Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия

Участват 95 000 войници, 170 самолета, 20 бойни кораба
14 сеп 2015 15:52, Елка Василева
139
Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия
Снимка: архив, Reuters

Руската армия започна най-широкомащабните си военни учения от началото на годината с участието на 95 000 войници в центъра на страната, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Военните учения "Център-2015" ще продължат до неделя. В тях участват и 170 самолета, 20 бойни кораба и над 7000 единици тежко въоръжение.

Руското министерство на отбраната заяви, че това са най-значимите военни учения за годината и те ще се състоят в 20 различни зони от Централния военен окръг, който обхваща обширни територии от Урал до Централен Сибир.

"Ще бъдат подложени на проверка бойната подготовка и капацитетът за мобилизация на войските в Башкирия и Новосибирска, Самарска и Челябинска област", уточни министерството. Мобилизиран е и руският Каспийски флот.

В ученията участват войници от Организацията на договора за колективна сигурност, която включва няколко бивши съветски републики.

Военните ще изпробват "способността си да овладеят международен въоръжен конфликт" и ще симулират "унищожаването на незаконни въоръжени групи в рамките на съвместни операции", се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.

Ученията ще протекат основно в Уралска и Алтайска област и в зоната на Каспийско море, каза командващият Централния военен окръг генерал Владимир Зарудницки. На ученията ще присъстват като наблюдатели военни представители на Никарагуа, добави той.

Миналата седмица Русия предупреди властите на Кипър, че е възможно да извърши военноморски учения край Сирия между 14 и 17 септември. Русия обаче не е потвърдила тези учения, които биха се състояли край базата й в сирийския град Тартус, в обстановка на полемика за евентуално засилване на руското военно присъствие в тази обхваната от война страна, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какъв внезапен УДАР нали искат да заграбят природните богатства ! След тоя удар ще може ли да се извличат от земята суровини!?
68
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 122Принципно е възможно, но аз лично смятам че "Петолъчката" се поизхвърли. Все пак самолетен радар метър на метър АФАР има обсег 400 км. На танка има място върху бронята за подобен радар да се монтира, но едва ли. Изключително енергоемък е и прекалено уязвим дори и за огън от обикновен Калашник.
67
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До коло 120Чел съм произведенията на "Суворов" и да ти кажа те са повече ЕФЕКТНИ от колкото ефективни. Не че няма истина в тях но както се казва за истината и монетата има две страни. Да до 56 година когато се появява Чифтън на запад като комплекс са мноого по-назад от руснаците и немците.Но немците са практични поне колкото и руснаците. Техните машини са винаги били по-добре въоръжени(освен един малък период в началото на войната със СССР) и по-добре защитени до края на 1944 появата на ИС-2
66
4
 
3
 
! Отговори
коло преди 8 години
До српециалисти по въоражение вместо да плямпате врели не кипели за руското оръжие и СА.прочетете Виктор суворов най големия опонент на путин с руско украински произход агент на ГРУ избягал 70 те в Лондон.Та тои да ви светне как Василевски прилага блиц крига на Японците какСА смазва Финландците и защо изтърват Хитлер в началото на воината и колко по качиствено е руското оръжие от немското,англиско, американско.Цитат пьрвия сьвременен танк произведен извън СССР.ЧфтънВБ. Год на производство 1955
65
0
 
5
 
! Отговори
вижте това преди 8 години
https://m.youtube/watch?v=LQOd6J4tB28 нова руска разработка.
64
7
 
19
 
! Отговори
Гогата преди 8 години
Немският танк "Тигър" бе много по-добър от старото желязо Т-34, но руснак от техника разбира ли? Ушанките трепаха "тигрите", като маче у дирек. Без да се съобразяват с високо-професионалните им екипажи свръх-човеци/супермени демек/.
63
2
 
7
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Немският Г36 се оказа много негоден, за разлика от АК47 който и много горещ стреля точно и след 10 пълнителя.Виж, старият Шпагин е сравним с Г36, не издържа на висока температура.
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля се само една ракета да се обърка и да падне в Парламента.
61
0
 
12
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Момко, това от тубата го разказвай на дечковите детето ровят в пясъчника и помисли, че сред форумците може да има хара изстреляли по няколко вагона боеприпаси с това оръжие.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мадър Раша, форевър!
59
2
 
