Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия

Участват 95 000 войници, 170 самолета, 20 бойни кораба
14 сеп 2015 15:52, Елка Василева
139
Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия
Снимка: архив, Reuters

Руската армия започна най-широкомащабните си военни учения от началото на годината с участието на 95 000 войници в центъра на страната, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Военните учения "Център-2015" ще продължат до неделя. В тях участват и 170 самолета, 20 бойни кораба и над 7000 единици тежко въоръжение.

Руското министерство на отбраната заяви, че това са най-значимите военни учения за годината и те ще се състоят в 20 различни зони от Централния военен окръг, който обхваща обширни територии от Урал до Централен Сибир.

"Ще бъдат подложени на проверка бойната подготовка и капацитетът за мобилизация на войските в Башкирия и Новосибирска, Самарска и Челябинска област", уточни министерството. Мобилизиран е и руският Каспийски флот.

В ученията участват войници от Организацията на договора за колективна сигурност, която включва няколко бивши съветски републики.

Военните ще изпробват "способността си да овладеят международен въоръжен конфликт" и ще симулират "унищожаването на незаконни въоръжени групи в рамките на съвместни операции", се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.

Ученията ще протекат основно в Уралска и Алтайска област и в зоната на Каспийско море, каза командващият Централния военен окръг генерал Владимир Зарудницки. На ученията ще присъстват като наблюдатели военни представители на Никарагуа, добави той.

Миналата седмица Русия предупреди властите на Кипър, че е възможно да извърши военноморски учения край Сирия между 14 и 17 септември. Русия обаче не е потвърдила тези учения, които биха се състояли край базата й в сирийския град Тартус, в обстановка на полемика за евентуално засилване на руското военно присъствие в тази обхваната от война страна, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
8
 
! Отговори
не съм Одесса преди 8 години
До Боби 61Грешиш в бързането. Новите руски подводници клас "Борей" и клас "Ясень" са въоръжени с "Булава", а най-новите междуконтиненталните балистични ракети "Ярс" преимуществено са разположени на колесна база.
48
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Колко пари щели да изхарчат руснаците-голям проблем е на нашите рософобчета.А колко пари харчат американците за набезите си по чужди държави не ги смятат.А какъв дълг имат американците също него смятат.В Артек-Путин е вложил 250млн евро за ремонт,и сега този лагер е истинско бижу.В него ще почиват деца от цял свят/е може американците и англичаните и ние българите да откажат но това си е за тяхна сметка/
47
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 59 продДо тук ти показах само МАСОВИТЕ ракети за Пехота и ХеликоптериРСЗО Рашките са изпреварили САЩ с десетилетияВ Артилерията обаче чак сега ги настихнаха с Коалиця-СВЗа танковете няма да говорим. Руските (без Армата и Т-90МС) имат фундаментални пропуски, но са евтини и разполагат с ракети изстрелвани от оръдието. Тоест 100% попадение на разстояние до и над 5 км за по-модерните.хАмериканците имат почти непробиваема челна броня но от странии отзад оръжия 60 година ги пробиват.
46
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 59Леле направо ще се разсмея.ПТУРС Метис(2км) анти бункер безобразно евтин Корнет/М(5/10км не се влияе от смушения и димна завеса)Тоу(2-5-8км влияе се от смущения и димна завеса) Джавелин (2км) влияе се от димна завеса (губи целта заради факта че главата разпознава образи)ПТУРС ТЕЖКИАтака, Шурм(реално идентични ракети с различно насочване свръхзвукови) управление по лазер и с радарно насочване (8-12км)Тоу(5-8-12км) и Хелфайър (10-12км) лазер(влияе се от димна завеса) и радар
45
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ODESSA 57Акулите (от 6 останаха 2) вече са стара технология. Прекалено са големи и щумни. Единственото им преимущество в че дори да са на КЕЙ в Мурманск могат всички основни цели на НАТО да отстрелят и унищожат (без Австралия). По-опасни са новите подводници с Ракети ЯРС. По-малки, по-бързи, по-малошумни и ракетите имат обсег 11 000 км.
44
1
 
