Партиите на Порошенко и Кличко се обединиха

Начело на новата партия застана кметът на Киев
28 авг 2015 15:12, Елка Василева
52
Партиите на Порошенко и Кличко се обединиха
Петро Порошенко и Виталий Кличко. Снимка: архив, Reuters

Делегатите от обединителния конгрес на партията на президента "Блок на Петро Порошенко "Солидарност" и формацията на кмета на столицата Киев Виталий Кличко УДАР гласуваха единодушно за тяхното сливане. За лидер на новата партия бе избран Виталий Кличко, предаде ТАСС.

Инициативата за избирането на Кличко беше обявена от предишния председател на "Блок на Петро Порошенко" Юрий Луценко. По-рано Кличко напусна "УДАР" и се присъедини към другата партия. Освен Кличко в блока на Порошенко влязоха и още 18 представители на УДАР.

Очакваше се, че на конгреса името на партията ще бъде променено на "УДАР-Солидарност". Заместник-председателят на групата на "Блок на Петро Порошенко" във Върховната рада Игор Кононенко обясни, че обединената политическа партия ще промени названието си след местните избори. Според него промяната на названието е юридически невъзможна, защото новото политическо обединение няма да успее да пререгистрира местните си клонове. Въпреки това той потвърди, че по желание на Кличко в новото название ще влиза думата "УДАР".

Експерти, цитирани от ТАСС, свързват сливането на партиите именно с предстоящите на 25 октомври местни избори. Те предизвикват силно безпокойство в екипа на Кличко поради резкия спад на неговия рейтинг. "Затова сега той има нужда да се скрие зад гърба на държавния глава, който запазва най-висок рейтинг от всички политици в страната", смята Вадим Якимец, лидер на обществената организация "Движение за реформи".

Сливането с партията на Кличко има позитивни страни и за блока на Порошенко. В последното допитване на Киевския международен институт по социология партията на украинския президент има подкрепата на около 23 процента от избирателите, а тази на Кличко - от приблизително 2 на сто.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
честито !!!Новата нацистка Германия полага основите. Да не забравяме какво стана със старата ))))
20
1
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До БобиТези трябва да бъдат съдени от международен съд в Северна Корея ..
19
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 37Не Ком партията, а ДС(тогава компартията се люспеше) и то по "СЪВЕТ" на американските финансисти. За да си върнете лесно дълговете девалвирайте валутата като преди това прехвърлите бизнеса и наличните в Долари и Марки.Само за едно ме е яд че Соца за да може да съществува трябваше да осигури поне по малко хляб и по възможност зрелища за всичкиКапитализма взима (то не се краде то се взима) от всички и дава на избрани... Ако избраните имат акъл - Страни като Канада ако нямат: у нас
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв военослужещ си ти бе ти си срам не само за армията ми за . България . Ти като си се клел и си целувал знамето в какво си се заклел да служиш на партията или на държавата ,на партия която служи на една друга държава ,тебе и такива като тебе трябваше отдавна да бъдат осъдени най малко за шпионаж в полза на друга държава . Па и тръгнал да се гордее в предателите си подвизи
17
5
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
До военнослужещДр.политкомисар такива като тебе трябва да ги разтрелват за това че в името на Русия и руския комунизъм обезглавихте интелигенцията,армията и науката.Докарахте и подрепяте на власт простите неуки селяци,надъхани с безмислени лозунги.Заради руските интереси предадохте собсвения си народ.Позор безотечественико.
16
5
 
1
 
! Отговори
в преди 8 години
До анонимен 26 да бил съм и политически офицер ама и днес съм в БА действащ офицер която е същата БНА преименувана . Наша е българската армия от 1944г а от 1947 окончателно. И теб и всички като тебе западни *** ви чака съдбата на царските *** дето от 1944 до 1947г и обезглави Народната власт дейна заслуга за което има БНА. Абе как с танкове 1989г щяхме да ви гърмим по площади но не е късно и днес нали е наша армията . И още нещо ходил съм в Русия на курс преди 8 години там е рай и днес
15
3
 
