Брюксел заложи капана: Задържа бежанците в Източна Европа

Ще вземат социални помощи от страната, в която са разпределени
7 сеп 2015 16:30, Никола Димитров
196
Брюксел заложи капана: Задържа бежанците в Източна Европа
Снимка: Reuters

Европейската комисия измисли как да се справи с нежеланието на прииждащите от Азия и Африка бежанци да останат в Източна Европа. Обстоятелството е основен аргумент на Полша, Унгария, Чехия и Словакия да се противопоставят на намерението на Брюксел да преразпредели още 120 000 души, към 32 000, които бяха договорени през юли.

Според говорител на Европейската комисия бежанците ще могат да получават социални помощи само в страната, в която бъдат разпределени. Освен това, ако полицията ги открие в друга държава, те ще бъдат връщани.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще обяви в сряда нов план за справяне с миграционната криза, който предвижда преразпределянето в други държави на 120 000 бежанци, които в момента се намират в Гърция, Унгария и Италия. Франция и Германия вече потвърдиха, че по схемата ще приемат съответно 24 000 и 31 000 бежанци. Според изтекла в медиите информация България ще приеме още 1600 души към 450-те, на които се съгласи през юни.

Приемащите страни ще имат право да се договарят с унгарските, гръцките и италианските власти за образованието и уменията на бежанците, които ще са им най-полезни и те ще бъдат подбрани според търсенето, доколкото е възможно. На преразпределение ще бъдат подложени само бежанците, които вече са регистрирани в трите държави. Така ще стане възможно тяхното движение да бъде проследено в новите им държави.

Веднъж пристигнали в новата си държава, те ще започнат процедура за предоставяне на статут. След като тя приключи успешно, бежанците ще имат право на социални помощи и на достъп до трудовия пазар. Обикновено процедурата трае 6 месеца, но ако продължи по-дълго, приемащата държава трябва да помогне на кандидата да си намери работа, обясни говорител на комисията. За всеки приет имигрант правителството на съответната държава ще получи 6000 евро от европейския фонд за миграцията, които ще бъдат използвани за издръжката му. Приемащата държава ще има свобода да реши дали докато обработва молбите на новодошлите, да им предложи да работят за полагаемия им се подслон и храна, или не. Кандидатите, чиито молби не бъдат уважени, ще бъдат връщани в родината си.

Бежанците няма да имат право да се движат свободно в Шенгенското безвизово пространство и извън него и ще могат да пребивават постоянно само в държавата, която им е предоставила убежище. Ако бъдат заловени другаде, полицията ще удостоверява самоличността им, и ще ги връща, там, където са разпределени, поясни говорителят.
Едновременно Еврокомисията ще предложи и списък от безопасни държави, гражданите, на които няма да имат право на убежище в ЕС. В него ще бъдат включени за първи път и страните кандидатки за членство в ЕС на Балканите, както и Турция. Жан-Клод Юнкер ще обяви в сряда в Страсбург и плановете на Европейската комисия да създаде фонд за Африка от 1,8 млрд. евро, с който да се помогне на страните да правят реформи, така че да задържат икономическите емигранти. 
 


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
До АнонименЕ как няма да са нахъсани. Нали сега ще им се сбъдне мечтата да ебнат бяла жена.
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Закари"Цивилизованите хора в Европа приемат бежанците, а нецивилизованите ги отхвърлят. "-------------Не искам да съм от цивилизованите!
118
3
 
11
 
! Отговори
AF преди 5 години
България ще приеме още 1600 души към 450-те, на които се съгласи през юни.УжасЗа 25 г Бългрия си изнесе умственият потенциял и той не мисли да се завръща освен на евтин секс туризъм и годишно посещение при семейният зъболекар!За сметка на това ще приюти незнайни и тъмни азиатски субектиНо за хуманната кауза спор нямаА нас които със зъби и нокти си построихме Нещастната Бг и осакатявани от корупция и пошлост кой ще защити?Европа ще си подбере интелектуалците а баласта за Ист Европа
117
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас всичките какви черни и с нахъсани погледи, а не изтормозени от войната мъже. Само едн бял има на снимката- сигурно е германски полицай. Не съм расистка ама дали наистина ще стане време когато белите хора ще са малцинство
116
6
 
17
 
! Отговори
Бираджия преди 5 години
Аз мога да приютя в къщи 2 или 3 сирийки между 13 и 17 год. Това е с което мога да им помогна :)))
115
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия,Франция,Испания и Протугалия когато смучиха ресурси от своите колонии ние хабер си нямахмеЯдоха меда и сега да ядат и жилото.А и Холандия също
114
3
 
23
 
! Отговори
balgarin преди 5 години
NA BUNT BRIATIA, DOKOGA SHTE SPIM. SABODI SE SVINIO BALGARSKA
113
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марионетката Меркел днес така се изцепи, че заслужава германците да я изгонят с тояги от Германия!
112
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи на бежанците ще се намира работа задължително , а Българите ще висят без работа в бюрата по труда ,ей това е по лошо и от фашизъм
111
0
 
53
 
! Отговори
Дженъри преди 5 години
Марионетката Меркел, тотално се е побъркала!!!
110
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка такова мамата на арабския свят и на Европа, а Европа на нас. Класика и нищо ново.
109
2
 
50
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
Румъния поиска влизане в Шенген срещу приемането на тия ***.нашият елит охка по брюкселските страпони, ближе ги и нищо не смее да поиска.
108
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи вече не сме просто *** ,а официален *** на Европа.
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4estito evro-ganiovci=====da vi e 4estit poredniat evro uiiiiiiiii.................
106
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога някой друг ще ни нарежда как да живеем!?
105
0
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 5 години
До АНОНИМЕН 156 Знаеш ли колко политици и чалгаджии се надяват да им теглят нещо друго !
104
0
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 5 години
Където има много мишки , има и капани !
103
0
 
17
 
! Отговори
мераклийчо преди 5 години
що ли не ни дигнат в запас
102
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в България вече е като в гЕйропа...Преди вървях по улиците и си казвах "Боже мой! Какъв мъж!"Сега вървя и си казвам "Боже мой! Този има по-добре оформени вежди от моите!"...
101
0
 
7
 
! Отговори
! преди 5 години
Войната срещу Сирия има дълбоки окултни корени..Дамаск е "град с древна история символизиращ стабилността на Мюсулманския свят и следователно заплахата Исляма представлява за Еврйските хора"според известния кабалист наредил да се разпространяват ноахайдистките закони сред гоим,което също да ускоряло излизането на антихриста.(BreakingIsraelNews,End of Days Redemption:The fall of Syria and the Messiah