3
 
! Отговори
Спас преди 8 години
"В ученията участват войници от Организацията на договора за колективна сигурност, която включва няколко бивши съветски републики."Украйна участва ли?? Би трябвало да се отработи вливнето им в РФ!!!:)
43
1
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Като чуят в пентагона за подводници, клас акула и замирисва. Използвани памперси.
42
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До грешите 50А дано да грешим. ОБАЧЕ един ТАКТИЧЕСКИ ядрен боеприпас с мощност по-малка Хирошима/Нагасаки при правилно ползване оставя НЕЗНАЧИТЕЛНО радиоактивно замърсяване. Точно поради това и в Момента в Хирошима и Нагасаки живеят милиони хора. Така че не съм сигурен тук на "Фронтовата" линия за назидание или КОНТРАПУНКТ някоя от страните да ползва тактическо Ядрено оръжие.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Те пък американците сякаш нямат такива"-------------Точно такива нямат. Руската подводница тип Акула "Дмитрий Донской" е най-голямата в света. 37 е прав като пише Тайфун - това е класификация на ОТАН за същия тип (Акула, РФ).
40
1
 
13
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Те от СОРОСкия институт историята я променят вече турците не са ни клали а са ни таковали
39
1
 
11
 
! Отговори
брато преди 8 години
До Анонимен 36Другарю *** , загрижил си се за Русия ????Що не вземеш да пролееш някоя сълза и за България , че тук сме по-зле от африкански държави , и такива , където от години има война
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската армия започна най-широкомащабните си военни учения от началото на годината с участието на 95 000 войници в центъра на страната, предаде Франс пресВ ЦЕНТЪРА на Русия не в България както прави НАТО да си правят ученията в Калифорния
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е на добре целата работа...не е ...
36
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 43Леле колко си задръстен поне прочети ИСТОРИЯ ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ и СЕ ИЗЛАГАШ1. Разделяна на ПОЛША на на Украйна 2. Прибалтийските Републики Сталин още 1939 година преди Зимната война ги е присъединил към СССР. Защо? За да несе повтори случайя с Линията Мажино и Холандия. Немците ЗАОБИКОЛИХА МАЖИНО през Холандия. Ранция остана с пръст * ****.КОЙТО НЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА Е ОПРЕДЕЛЕН ДА Я ПОВТОРИ И ПОТРЕТИ.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО първо Северна Корея да нападне ,че Русия не е лъжица за НАТО Обаче като чуят Корея и си спомнят за Виетнам и мерака им минава Това не са Либия и Ирак където армиите им се разбягаха
34
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 36Да така е но за сметка на това имат 4.6% ръст на промишленото производство и ТАКЪВ ГЛАД за работници че САМО ОТ УКРАЙНА ИМА 2 МИЛИОНА ЛЕГАЛНИ ГАСТЕРБАРТЕРИ да не говорим колко са от разните там ***джикистани.На всичкото отгоре държавата дава луди пари за "ИМПОРТОЗАМЕСТВАНЕ" ето Заместика Украинските фирми. КБ "Южное" и "Мотор Сьч" са пред фалит а преди бълваха продукация за Руския пазар Стотици бройки годишно и то само за военните да не говорм за гражданските доставки.
33
2
 
19
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До тези умните по-доло...Ако стане бой, руснаците ще се бият за родината си... Не знам обаче НАТОВците за кой ще се бият. Съмнява ме "американец" да се жертва заради българин...
32
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** се готви за война, това е очевидно, но Запада пак е разединен както беше и преди Втората Световна! Нострадамус е писал, че Третия Антихрист ще дойде от Изток, преди години си мислех, че това ще някой аятолах, а то май е наш друзя
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А междувременно:никого не можеш да заблудиш с тази елементарна пропаганда.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Хитлер като е превзел Европа е имал пакт за ненападение с Сталин и за това са си разделили Украине и прибалтиисксите държави.