Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие

Ким Чен-ун нареди войската да е в пълна бойна готовност
21 авг 2015 08:08,
71
Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие
Снимка: Архив Reuters

Република Корея заплаши Северна Корея с "безпощадно възмездие" в случай на нови провокации от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС, като цитира южнокорейското министерство на националната отбрана.

Сеул ще нанесе безпощадни удари в отговор на всяко нападение от страна на КНДР и отговорността за тези действия ще бъде на Пхенян, се казва в съобщение на военното министерство на Южна Корея. То също така съобщи, че е изпратило на севернокорейския генерален щаб телеграма с подобно съдържание, с която е поискало "прекратяване на безразсъдните действия".

Още по темата

По-рано министърът на националната отбрана ген. Хан Минку заповяда на армията "да дава решителен отпор" на всяка провокация от страна на Севера.

Сериозно изостряне на ситуацията на Корейския полуостров настъпи в четвъртък, след като Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън в западната част на демилитаризираната зона.

Северна Корея постави вчера 48-часов ултиматум за спиране на пропагандната кампания с високоговорители, разположени в демилитаризираната зона. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил привеждане на войската в пълна бойна готовност днес в 17,00 ч. местно време, съобщи агенция Киодо, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ТАСС.

Република Корея ще продължи излъчванията, независимо от заплахите на Северна Корея, съобщи пред журналисти представител на южнокорейското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В секретариата на ООН с голяма тревога се следи ситуацията на Корейския полуостров след артилерийските престрелки между КНДР и Южна Корея, съобщи пред журналисти Ери Канеко, представителка на канцеларията на генералния секретар на ООН, съобщи още ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Вижте лицето на първия военен на снимката. Не този който има листче уж си записва а другия зад него. Вижда се само лицето му. Виждате погледа и си личи страхът в очите му. Докато северно корейците не си помогнат никой няма да им помогне. Но според мен докато се обединят двете Кореи, Слънцето ще стане Червен Гигант или ще бъдем погълнати от Черна Дупка. Тоест.. никога.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да взимат пример от сибирските си братя по остроумие и да подпалят малко храна, за да покажат на света колко са сърдити и сериозни.То бива ***, ама цял народ толкова да изпростее не е нормално.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е на страната на КНДР е агресивен, прсто или просто луд.Не може една пропаднала, мизерстваща държава с лидер *** да държи половината свят в страх.Нелепо е в 21 век да има режим като в антична диктатура.
6
5
 
28
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Кимчо играе за пред матряла. Живял и учил в Швейцария. Сега си живее живота и само показва зъби. Той знае, че нито Запада нито Китай имат интерес от обединена Корея. Затова е спокоен. Постоянно е в Интернет, замезва с чипс, кола и качествено уиски и гледа най новите американски филми. Дебелее стабилно докато подчинените му се разкарват като паленца след него с химикал и лист хартия и записват всяко негово оригване и изпускане на газове.
5
2
 
3
 
! Отговори
д-р Психи Атаров преди 8 години
...та викаш добре е да работиш във фабриката за лепило! Ти си сигурно си в производството...та викаш добре сте там- ти , Каспър, Кумчо Вълчо и мармота...Бравос!
4
6
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Изострен ум, от "какво" ли?.
3
5
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Може и да свърши... но може и да не свърши. Много други може да свършат.
2
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те неговите "войски" са винаги в бойна готовност ))) От страх ))) Да не му теглят ножа около коледа ))) Страхливците винаги се заканват , плашат !!! Този дебеличък онанист е най-голямото недоразумение в света ! Е, имат доста прилики с Путин ! Това да изгориш храната на гладния е поредния връх на комунистическата идеология. А тя винаги е водила до глад, мизерия и войни ! Справка - виж историята в очите !
1
7
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Вас вързаха ли ви?