Само 367 мигранти са влезли в Унгария за ден

Ден по-рано в страната бяха влезли 9 380 души
16 сеп 2015 11:35, Елка Василева
9
Само 367 мигранти са влезли в Унгария за ден
Снимка: Reuters

Само 367 мигранти са проникнали незаконно в Унгария във вторник. Всички те са били задържани и срещу тях е в ход съдебна процедура по силата на ново законодателство за справяне с мигрантския поток, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.

От тях 316 са обвинени в повреждане на оградата от бодлива тел на сръбската граница, а 51 - само за незаконно проникване - с възможни наказания съответно от пет и три години затвор.

Още по темата

В понеделник, в навечерието на влизането в сила на новия унгарски закон, рекорден брой от 9 380 мигранти са влезли в страната според полицията.

Днес сутринта граничният пункт Рьоске-Хоргош, основното място за преминаване през сръбско-унгарската граница, продължава да е затворен от унгарските власти, установиха журналисти от АФП.

Близо 200 мигранти прекараха нощта в района на граничния пункт от сръбската страна на границата. Най-големите късметлии бяха настанени в палатки, предоставени им от хуманитарни организации, други - увити в одеяла или спални чували, спаха на земята. Повечето се надяваха, че унгарската граница отново ще бъде отворена, за да не се налага да продължат пътя си през Хърватия.

"Надявам се, че унгарците ще отворят пак границата. Страх ме да не остана блокирана в Хърватия. Искам да отида в Западна Европа. Не искам да остана в Хърватия или Словения, защото не познавам тези страни", обяснява 26-годишната Раша, бивша преподавателка по английски в Дамаск, която пътува с петгодишната си дъщеря.

Малки групи мигранти продължават да се промъкват в Унгария от Сърбия, предаде Асошиейтед прес.

Конна полиция задържа тази сутрин група от 14 афганистанци, сред които пет момичета и възрастна жена, в поле близо до оградата от бодлива тел на границата. Групички от младежи също бяха забелязани по пътищата, водещи от границата към вътрешността на страната. Един от тях попита минаващ репортер: "Това ли е пътят за Будапеща?".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Унгариямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
До кукувица преди 8 години
иебреее!ние мюсюлманите не работом ли бре уркооо!я по кротко,и аз не искам кюрди тук ясно!вие не разбрахте ли ,че 80% от тая *** са кюрди,айде стига нападайте нас Българските мюсюлмани,попарата заедно е сърбаме,и така ще продължи и за напред!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега някой от западните политици ще отговори ли защо беше тази ярост преди няколко години срещу предполагаемите имигранти от Източна Европа / повечето образовани християни/? Продъниха света с опасенията и тревогите си.Те щяха да работят, нямаше да има проблеми с религията и интеграцията им. Днешните нови имигранти подхождат ли им? Сега да не се оплакват, няма да ги съжаляваме и да поемаме вълната от "бежанци", предизвикана от други, не от нас.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не познавали Хърватия и Словения ли? Напротив, явно много добре са запознати с това как ще ги посрещнат там, ако отидат неканени. В Словения видях само един местен тъмнокож, явно женен за словенка и, забележете, в католическа църква, с детето си! А Меркел, вместо да апелира към единство и да обвинява, сега да отговаря за всичко, което надроби на останалите европейски държави. Искаше имигранти, в огромни количества, има ги!
5
0
 
9
 
! Отговори
БРАВО НА ОРБАН!! преди 8 години
ЗАТОВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕС----АКО ИСКАТЕ ДА ОЦЕЛЕЕТЕ!!!НЕ СЛУШАЙТЕ ДЕМЕНТНАТА КОМСОМОЛСКА БАБИЧКА----МЕРКЕЛ!ТЯ ЩЕ ЗАКОПАЕ ЕС.....И ЦЯЛА ЕВРОПА!ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА НА ЕС---И НАПРАВЕТЕ ЕДИНЕН РЕГИСТЪР и ЛАГЕРИ ЗА "ИСТИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ"!ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ---ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО!!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
Маджар преди 8 години
Орбан показа на ЕС как се решава проблема с талибаните!Затвор и депортация!
3
0
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
По дяволите! Нали има уж закони? Тези не са никъкви бегълци. Те идват от Турция, която е сигурна държава. Техният живот не е застрашен. Те отиват на запад са да живеят от социални помощи, т.е. на гърба на работещите.Да се махат! Да се махат, на хората им е омръзнало от ислям. Ние сме християни и тук няма място за тези.Да се махат по-бързо.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само! Че малко ли са?!Никъде не виждам да се отчита факта, че това са САМО мъже. Когато се докопат до желаната дестинация закона им дава право да домъкнат жените плюс 5-6-7-те си деца. Значи тея 367 "бежанеца" се равняват на поне 2500-3000 човека !!!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Орбан мъж на място !