Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия

Само за едно денонощие те са били 3500
2 сеп 2015 07:25, Петя Славова
69
Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия
Снимка: архив, Reuters

Германската федерална полиция съобщи, че рекордните 3500 мигранти са пристигнали между понеделник сутринта и вторник следобед в южната част на Бавария (Югозападна Германия) през границата с Австрия, предаде Франс прес.

Това е най-големият брой мигранти, регистриран за ден и половина в който и да било полицейски окръг в Германия от началото на миграционната криза в Европа, уточни говорител на федералната полиция.

Още по темата

Този брой е регистриран между понеделник 08.00 ч. местно време (06.00 ч. по Гринуич) и вторник 14.30 ч. местно време (12.30 ч. по Гринуич) от Мюнхенския полицейски окръг, което обхваща територията от Мюнхен до границата с Австрия.
В средата на деня бе съобщено за пристигнали 2200 мигранти в Южна Бавария между понеделник в 06.00 ч. по Гринуич и вторник по същото време.

Германия очаква тази година да получи 800 000 молби за убежище, четворно повече отколкото през 2014 г., пише БТА.

Миналата седмица Берлин обяви, че се отказва да върне сирийските мигранти в страната, през която са влезли в ЕС, чрез което се ангажира да ги приеме и да проучи молбите им за убежище.

Властите на Унгария разкритикуваха тази политика и заявиха, че така се разпалват надеждите на нелегалните имигранти, отбелязва АФП.

В същото време стана ясно, че и Дания затяга коланите заради наплива от бежанци. От 1 септември страната намалява двойно финансовата помощ за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: Германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да благодарим на българските политици за това, че превърнаха България в страна от 4-я свят. Благодарение на корупцията, мизерията, безработицата и Сомалийските доходи, мигрантите преминават транзитно през страната ни. Просто толкова сме бедни, че сме по зле дори и от Сирия която е във война.
8
1
 
12
 
! Отговори
Abcd преди 8 години
На Германия не й достига работна ръка със стотици хиляди бройки, а откъде другаде ще дойде тая бройка като и източна европа е в демографски срив. Всички тия по 5, по 6 дето го влачат сега по пътищата все ще запълнят дупката един ден. Но на каква цена е въпросът?
7
0
 
24
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Който сее ветрове - жъне бури. Честито на европейците!
6
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 години
Евроатлантическо бъдеще.
5
2
 
18
 
! Отговори
ами преди 8 години
Стига ми като ги гледам на снимките....и туй забуленото ще се интегрира...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6Какви 10 000 бееее???? На ден през сръбско-унгарската граница в момента минават 3000 опушени!
3
6
 
5
 
! Отговори
BG преди 8 години
Поредното "скандално" заглавие. 10 000 000 бежанци да се изсипят в Европа е капка в морето. После Германия била взела цвета на сирийския народ и за това била прогресивна сила на континента. Да живее затъпяването !
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Хитлер се върти в гроба си!
1
3
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Фрау Меркел ги искаше оня ден тия! Честито да им е на швабите! Ах колко е жалко да си *** на хамериканеца!А най-жалко е да си германец и да търпиш наредбите от Вашингтон!