Единни действия срещу бежанската криза в Европа

Оланд и Меркел помагат на Италия и Гърция за нови убежища
25 авг 2015 12:27,
18
Единни действия срещу бежанската криза в Европа
Снимка: bgonair.bg

Унифициран отговор на бежанската криза в Европа – за това призоваха германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд. Двамата проведоха извънредна среща в Берлин, след която заявиха, че мигрантите трябва да бъдат равномерно разпределени в Европа, а даването на убежище да става след уеднаквени процедури за държавите.

Оланд и Меркел се разбраха да съдействат на Италия и Гърция в създаването на нови приемни центрове за бежанци. Според германския канцлер е важно те да бъдат изградени в началната точка на пътуването на бежанците, а там те да получат необходимите документи и да бъдат разпределени в различни части на Стария континент.

Двамата лидери нарекоха бежанския наплив от последните седмици "извънредна ситуация, която ще продължи още известно време".

"Германия и Франция очакват всички европейски държави да въведат система за осигуряване на убежище на бежанците, колкото може по-бързо. Да започнат да обработват документите, същевременно с което да гарантират минимални условия за живот и подслон на мигрантите. ЕК трябва да гарантира, че всяка държава-членка, която не се съобразява с догововореностите по този въпрос, най-после ще започне да го прави", заяви Ангела Меркел.

"В Европейската история има моменти, в които сме се изправяли пред извънредни ситуации. Днес положението е точно такова. Не знаем колко ще продължи, затова вместо да чакаме, трябва да организираме и подсилим своите политики в отговор на бежанската вълна", каза Франсоа Оланд.

Германският канцлер обърна специално внимание на протестите, възникнали в германския град Хайденау, при които неонацисти се опитаха да блокират достъпа до новосъздаден бежански център.

"Видяхме агресивна ксенофобска атмосфера, което е абсолютно неприемливо", заяви Меркел.

Тя отиде по-далеч и заяви, че е позорно в тези демонстрации да участват обикновени граждани със своите деца.

Меркел и Оланд подкрепиха усилията на ЕК за въвеждането на противоречивата квотна система за разпределението на мирантите, по силата на която новодошлите бежанци трябва да бъдат разпределяни във всички държави от ЕС.

Това би облекчило товара, който Германия и Франция ще понесат, тъй като те основно са крайната дестинация на бежанците. Германия очаква да приеме 800 хил. мигранти тази година – около 1% от населението на страната и повече от всички бежанци, пристигнали в ЕС през 2014 г.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбирате ли ЗАЩО на гейове и либерал-*** не бива да се позволява да ууправляват дори селска тоалетна, камо ли държави и съюзи!
13
1
 
3
 
! Отговори
'човечевски преди 8 години
АНТИЕМИГРАНТИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ОБЕДИНЯНАЙТЕ СЕ....
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медийните снимки показват деца, но фактите са че млади и агресивни мъже са главно тези имигранти, които дори не са бежанци. Те идват без образование, без умения, но с икономически и културни претенции. Те не се съобразяват с местната култура. Местната култура трябва да се съобразява с тях, да им осигури образование на арабски, и джамии. Техните сблъсъци с полицията са вече реалност.
11
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо в сащ няма мигранти от арабския свят нали те са мозъчния тръст койтосе опитва да съсипе европа защо няма мигранти в катар и саудитска арабиямигрантите които са в българия да се товарят на ам кораби в черно море и обратнокъм пустинята
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Германия и Франция очакват всички европейски държави да въведат система за осигуряване на убежище на бежанците, колкото може по-бързо."Това не е решение. Все се питам откъде средства и социални помощи за десетки хиляди имигранти на ден в Европа, която е континент с ограничени ресурси. Как се отразява това на местните жители, на тяхното здравеопазване, образование, всекидневен живот?
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-накрая някакви организирани мерки. Да, няма да спре.
8
1
 
13
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
До НаблюдателЧе войната е неизбежна /спор по въпроса няма/,ако така вървят нещата в международен мащаб и световната икономикаи борсите се сриват постоянно !Но жалкото тук е, че преди това ако не се сложи край на товаВЕЛИКО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ и нагнетяване на социалните проблемина континента, отново ще се появи призракът на . . . фашизма !?И пак тук в Германия ще се появи някой с "перчем и мустаци", койтоще поведе новите "шпиц команди", в борба за освобождаването на Арийската раса !
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече почвам да се чудя кой е по-нагъл - тези "бежанци", или онези тлъсти чиновници от ЕС.
6
1
 
19
 
! Отговори
ами преди 8 години
Да ви прави впечатление,че Обонго нещо се спотайва,не коментира това преселение....иначе за всичко друго се намесват,а сега....нищо,все едно не се случва...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си ги разпределят страните от оста на злото-америка, турция, катар и саудит арапия.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
germania ograbi balgaria ,a sega iska da ni natrese i tazi isliamska marsha.
3
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До gtfДа не са бомбардирали Ирак. .Сирия. .Либия. Сащ насади ха Европа на пачи яйца. .
2
2
 
22
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Ми няма как Азия и Африка да се преселят в Европа.. баба Меркел кво се прави на улава.
1
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тия ако така продължават с /е/мигрантската си политика, наистина ще докарат пак война в Европа!