Унгарска операторка спъна бежанец и... Уволнение!

Петра Ласло била привърженик на крайно дясна партия
Обновена: 9 сеп 2015 14:30 | 9 сеп 2015 14:16,
160
Унгарска операторка спъна бежанец и... Уволнение!
Снимка: Reuters

Унгарската телевизия отстрани свой оператор след видео, в което служителката нарочно спъва бягащ бежанец в граничния град Рьоске . Жената е привърженик на крайно дясната партия Йобик, съобщава британският вестник ''Гардиън''.

Петра Ласло от N1TV е снимала група от бежанци, бягащи от полицаи, когато един мъж с дете в ръцете си притичва пред нея. Тогава Ласло протяга крака си пред мъжа и той пада върху детето, което носи. Той се обръща и поглежда Ласло с невярващ поглед и двамата започват свада, докато Ласло продължава да снима.

20-секундно видео на случката е публикувано в Twitter от репортер на RTL и бързо набра популярност и дори предизвиква създаване на Facebook група ''Стената на срама на Петра Ласло''. Унгарският новинарски сайт Index е заснел Ласло и как рита малки деца.

От N1TV уточняват, че са освободили Ласло заради ''неприемливо поведение''. Саболч Кисберк, главен редактор на канала, заяви в становище, публикувано на сайта - ''Договорът на операторът беше прекратен днес незабавно, за нас случаят е приключен.''
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 8 години
Тази е престъпничка,ксенофобията върлува при хора с нулев интелект,падне ли ми такава направо ще я смачкам.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли, нито е права, нито е крива и положението е много деликатно, повечето от вас говорят така отрицателно за нея, но ние грам не усещаме точно тази вълна, няма ги при нас така на талази, но ако ги имаше? Ако тършуваха по селата при вашите възрастни родители, ако спят по вашите пейки, вашите автогари, паркове и се движат сред нашите деца как ли щяхме да реагираме??? Не е правилно нейното отношение към тях и в крайна сметка коя е тя там на това поле? Положението е много кофти.
89
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
Да риташ деца, да нараняваш деца... каквито и да са те е най-долната постъпка. Те какво са виновни за войната и избора на родителите си?! На тази "журналистка" й пожелавам всичко да й се върне!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Българи браво. Ей затова ще си стоите в ***. Нормалните хора отдавна са емигрирали. Коментарите ви показват колко сте прости за това и държавата е в това положение. Сега сложете минусите и се връщайте към панелките и мизерната ви работа с която едвам свързвате двата края.
87
5
 
17
 
! Отговори
nina преди 8 години
За да спънеш човек,който носи детето си,да риташ деца-тук няма никакво значение националност,религия И тнт-трябва да си изключително *** ***.Правилно са я уволнили.
86
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бях на мястото на ченгето на тая грозотия щях и трясна една палка в расистката тиква.
85
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази трябва да я наградят като няма мъже в Европата нашествениците мюсулмани трябва да ссе прогонват както някога е трябвало да прогони варварите Римската империя...ако си траем и ги приемаме тези ще ни унищожат и цивилизацията ще се върне 1000 години назад и ни чакат нови тъмни векове!
84
8
 
11
 
! Отговори
_ преди 8 години
Основно правило за репортажния журналист е да е неутрален и да не се меси ИЗОБЩО в това, което отразява.Оттам нататък е въпрос на възпитание, морал и достойнство да противостоиш на инерцията на тълпата и на животинските инстинкти. Лесно е да се правиш на силен с полицията зад гърба и лапета пред теб...
83
14
 
18
 
! Отговори
88 преди 8 години
Браво мацка !
82
4
 
16
 
! Отговори
До Курбалай преди 8 години
Ако отидат в Албания, албанците ще им светят маслото за норматив. Албанците са хора със силна национална идентичност, хора на традициите, които няма да допуснат някакви да им се правят на интересни и да им крадат ресурсите. Няма да има милост. Освен това там няма далавера за "бежанците".
81
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петра е смела жена. Тези хора са престъпници, които са нарушили всички закони и конвенции и нелегално са влезли в страната й, като бягат от полицията. Те не са бежанци, а икономически емигранти нелегално пресекли границата. Браво на операторката.
80
5
 
30
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Много е просто бе мама му стара не трябва изобщо да бъдат пускани на европейска земя после и да ги ритаме файда няма даже става по-лошо защото те са отмъстителни и не забравят.Върнете ГРАНИЦИТЕ на държавите!!!Или ги пускайте да се махат към Германия Холандия Швеция Канада-там да си ги къткат щом толкова ги искат!Европа загива-толкова е просто и толкова страшно!
79
2
 
26
 
! Отговори
Курбалай преди 8 години
Защо нелегалние имигранти не искат да отидат при братята си мюсюлмани в Албания?
78
18
 
8
 
! Отговори
Закари преди 8 години
До vargРазрухата в България се дължи на отричането на фундаментални Европейски ценности. Не може в Обединена Европа с балкански манталитет. Затова не ви се получават нещата. Иначе Европа е супер яка и свежа с толкова много различни хора и култури.
77
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на тези които защитава тази крава,да ви е.... женките.
76
17
 
22
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Жената е изпълнила своя граждански дълг оказвайки съдействие на полицията! Можем да приемем дори, че един вид е извършила граждански арест, предотвратявайки опита за бягство на лицето от органите за сигурност.
75
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази тъпата дано цял живот да я ритат.
74
12
 
7
 
! Отговори
Закари преди 8 години
До vargТолерантността, мулти културализма, както и свободното придвижване на хора са основополагащи ценности на Обединена Европа. Отричането на тези ценности е отричане на прогреса, който Европа постигна през последните години.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на торбичката пише "macht schön"....Европа е една прикрита шовенистка. Всичко е повърхностно и някой нарочно пали фитила на цивилна война. Тези хора са жертва , не по малко от нас, и по грозно стечение на обстоятелствата вината не е на техните правителства, а на нашите.
72
3
 
5
 
! Отговори
Закари преди 8 години
До vargТова какво би трябвало да означава? Освен, че ксенофобията завладява Обединена Европа?