5
 
! Отговори
военнослужещ преди 8 години
До Анонимен 21Обратно *** Путин ще победи защото руската армия е ядрена и силна - по високотехногична и по голяма от украинската . На Украйна и предстои съдба както на Грузия 2008г когато руски части рагромиха грузинския сифелистик Саакашвили когото го търсят в Тбилиси за арест в днешно време и афганистан 1979г когато съветската армия смаза ислямските бунтовници . Украйна ще бъде смачкана от руската армия като насекомо каквото е. А гледай с теб да не стане както 1944-1947г с антикомунисти
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитали един украинец:- Защо воювате в Донбас?Отговор:- Там има руски войници!-А защо не воювате в Крим?-Защото там има руски войници!
13
1
 
9
 
! Отговори
Драго Ойданич преди 8 години
До Анонимен недей приказва за Путин че ще бъде изправен в Хага или разстрелян ами гледай по скоро обратното ще се случи с Порошенко , Кличко и Яценюк защото те са истинските военнопрестъпници точно по хитлеристки дошли на власт в Украйна -със сила и противозаконно докато истинския президент е Янукович. И по същия начи незаконно украинската армия води агресия срещу руснаците в Донбас , ама не смее в Крим че руската армия ще я прекине за 1 час. Ядрено оръжие ако е необходимо ще има срещу Киев
12
3
 
6
 
! Отговори
военнослужещ преди 8 години
До Анонимен 14 и виждаш ли какъв си незапознат *** Агресор е Украйна и запада не Путин , в Украйна стана метеж срещу законния президент Виктор Янукович . И за да защити и предпази руския народ в крим от лапите на киевските нацисти и убийци руската армия влезе там. Така и трябва това не е агресия Крим е руски
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туркофил=русофоб=потурнак.
10
2
 
3
 
! Отговори
военнослужещ преди 8 години
До анонимен и ако трябва да съм точен не съм артелчик , а боен офицер. С две военни академии смрадльо , еднат от които Съветската "Фрунзе".
9
2
 
6
 
! Отговори
военнослужещ преди 8 години
До Анонимен. Млъкни защото май е признак на шизофрения от твоя страна да плюеш срещу законния президент на Русия Владимир Путин. В. Путин се бори за отстраняване на незаконния режим в Киеев който е фашистки , а не някои друг. Путин се бори за свобода и равноправие , Украйна е руска не е западна и фашизма е победен. Ето защо скрий се в бърлогата си фашист мръсен и не се показвай че ще те порази куршума съветски.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СВАТБА! КОЙ ЩЕ КОМАНДВА КЪЩАТА????
7
3
 
13
 
! Отговори
военнослужещ преди 8 години
до анонимен моного си *** Русия не е фашистка и Путин не е фашист , а борещ се за правото на русия и руския народ да отстояват нормални междудържавни отношения , а не преврати какъвто направи украинската хунта в Киев срещу В. Янукович. Руската армия ако иска може да унищожи украинската , но както се вижда руската страна не желае война а мир
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убитите кадрови военнослужащи от армията на РФ са 2000, а тежко ранените 3500. Фашиста Путин сплоти украинците в борбата им срещу агресора, докато в Русия расте съпротивата срещу продължавснето на войната с Украйна.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-старият брат Кличко има огромни ораторски способности.
4
2
 
16
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Новата партия се казва ПотрошенКличко!
3
2
 
18
 
! Отговори
двете нули преди 8 години
Една нула плюс още една нула са две нули. На това му казват двойно нулево решение.
2
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Обединеният, марш на фронтовата линия, там можеш да си покажеш смешното "геройство", което упражняваш от дивана под полата на маминка! Колкото до "слава...." това вече е *** дума! Кървава и безчовечна!