Мигрантите пак влизат в Унгария – през Хърватия

Близо 5 400 бежанци са влезли в Хърватия за ден
17 сеп 2015 10:25, Елка Василева
20
Мигрантите пак влизат в Унгария – през Хърватия
Снимка: Reuters

Близо 5 400 бежанци са влезли в Хърватия, съобщи хърватската държавна телевизия. Те биват посрещани от Червения кръст, осигурени са им храна, напитки и необходимата помощ.

През следващите дни се очакват още 4 000 бежанци. Пристигналите се настаняват в приемни центрове в страната.

Още по темата

Сръбският вестник „Блиц“ обаче разкрива, че от сръбско-унгарската граница, която беше затворена от Будапеща, бежанците се пренасочват към Хърватия, откъдето безпрепятствено влизат отново в Унгария, тъй като границата между Хърватия и Унгария не е затворена.

Хърватите регистрират всички и след това ги пускат през унгарската граница. „Хърватите се съгласиха да приемат всички мигранти. Какво обаче правят те: пускат бежанците да влязат в Хърватия, там полицията ги регистрира, а след това ги превозват до границата с Унгария, която не е затворена в участъка с Хърватия. Вчера цял ден правеха това. Унгарците са в шенгенската зона и оттам мигрантите свободно пътуват към Австрия и Германия“, каза източник на изданието.

Хърватският вътрешен министър Райко Остоич заяви, че хърватската полиция изцяло контролира границите на страната, но ако мигрантите продължават масово да пристигат, Хърватия ще трябва да размисли за напълно различно поведение. Премиерът Зоран Миланович заяви, че Хърватия е готова да приеме бежанците и никой няма да им попречи да отидат, където пожелаят. Външният министър Весна Пусич заяви, че Хърватия може да се справи с няколко хиляди бежанци, но не е готова за десетки хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14Ами руснаците не приемат защото знаят с какво зло ще си имат работа. Но искат не искат пак ще помогнат. Те географски делят граница с Финландия. Ако бежанците напълнят Швеция и Финландия то необратимо засяга и Русия.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази година много работа за полицаите по света се очертава. Няма да скучаят
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хърватският премиер е пу--а като нашия, един чорбаджия ги командва.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не са няколко хиляди, те са десетки ако не и стотици хиляди :) Всеки може да се справи с няколко хиляди и да си пришие заслуги. Германия си въобрази това и видяхте какво стана. За ден идват 10 хиляди. За 10 дни това са 100 хиляди. След 100 дни ето ви 1 милион. Хайде сега и 200-300 джамии, джамия до джамия във всеки град, също така малко свинщина докато улиците не заприличат на Кабул, боеве с ножове и евентуално бомби... Чудесна хуманитарна атмосфера, ЕС заприличва на Близкия Изток с всеки ден
7
7
 
1
 
! Отговори
Атила преди 8 години
Хи-хи-хи. Айде сега Урбан да се затваря и оттам. Този ще се обгради отвсякъде като в концлагер.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия помагай!!!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли че тая *** не признава нищо като че ли европа им е длъжна нещо, да бягат в съседните им ислямски държави, ама там ги нещат пращат ги тука в разградения двор на баба ви Меркел
4
1
 
26
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
А за минните полета в усташките земи от войните преди 20 г. чували ли са т.н. бежанци? И защо не идат в Босна и Херцеговина (мюсюлманската част от федерацията), тя е на има няма 50 км. от сръбско - усташката граница, а напират като луди към Германия и Скандинавия?
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червеният кръст им приготвили храна и вода... Сигурно това е най-вкусната храна, която са яли през живота си тези изостанали с няколко века във времето мюсулмани.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе,защо нашите водачи винаги вървят след събитията!Там където,е нужна хирургия с лекарства нестава!Или чакате, пак 101 ВА дивизия,да Ви свърши работа за да я оплюете отново!
1
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми правилно правят Хърватите. Унгарците изгониха арабите към Хърватия и сега хърватите им ги връщат през задния двор.