За Ислямска държава изнасилването е политика

Хиляди жени са сексуални робини, заяви Анджелина Джоли
60
За Ислямска държава изнасилването е политика
Снимка: Reuters

Групировката Ислямска държава използва изнасилването като оръжие в мащаб, какъвто не е виждан по-рано, предупреди холивудската звезда Анджелина Джоли, цитирана от Ройтерс, и призова към по-активни действия срещу виновните.

Джоли, която е специален посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците и активистка срещу използването на сексуално насилие в конфликти, посочи, че за Ислямска държава изнасилването е политика.

Хиляди жени и момичета биват отвличани, изнасилвани и продавани в сексуално робство от джихадистката групировка, откакто тя обяви халифат в части от Сирия и Ирак миналото лято, посочват ООН и правозащитнически групи.

"Най-агресивната терористична група в света днес използва изнасилването като център на терора си и начин за унищожаване на общности и семейства", каза Джоли пред британска парламентарна комисия.

Носителката на награда "Оскар", която през 2012 г. обеди сили с бившия британски външен министър Уилям Хейг в инициатива за предотвратяване на сексуалното насилие по време на конфликти, разказа за изнасилени момичета, с които се е срещната във военни зони. Сред тях е 13-годишна иракчанка, която заедно с приятелките си е била изнасилвана многократно, а след това продадена за 40 долара.

Никога не сме виждали нещо като това, което Ислямска държава прави, каза Джоли.

"Те заявяват - трябва да направиш това, това е начинът да се изгради общество, искаме от теб да изнасилваш", разказа актрисата, призовавайки на действията на групировката да бъде дадем силен отпор.

(БТА)


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
16
 
! Отговори
ази преди 5 години
Има начин за спиране на насилието, обезглавяването и пр.Той е само един - пълна ликвидация на ненормалната групировка Ислямска държава. САЩ и Европа, НАТО събудете се , настъпват и към нас !
34
1
 
27
 
! Отговори
... преди 5 години
Г-жо Джоли - питайте си вашият президент кой създаде, обучи, финансира тези изнасилвачи, робовладелци, убийци и ***... Нека отговори на въпроса защо при сражения с Ираксата и Сирийската Армии бойци на ИДИЛ са евакуирани с американски хеликоптери... Я питайте тази армия от наемници за технихния лидер Ал Багдади дали е пръв приятел на Макейн....
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Джоли може да не и харесва всичко ,което правят ислямистите, но не така разсъждава Обама ,защото неговата политика унищожи Ирак,Либия и Сирия!
32
3
 
16
 
! Отговори
ИИИИИИИ преди 5 години
И ЩЕ НИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПРИЕМЕМ ТИЯ ИДОЛИ ДЕГИЗИРАНИ КАТО МИГРАНТИ .ДА ИЗНАСИЛВАТ И ДА ЗАРАЗЯВАТ.. АМЧИ ТО ДА НЕ ЧАКАТ НА ОПАШКА ЗА ПРЕГЛЕД..ТОВА НЕ СА ЛИ МЕТОДИ ЗА МАСОВО УНИЖЕНИЕ И УНИЩОЖЕНИЕ..
31
2
 
18
 
! Отговори
Качество 0 преди 5 години
САЩ = нагли + лицемерни
30
14
 
10
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Чисто холивудска рекламна кампания прави Джоли, явно и е рефлекс.Има си сексуални проблеми, занимава се със сексуалното насилие, макар то да не е първостепенен проблем в Сирия.И след като отделя цялото си внимание на своето възмущение, завършва фригидно - да се даде "силен отпор". Е какъв да е този отпор? Трябва ли да се избиват изнасилвачите на ИД, или трябва да се пишат статии по въпроса?
29
27
 
