Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие

Ким Чен-ун нареди войската да е в пълна бойна готовност
21 авг 2015 08:08,
71
Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие
Снимка: Архив Reuters

Република Корея заплаши Северна Корея с "безпощадно възмездие" в случай на нови провокации от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС, като цитира южнокорейското министерство на националната отбрана.

Сеул ще нанесе безпощадни удари в отговор на всяко нападение от страна на КНДР и отговорността за тези действия ще бъде на Пхенян, се казва в съобщение на военното министерство на Южна Корея. То също така съобщи, че е изпратило на севернокорейския генерален щаб телеграма с подобно съдържание, с която е поискало "прекратяване на безразсъдните действия".

Още по темата

По-рано министърът на националната отбрана ген. Хан Минку заповяда на армията "да дава решителен отпор" на всяка провокация от страна на Севера.

Сериозно изостряне на ситуацията на Корейския полуостров настъпи в четвъртък, след като Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън в западната част на демилитаризираната зона.

Северна Корея постави вчера 48-часов ултиматум за спиране на пропагандната кампания с високоговорители, разположени в демилитаризираната зона. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил привеждане на войската в пълна бойна готовност днес в 17,00 ч. местно време, съобщи агенция Киодо, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ТАСС.

Република Корея ще продължи излъчванията, независимо от заплахите на Северна Корея, съобщи пред журналисти представител на южнокорейското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В секретариата на ООН с голяма тревога се следи ситуацията на Корейския полуостров след артилерийските престрелки между КНДР и Южна Корея, съобщи пред журналисти Ери Канеко, представителка на канцеларията на генералния секретар на ООН, съобщи още ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си човек с доста ниско интелектуално ниво, за да симпатизираш на режима в Северна Корея!Разбира се,във форума на днес.бг има доста такива чугунени кратуни!
28
9
 
3
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЦял свят знае и кой е Хитлер!!! Сигурно защото тогава Германия е била свободна и демократична държава, нали?!?
27
14
 
8
 
! Отговори
do 35 преди 8 години
Северна Корея са жалки. Ако стане конфликт, южняците не трябва да правят нищо освен да си седят в бункерите за 2 седмици и да държат, докато на ония им свърши храната и се предадът...................Първо-пише се предадАт.Второ-последните години се пише за глада в Северна Корея,но естествения им прираст е положителен,което е нереално при масов глад.Трето-Южна Корея наскоро прави учения със световния военен агресор САЩ,затова и Южнокорейците започнаха с провокациите срещу Северна Корея.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Igrae im se StarCraft na koreicite.
25
15
 
7
 
! Отговори
ковач преди 8 години
Еййй тази държава КНДР е като трън в петата на краварите, чудят се с какво и как да е предизвикат за да е нападнат. Каква работа имат краварите в южна Корея та правят там военни учения.
24
5
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Северна Корея са жалки. Ако стане конфликт, южняците не трябва да правят нищо освен да си седят в бункерите за 2 седмици и да държат, докато на ония им свърши храната и се предадът.
23
2
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Извинявай, ама логиката ти е доста глупава : )
22
0
 
14
 
! Отговори
вилата преди 8 години
до 31има една малка разлика, тук ти можеш да пишеш за Боко или друг каквото ти душа сака, а там щеше още щом си го помислил и си останал без тяло - само по душа
21
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако нападнат Южна Корея американците ще ги изпържат за няколко часа.
20
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние като в Северна Корея, един единствен Крал Слънце и Велик Лидър на Народа: Боко Тиквуний
19
3
 
8
 
! Отговори
тир преди 8 години
Ким-чо няма да нападне, знае че това ще е края на великото му царуване, а и Китай няма да позволи подобна простотия
18
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой от вас стъпвал ли е в САЩ през живота си?5 % от територията е даунтаун - небостъгачи и около тях паркинзиза $200 на ден и наоколо смрад на урина и фекалии от скитниците,20% квартали на чернокожите, където ако стъпиш ще те разфасоват буквално,10% на имигрантите от и. европа и китай, 2 % квартали на имотните, къдетопатрулират собствени охрантели, останалото са миризливи гета.
17
0
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
От къде знаете като сте се родили след 90г.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия обаче са като от междузвездни войни.
15
11
 
9
 
! Отговори
Професор преди 8 години
До 20Саудитска Арабия е демкратична страна като САЩ. В САЩ стрелят като пилци по чернокожите. Дори деца с пистолети - играчки представляват опасност за полицаите които ги застрелват при "самозащита". А Обонго Бонго мълчи и *** бананите които му подхвърлят евреите... той знае, че ако не яде банани ще яде нещо по тежко.
14
11
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Да добавя, че една статийка няма за напрежението в САЩ между бели и ***...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сериозно ли смятате, че тряас сме в съюз с тея олита?
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следя тази медия от 5 години и не съм видял даже една статия заСаудитска Арабия - най-големия приятел на САЩ. Да споменем някои подробности за с. Арабия за непосветените:-Ако си обвинен в С. Арабия за кражба (даже недоказано от съда) ти режат ръката-Ако си хрисиянин отишъл по-случайност в Мека или Медина те чака дълък затвор или екзекуция.-Ако пиеш бира на територията на С. Арабия те чака екзекуция.-Ако една жена си покаже повече от очите и шофира кола, я екзекутиратчрез хвърляне на камън
11
5
 
20
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Така е комунизма другари. По възрастните от вас сигурно си спомнят как у дома ругаехме Живков а когато седнем на маса дори с най близки приятели хвалехме Другаря Тодор Живков какво чудесно изказване е направил по радиото. Сега сме демократи. Бивши членове на партийния комитет са в парламента а други се прекръстиха от Сталин на Кристалин.
10
7
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Блестите от ум. Да не сте от седерастията?. Само те са така умни след поредната"доза".