Башар Асад: Русия ще продължи да ме подкрепя!

САЩ изоставят съюзниците си, Москва – не, заяви той
26 авг 2015 10:55, Елка Василева
77
Башар Асад: Русия ще продължи да ме подкрепя!
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност, че може да разчита на подкрепата на Русия, защото руснаците са принципни хора, имащи искрени и прозрачни отношения с неговия режим, съобщи Франс прес, цитиран от БТА.

Асад даде интервю за финансираната от ливанското движение Хизбула телевизия "Ал Манар", в което му бе зададен въпрос за твърдението на американския президент Барак Обама, че "Русия и Иран си дават сметка, че тенденцията не е добра за Асад" и че "никой от тези ментори не изпитва особена сантименталност" към режима му.

"Съединените щати са тези, които изоставят съюзниците и приятелите си. Политиката на Москва никога не е била такава, нито по времето на СССР, нито по времето на Русия", допълни сирийският президент.

Според Асад споразумението между Иран и световните сили засилва иранската роля на международната сцена и е благоприятно за Сирия. "Ако Иран е силен, силна е и Сирия, победата за Сирия е победа и за Иран", каза той.

Сирийският президент допълни, че военните действия на Хизбула, която се бие на страната на неговия режим в Сирия, са легитимни.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Саиудитска Арабия беше позволено на мъжете да ядат съпругите, но демократите от САЩ нищо не казаха и продължава да си търгуват.Защо не им наложат санкции и на тях?Лицемери.....
34
2
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Какъв терорист е Асад бе ?!
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това потвърждава тезата,че световният тероризъм винаги се подкрепя и подпомага от Москва.
32
14
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
"Съединените щати са тези, които изоставят съюзниците и приятелите си. Политиката на Москва никога не е била такава, нито по времето на СССР, нито по времето на Русия", допълни сирийският президент.ТОЗИ АСАД ЯВНО НЕ ИСКА ДА ВИЖДА НЕЩА ,КОИТО ТРЯБВА ДА ВИДИ ! РУСИЯ ПРЕДИ АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ ОБЕЩАВАШЕ ГОЛЕМИ ИНВЕСТИЦИИ В КРИМ ,НО СЛЕД КАТО АНЕКСИРА КРИМ КРИМЧАНИ ОСТАНАХА НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ БЕЗ ИНВЕСТИЦИИ ,ЗАВИСИМИ ОТ УКРАИНСКАТА ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ,СЪЩО ТАКА И ГУБЕЩИ ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ !
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dobre d, a za6to ne priema rusia bejanzite vi sadat4e? takyv priatel e lo6 priatel
30
8
 
13
 
! Отговори
11111 преди 8 години
Башарич да ти кажа че и Тодор Живков едно време много се доверяваше на СССРно нещата се объркаха и ''великите''фалираха.
29
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
44 хайаха дори не се усещате защото сте *** .От кога Башар Асад е проговорил и на руски че да мъ предавате директно на руски думите
28
8
 
5
 
! Отговори
Joro преди 8 години
Otkrito priznanie,4e e marionetka na Putin.trepe mirni hora I tlaska imigracionen potok kum Evropa.Celta na Putin e destabilizaciq v Evropa,horata da nedovolstvat protiv imigrantite I ako moje dai pak da izgradi komunizma,ama mu se vijda kraq slava Bogu! rusofilite kato se osuznatq kolko za zabludeni da se izvinqt na horata posle.
27
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименФакт 3 - Няма терорист/ислямист по света, които да не е подкрепян от Руслямска държава и путин, включително този бандит
26
15
 
10
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 44:Усещам главно, че вониш на съветска пропаганда.
25
3
 
9
 
! Отговори
янев преди 8 години
Събитията в украйна и сирия си приличат като две капки вода базата в севастопол и базата в тартус сирия са причините в либия и ирак петрола а резултата е инвазията на бежанци и целта европа европа да бъде на колене
24
15
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 години
Така, така, Башир, дръж се за руснаците, те подкрепят докрай. Както, например, Муамар в Либия. Само, пази гъзеца, да не ти го съдерат накрая сънародниците като на Муамар, со све руската подкрепа, че на него да не ти пишат и сметката на баща ти.
23
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята трябва да се помни!САЩ са измекярска държава обрала утайката на останалите народи, командвани от друга ***, печатаща тоалетна хартия.През ВСВ "Денят Д" е на 6 юни 1944г., Курската битка завършва на 23 август 1943г. До тогава измекярите чакат Хитлер да унищожи комунистите, а те после него! Та десанта е направен да защитят Европа от СССР а не от Хитлер, както и атомните бомби са хвърлени да защитят Япония от СССР.
22
21
 
10
 
! Отговори
интересно преди 8 години
Много интересно що Русия като е такъв добър съюзник на сирийците не приюти 2-3 милиона сирийски бежанци, ей така от добра воля?
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq na kakvo e prezident 4e ne moga da razbera ot vsi4ki toi ima nai malko kontrol nad neshtata
20
2
 
42
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Ако Асад падне от власт, Сирия става изцяло територия на ИД. Турция също има териториални претенции.Кадафи като предупреждаваше лидерите на арабските държави, че ги чака съдбата на Саддам, те му се присмиваха. Сега гледат угрижено и всеки чака своя ред.
19
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е прав Асад. САЩ и Турция извършват жесток геноцид над кюрдите. А и както ЕС и САЩ навлизат в зоните на влияние на Русия и искат сега да прилапат Беларус, така и Русия ще отговори със създаването на държавата Кюрдистан и подкрепа на Асад. Никой не държи сметка на Турция за тероризъм, но Русия пак ще им го натъкне яко.
18
3
 
37
 
! Отговори
Fa преди 8 години
Разбира се! Не само Русия ами трезвомислещите хора. Сирия е най-големия опонент на идлямска държава, която ФАЩ създадоха. Падне ли сирия България и България ке падне!
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това Башар Асад може да бъде напълно сигурен. Русия ще го подкрепи.
16
24
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Човечеството е наказано още 1917 година от дураците - комунисти!