Павло Климкин поиска нови санкции срещу Русия

Украинският външен министър против присъдата на Олег Сенцов
26 авг 2015 16:30,
27
Павло Климкин поиска нови санкции срещу Русия
Снимка: Архив Reuters

Нови санкции срещу Русия поиска украинският външен министър Павло Климкин. Той настоява ЕС и САЩ да въведат рестрикции по модела на т. нар. "Закон Магнитски". С него Вашингтон санкционира руски официални лица, отговорни за смъртта на юриста Сергей Магнитски в московски затвор през 2009 г.

Още по темата

Според Климкин повод за нови наказания са присъдата на украинския режисьор Олег Сенцов, обвинен в подготовка на терористичен акт в Крим, и процесът срещу украинския военен пилот Надежда Савченко.

В интервю за украинската телевизия Inter Павло Климкин заяви, че Киев вече работи по списък с официални лица, които да бъдат санкционирани във връзка с присъдата на Сенцов и процеса срещу Савченко.

Преди няколко дни Олег Сенцов беше осъден на 20 години затвор в Русия по обвинение, че е организирал терористични актове в Крим. По данни на прокуратурата Сенцов и обкръжението му са извършили два терористични акта в Симферопол през пролетта на 2014 г. - подпалването на офиса на обществената организация "Руска общност в Крим" и регионалното отделение на партия "Единна Русия".

Сенцов, както и партньорът му Олександър Колченко, който получи 10 г. затвор, категорично отхвърлиха обвиненията. Те заявиха, че процесът срещу тях е политически, а тезите на прокуратурата – изфабрикувани.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя лъже като дърт окраинец.
13
0
 
23
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Напротив. Много пъти ме трият когато пиша срещу наркоманизираната седерастия. Вие да не сте от нея, "нежните мъже" ?
12
10
 
21
 
! Отговори
руски диваци преди 8 години
Те по същият начин избиха и българската интелигенция ! От Москва нареждаха на българските служби кои български интелектуалци им пречат и трябва да се ликвидират ,след това се скалъпяваха подобни обвинения и ги осъждаха на смърт !
11
4
 
31
 
! Отговори
до последно преди 8 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
10
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като чета като че ли всичко е руско ,всички хора Украйна са в РУСНАЦИ В заграбените сибирски земи също живеят руснаци НО с дръпнати очички ,руснаците са направили долара ,те са ушили първите джинси ,ТЕ са създали славянската писменност.ТЕ са царе на демагогията ,лъжите, терора .НА тях все им е виновен някой - света вода не напита !
9
4
 
34
 
! Отговори
638 атентата преди 8 години
Естествено е, Цру и марионетките им от вече бивша Украйна и ЕС да искат освобождаването на терориста Сенцов. Все пак Цру е най-голямата терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата на Цру да убие Фидел Кастро! С такава бройка не могат да се похвалят Ал-Кайда, ИД, талибаните, ДС и Педро Пороченко, взети заедно!
8
5
 
35
 
! Отговори
за една шепа долари преди 8 години
Павел Анатольевич Климкин е чистокръвен руснак. Роден е в Курск и е завършил в Москва. Сега, за една шепа долари, се прави на фалшив украинец.
7
4
 
31
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Аве, ПаФка, аз Путин може да не го одобрявам много, ама истината е, че преди "революцията" ви предложи сътрудничество, ФИНАНСИРАНЕ и каза "пишете на този лист всичко, от което имате нужда" и вие написахте доста голяма сума в милиарди, от които той дори успя ДА ВИ ПРЕВЕДЕ ЕДИН ТРАНШ!!! *** такива! А какво ви преведоха от Щатите и ЕС? Един голям **й! Няма толко *** като украинците, бетер нас са!
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застаряваща Европа в това число и нашата мила родина има нужда от свежата кръв на бежанците от Азия.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Павка,абе Климкин,ЕС ще се разпадне.Германия,Франция,Швеция,Белгия и пр.са заляти с емигранти.Първо ще бъдат източени социалните системи.В западното общество ще настъпи хаос.Крайно радикални ислямисти ще искат да налагат религия,култура и манталитет.От другата страна ще се противопоставят крайно десни,неонацистки формирования и ще стане страшно.Бомбени атентати,терор.Вие ми говорите за международни отношения и санкции.Дошло е време за кръстоносен поход срещу исляма.
4
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санкции до дупка, докато *** се разпадне. А *** да.....
3
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористите съдят украинския народ
2
3
 
27
 
! Отговори
nikk преди 8 години
До Анонимен 1Присъдата бе издадена от Севернокавказкия окръжен военен съд в южния руски град Ростов на Дон
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросче като нашия външен.