Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия

Участват 95 000 войници, 170 самолета, 20 бойни кораба
14 сеп 2015 15:52, Елка Василева
139
Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия
Снимка: архив, Reuters

Руската армия започна най-широкомащабните си военни учения от началото на годината с участието на 95 000 войници в центъра на страната, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Военните учения "Център-2015" ще продължат до неделя. В тях участват и 170 самолета, 20 бойни кораба и над 7000 единици тежко въоръжение.

Руското министерство на отбраната заяви, че това са най-значимите военни учения за годината и те ще се състоят в 20 различни зони от Централния военен окръг, който обхваща обширни територии от Урал до Централен Сибир.

"Ще бъдат подложени на проверка бойната подготовка и капацитетът за мобилизация на войските в Башкирия и Новосибирска, Самарска и Челябинска област", уточни министерството. Мобилизиран е и руският Каспийски флот.

В ученията участват войници от Организацията на договора за колективна сигурност, която включва няколко бивши съветски републики.

Военните ще изпробват "способността си да овладеят международен въоръжен конфликт" и ще симулират "унищожаването на незаконни въоръжени групи в рамките на съвместни операции", се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.

Ученията ще протекат основно в Уралска и Алтайска област и в зоната на Каспийско море, каза командващият Централния военен окръг генерал Владимир Зарудницки. На ученията ще присъстват като наблюдатели военни представители на Никарагуа, добави той.

Миналата седмица Русия предупреди властите на Кипър, че е възможно да извърши военноморски учения край Сирия между 14 и 17 септември. Русия обаче не е потвърдила тези учения, които биха се състояли край базата й в сирийския град Тартус, в обстановка на полемика за евентуално засилване на руското военно присъствие в тази обхваната от война страна, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
7
 
! Отговори
ние българите на преди 8 години
това му казваме "на гол г** чифте пищови" хахаха.
8
1
 
14
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Относно ученията около Тартус и Латакия: частната разузнавателно-аналитичната компания Стратфор публикува данни, че руски военен персонал осъществява работи по разширяването и укрепването на ВПП край Латакия за приемане на тежка транспортна авиация. Разположени са и подразделения на две бригади на руската морска пехота.
7
13
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тия пък все не са се научили,
6
1
 
26
 
! Отговори
Индъстриъл Милитъри преди 8 години
Чуха че ще припалваме нашите МиГ-21 и реагираха.Пхаххахаха
5
5
 
13
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Да вземе Бойко да спретне ответни учения у нашенско, с 170 самолета, 20 бойни кораба и над 7000 единици тежко въоръжение, както го правят рашите, а?Правилно каза вчера на сбирката за кандидатите ни за кметове, че малко му е оставало да смъкне руския самолет и да ги натири да си ходят.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля че руснаците много ги е страх от нашата пневматична прашка за сваляне на самолети с хуманитарна помощ.Затова ще ни заобикалят вече отдалече.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименe na tova trqbva da se kefime li.ako ni bombandirat pak im se radvame.kolkoto I da se mu4i da pokazva muskuli Putin a vzel-dal ve4e.proruski predateli!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрутро! Тези учения започнаха точно преди седмица, за което своевременно ви известих.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко не се плаши от такива учения. А Плевнелиев направо като им скръцне със зъби, и руснаците забравят за всякакви учения.