11
 
! Отговори
до цяла група тук преди 5 години
А каква политика правеше, и прави Русия?Масови убийства, лагери, затровени страни, пренаписана история, соц-реализъм, цели народи депортирани, хиляди църкви разрушени, и още много, много. В Афганистан 2.5 мил. избити.Резултат - тъпотия и простотия.Който не му харесва САЩ, да си хвърли РС-то, тел. и колата и да върви в ткзс-то да пасе овцете.
28
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой СЪЗДАДЕ ислямска държава - правилно САЩ. те въоръжиха Ал кайда, от която възвникна ИД, те направиха револьюциите в Ирак, Афаганистан, либия, Египет, и подкладиха огъня в Сирия ие доведоха ислямистите. Те са приятели с ЕРдоган. Преди това там имаше светсик режими.
27
1
 
18
 
! Отговори
42 преди 5 години
ТЯ ГОЛЯМО ПРОЗРЕНИЕ НАПРАВИЛА. САМО ЧЕ ПОЛИТИКАТА, ВИНАГИ Е БИЛА ИЗНАСИЛВАНЕ, НЕЗАВИСИМО ПО ПО- ГРУБИЯ ИЛИ ПО ПО- НЕЖНИЯ НАЧИН. ТАКА Е И СЕГА.
26
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е америка. Хубаво ги вижте американците каква политика правят в света и какви резултати постигат. Това са те великите американци, които спечелиха студената война срещу нас и руснаците. Сами може да прецените какъв е морала на тези, които ни победиха.
25
4
 
4
 
! Отговори
-10 преди 5 години
САЩ и Русия могат много бързо и леснода спрат тези безобразия.---------Така е, после всички ще викате, ауууу колко са лоши САЩ (Русия) изявяват се като световни жандарми!
24
11
 
13
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Искам тая мацка да дойде и да стопли леглото ми за една нощ! Ще я изнасилвам здраво, защото виждам, че тя го иска.---------Няма и две секунди да си изкарал с нея и ще си наврян в най-далечния ъгъл на стята ;-)
23
1
 
11
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Вчера кой каза да не пускаме Руските самолети през България.------------КОЙ? На теб КОЙ ти каза, че някой ни е казал?
22
0
 
36
 
! Отговори
Aeon преди 5 години
САЩ нанасят удари върху сирийската арабска армия, а Турция удря кюрдите. Позициите на ИД биват заобикаляни.
21
2
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
...като е така, пратете им малко жени заразени със спин и хепатит С и просто чакайте.
20
7
 
41
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Как точно САЩ ще спрат ИДИЛ след като си ги създадоха и ги защитават . Вчера кой каза да не пускаме Руските самолети през България.
19
0
 
23
 
! Отговори
Лесно изпълнимо преди 5 години
САЩ и Русия могат много бързо и леснода спрат тези безобразия.После да накарат всичките тези "юнаци" от ИДИЛ да си отработят дивотиите, които са извършили - в мините, в земеделието, в строежите на пътища. Така да отработят и разходите, в които ни вкараха, и компенсации за изнасилените жени, за семействата на избитите и за материалните щети, които претърпяха толкова много хора в Близкия изток.Смъртно наказание да претърпят онези, за които се докаже, че са избивали пленници и мирни жители.
18
6
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Войните се водят за контрол върху ресурси и върху пазари.Това, за което ти пишеш, се е считало за "законна плячка" на редовия войник От древността до началото на Модерните времена, след превземането на някой град, казвали на войската колко време им дават "за разграбване" - например, три дена. Това правило не се прилага, ако градът се е предал доброволно. В по-ново време цивилните уж се ползват с гаранции.Кой ти е преподавал история? Да отидеш и да му кажеш да си завре дипломата еди-къде-си.
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даде от ИД първо обезглавяват мъжете и после изнасилват жените. Ама кой му пука за мъжете. Запада само за жени мисли.
16
21
 
18
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Анджелина Джоли е медиен продукт и нищо повече. Тя е такава единствено и само благодарение на Баща и Джон Войд един от най отявлените еврейски защитници в Холивуд. Джоли е слаба актриса и това не е тайна за никого който разбира от кино.ПОВТАРЯМ ДЖОЛИ СИ Е ПРОДУКТ НА ЕВРЕЙСКОТО ЛОБИ В ХОЛИВУД (ДЖОН ВОЙД)