Разместването на бежанците из Европа започва

България приема 450 души от Италия и Гърция
14 сеп 2015 21:27,
54
Разместването на бежанците из Европа започва
Снимка: Reuters

Европейският съюз ще започне разместването на идентифицирани бежанци, след като вътрешните министри от ЕС дадоха зелена светлина на договорената през юли дислокация на 32 256 души, пристигнали след 15 август в Италия (24 000) и в Гърция (16 000).

Европейската комисия съобщи по-рано, че подготовката е в напреднала фаза и разселването може да започне още през следващите седмици и ще продължи до септември 2017 г.

Решението, взето в Брюксел е съвсем същото, което министрите приеха през юли. То се забави, защото трябваше да се изчака ваканцията на Европейския парламент. Предвид засилената имиграционна вълна министрите се разбраха до края на годината страните членки да поемат ангажимент за допълнителни 7744 бежанци, така че цифрата да се закръгли до 40 000, колкото бяха първоначално предложени от Европейската комисия.

Сирийски и еритрейски граждани, които са преценени като нуждаещи се от международна защита, ще бъдат обект на презаселване в 22 европейски държави през следващите 2 години.

450 от тях ще дойдат в България.

Великобритания и Дания, които в съюзните си договори, имат клауза за изключване от общите решения по въпросите на миграцията, няма да участват в операцията. Ирландия, която има същото право, няма да се възползва от него и ще приеме 600 души.

Унгария и Австрия си издействаха нулева квота заради големия имигрантски поток, преминаващ през тях. Чехия ще приеме 1100 бежанци, докато Словакия – едва 100.

В Германия през следващите 2 години ще бъдат прехвърлени 10 500 души, във Франция 6752, 2047 в Холандия и 1705 в Румъния. Останалите страни ще приемат по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: бежанцимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не влакове , трябват им кораби и за Америка !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IDVAITE V BALGARIA,NO DUPETO DA VI E IYAKO.GLAD I MIZERIA I MNOGO SNIAG VI OCAKVAT.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето са във други страни-бива.Ама тези в БГ-какво ще работят,какви доходи.....Горките хора.Малко като им се изяснят нещата за качеството тук ще тичат обратно.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поляците негодуваха много !В статията не споменават че в Полша ще разпределят бежанци ? Кой как си извоюва права .
17
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
.....шведите,датчаните,норвежците,чехите,поляците,не нападат......
16
0
 
18
 
! Отговори
?? преди 8 години
Интересно защо Българските представители при преговорите за разпределение - не са заели твърда позиция , че през Южната ни граница преминават всеки ден бежанци ??Както застават Унгария , Австрия .. а някои като Словакия, Полша , Балтииските .. не ги искат !, въпреки че не преминават през тях ??
15
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
Защо българите,германците,австрийците,маджарите,гърците,италиянците,французите,холандците,шведите,датчаните,норвежците,чехите,поляците,не нападат посолствата на САЩ и Израел в техните страни?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много млади мъже и момчета ( от И.Д )Как ще ги проучиш , като са без документи ! И кой ще ти даде информация при тази разруха ?
13
0
 
19
 
! Отговори
ohubohu преди 8 години
Едно момиченце на фона на десетина мъже... А може и да носи момченце...Това нищо ли не ви говори?Бежанци и квоти, а?
12
0
 
0
 
! Отговори
88888888 преди 8 години
tova otdavna e studena novina pa i na koi li mu puka ako merkel e spala s jeni dо Анонимен
11
0
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Пак някъкви много интересни сметки. Зам. канцлерът и министър на икономиката на Германия - Зигмар Габриел каза, че смята, че до края на годината в Германия ще влезат 1 000 000 (един милион) бежанци. Това са сметки само за Германия- колко ще влезат в Гърция, Италия, Испания и т.н. не е ясно, а в горната статия се говори за 40 000. Какво ще става с другите 960 000 само от Германия и още толкова от останалата Европа? Те изпариха ли се?
10
2
 
2
 
! Отговори
kosta преди 8 години
dobre doshli v Dragalevci i Boiana!
9
4
 
2
 
! Отговори
brat преди 8 години
dobre doshli v Bankia i Shipka!
8
0
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"ще започне разместването на идентифицирани бежанци"-всичките са без документи! Как ще ги идентифицират?Беден богат носи!Да погледнем на изток:"Япония е единствената страна във света, която не дава гражданство на мюсюлманите. Мюсюлманите нямат право на продължителен престой на територията на Япония..."
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Италия няма сирийски бежанци, всичките на *** от северна африка, Вие и направете сметка какви ще ни изпратят!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хохо. представете си как ще реагира един сириец, веднъж успял да избяга от бг-то, когато разбере, че го връщат отново тук. вече си представям как си закача трибагреника на ревера с усмивка.
5
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Тя/Меркел/призова икономическите мигранти от Балканите да не си правят труда да идват в Германия,защото шансът им да получат разрешение за пребиваване и работа е минимален. Приоритет на страната става справянето с бежанската вълна от Близкия изток."Иначе няма да успеем да помагаме на онези,които наистина се нуждаят"-26.08.2015Извикахте ги,помагайте им,те са нуждаещи се,ние от Източна Европа само пречим!За нас са тежест,бреме-социално,икономическо,не сме ги викали тук!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великобритания и Дания се изключват от тези правила , да приемат бежанци ?Те на какви договори са се подписвали , та се изключват . А какво подписват Българските послушници ?Унгария и Австрия няма да приемат от други държави , че през тях преминават !Словакия 100 , и ще ги пуснат да бягат на север , при тях няма и 1 джамия . Центъра на София обаче ще стане арабски ?В България си влизат свободно и от юг , но това не се коментира ??
3
2
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Бухахахахахаха, гръцки стандарт. Ти изби рибата.
2
16
 
7
 
! Отговори
еврика преди 8 години
Ако продадем на бат Волен розовото сако, ще имаме пари за бежанците поне за 2 години. Хем ще направим добро на хора в нужда, хем няма да натоварваме хазната!