Отвориха гарата в Будапеща, мигранти обаче не се допускат

Стотици бежанци протестираха с искане да им разрешат да се качат на влакове
1 сеп 2015 13:40, Елка Василева
14
Отвориха гарата в Будапеща, мигранти обаче не се допускат
Снимка: БТА

Международната железопътна гара на унгарската столица Будапеща бе отворена отново. Мигранти не се допускат на гарата, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция МТИ.

Тази сутрин унгарските власти затвориха железопътния терминал заради опитите на стотици мигранти да се качат на влакове за Австрия или Германия, предадоха световните агенции, като се позоваха на свои репортери на място.

Още по темата

"Никакъв влак няма да пристигне или да тръгне от гара "Келети" до ново нареждане. Молим всички да я напуснат", гласеше съобщение, прочетено по високоговорителите на гарата.

Стотици мигранти протестираха пред гарата с искане да им бъде позволено да се качат на влакове.

Железопътният терминал бе затворен тази сутрин, след като се стигна до сблъсъци между част от мигрантите, които напираха към металните врати на перона, откъдето потегляше влак за Виена и Мюнхен. Полицията не позволи на тези хора да се качат.
Неколцина мигранти разказаха, че са платили стотици евро за билети, след като по-рано полицаи ги уверили, че ще им бъде позволено да отпътуват.

Вчера хиляди мигранти се качиха от "Келети" на влакове за Австрия и Германия. 3650 от тях пристигнаха във Виена - рекорд за един ден.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци?! Още не са пристигнали и протестират. Ще видим после как ще показват благодарността си като не намерят рая който търсят. Дано не се окажат като братята в Бостън.
6
0
 
20
 
! Отговори
God преди 8 години
Трябват изключително твърди действия от страна на ЕС. Официално да се затворят границите и всички икономически имигранти (тук бежанци няма) да бъдат експулсирани в страните, от които са дошли или буферни зони около тях. И разбира се координиран с Русия, Асад и Иран масивен военен удар срещу Идиотска държава и избиването на всичките й *** до крак. След унищожаване на ИД бежанците да се върнат там и да им се помогне да си възстановят страната. Демокрация и ислям са несъвместими.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали някой, си задава въпроса,кой преципурка толкова народ,до о.Лесбос и от там до Европата е ясно Някой си го връща гадно
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия в един момент ще операт пешкира, тая работа няма как да продължава вечно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aloo, maimuni, vie ste nelegalno prebivavasti na nashite teritorii, ne sme vi dlagni s nisto!
2
15
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
4 По това се различва Европа от останалия свят , като не ти харесва бягай от Европа
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувсвото,че на европееца и да му го нахендри някой мигрант отзад, той пак ще иска да му се спазят правата!