9
 
! Отговори
али баба преди 8 години
НЕ СЪДЕТЕ ПО ЕДИН ТАНК..ВОДАЧА Е НАПРАВИЛ НЕЩО ГРЕШНО.....ИСКАМ ДА ПИТАМ КАТО КОМЕНТИРАТЕ БИЛИ ЛИ СТЕ В КАЗАРМАТА И ДА ПОЗНАВАТЕ ПОНЕ МАЛКО РУСКА ВОЕННА ТЕХНИКА..................
58
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ЮТУБ-НИЩЕТА В РОССИИ 90Спри да спамиш Тъпчо. Русия е номер 3 в света по износ на зърнени храни. Вярно зарзават и плодове внася но просто на север ни зарзават ни плодове виреят. Ако ще на пелмени(зърнена традиционна руска закуска/хапка с всякакъв пълнеж вкл месо) ще карат всеки ден но от глад няма да умрат.
57
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ютуб -танк Армата 87Че механик водача е направил нещо което не трябва и най-лошото СЕ Е ПАНИРАЛ по това ли ще съдим за бойните характеристики на танковете?Добре какво ще си помислиш за Абрамс след като на Абудаби при завой "СЪБУ" едната си верига и остана 100% неподвижен може би час докато го "обуят" БРЕМ машините? По това време Т-90 скачаше от трамплин и стреляше ЕФЕКТНО(ПОКАЗУХА) с оръдието във въздуха.
56
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 86Понеже 10 години летувам на южното ни черноморие ще ти кажа собствения си опит с Руснаците. За да имат ЦЕЛОГОДИШНА ВИЗА за ЕС всеки бизнесмен (по-богатите си взеха къщи на ривиерата) си купи имот в ЕС. Понеже Българския е близък до Руския МНОГО имоти се купиха в България. Сега тези дето имат скъпи имото на запад ги продават купуват евтин в БГ пак заради Визата защото САЩ и ЕС могат да им "САНКЦИОНИРАТ" за щяло и нещяло омотите и сметките. Източиха парите от запад заради санкциите.
55
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Новината и видях АрматаВидели сте 30 прототипа на Армата, Курганец и Бумеранг. Всичко това е толкова сурова техника че няма думи. Ето един прототип му трябва ПОНЕ ГОДИНА гонене по полигони а реално е 2-3години за да се признае за надежден само по показатели подвижност, ремонт на ходова част и двигател и устойчивост на температури и вибрации.Следва поне 2 години за да се научи да воюва кат тук му тестват оръдие и броняИ най накрая 2-3 години за да се върже в мрежа.Първите ще влезнат 2020г
54
0
 
20
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 77 78Да си говорим за мизерия в България кога дойде мизерията? Като дойдоха нашите "Приятели от САЩ"В САЩ има ГЕТА с голама буква където полицай без бронеавтомобил и 50 човека поддръжка(мин) не влиза. 25% от всички завършили военната си служба стават бездомници защото са толкова побъркани от това което са виждали в САЩ войните че не могат да се реинтегрират. Други 25% имат психически и здравни проблеми. След армията 75% от уволнените не могат да си намерят работа поне 5 години.
53
0
 
7
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Специално за БобиВчера, по случай деня на танкиста, канал "Звезда" показа едночасов, документален филм за "Армата". Главно за танка, но и за всичко друго на платформа "Армата". Имаше кадри от капсулата, от моторния отсек, ходовата част. Демонстрираха реална стрелба с 125 мм. Военная приемка: "Армата - терра инкогнита". Филмът вече може да се намери и в Туба.
52
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До не съм Одесса 69Топол - 1 БЧ неманеврираща + ПримакиТопол М - 1-3 БЧ самонасочване + ПримамкиЯрс 1-5 БЧ Активно Маневриране + Маневриращи ПримамкиБулава морска ОЛЕКОТЕНА версия на Ярс 1-3 БЧ Активно Маневриране + Маневриращи ПримамкиТочно за това след като Путин каза ще ше увеличат контингента с 40 ракети и то монтирани на ЖП платворми и Пентагона зави към луната от ЯД. Предишните ЖП ракети "Изчезваха" средно след 6 часа между хладилните влакове движещи се по цяла Русия.
51
0
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Точно така!Никакво отпускане, щото врага никога не спи!
50
0
 
11
 
! Отговори
Asens преди 8 години
Само си чешете езиците русия, горе,доле. На кой му дреме, България е нападната от ислямски пълчища. Боли ме за руснаци, украинци и прочие