Папата: Проблемите на света не могат да се решат без Русия

Франциск скоро ще говори пред ООН в САЩ
Обновена: 22 сеп 2015 10:36 | 22 сеп 2015 09:58,
61
Папата: Проблемите на света не могат да се решат без Русия
Снимка: архив Reuters

Главата на римокатолическата църква папа Франциск съобщи пред кореспондент на ТАСС по време на пътуването си между градовете на Куба, където е на посещение, че без Русия не могат да се решат най-важните проблеми, стоящи пред съвременния свят.

„Няма как да се решат най-важните проблеми пред съвременния свят без Русия“, каза Франциск. Той оцени положително сътрудничеството на Ватикана с Русия, информира ”Фокус”.

По време на скорошната си визита в САЩ папата ще изнесе реч пред Общото събрание на ООН.

Според членовете на папската делегация Франциск възнамерява да говори за необходимостта от разрешаването на конфликта в Близкия изток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвремените руснаци са достойни за презрение и по-малко за съжаление!Техния глас не бива да се взима предвид при решаването на световните проблеми, защото те могат само да ги създават, никога не са били част от решението!Крайно време е ядрения арсенал на руснаците да бъде отнет, все пак никой не им вярва.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Газопроводът ''Силата на Сибир'' се строи от една година, газопроводът ''Северен поток 2'' скоро ще започне да се строи..."Друг път! За "Сила Сибири" даже няма подписан договор с Китай, а Северен поток 2 е германска собственост."След всичките ''грешни ходове'' на Путин/Медведев, Грузия загуби Абхазия и Южна Осетия, а ''велика украина'' - Крим и Донбас, а Русия ги спечели!"Русия спечели Крим, но и враждебен съсед. А окупираните части от Крим и Донбас са цирей в *** на Путин.
38
0
 
6
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 8 години
След всичките ''грешни ходове'' на Путин/Медведев, Грузия загуби Абхазия и Южна Осетия, а ''велика украина'' - Крим и Донбас, а Русия ги спечели! Затова всичките ''демократи'' беснеете от ''грешните ходове'' на Путин/Медведев, нали!? И интересно защо беснеете, а не се радвате на тези'' грешни ходове'', много ми е любопитно?
37
1
 
4
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 8 години
Хубавото е че ''тази държава на която не може да се има доверие'' е единствената, която може да превърне ''башдемокрацията'' в радиоактивна пепел, както се беше изразил един руски журналист и само това е достатъчно всеки да се съобразява с нея! Безспорен факт, ''демократче'', колкото и да ти е мъчно!
36
0
 
4
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 8 години
Газопроводът ''Силата на Сибир'' се строи от една година, газопроводът ''Северен поток 2'' скоро ще започне да се строи (защото е за Германия, не за България) и единствено анадолците се пънат за Турския поток, а филмът за ''пълната международна изолация'' на Русия не съм го гледал! А ''анексията'' на Крим никой не признава, защото такава няма!
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да се има доверие на държава, управлявана последователно от кръвопиеца Сталин, от кукурузника Хрушчов, от Брежнев, когото по време на официални срещи подпираха да не падне, от "предателя" Горбачов, при когото империята се разпадна, от пияницата Елцин, който постоянно ставаше за смях, и сега от комплексаря Путин, който настрои срещу Русия целия свят?Това не е държава, а карикатура.Неслучайно Чаадаев заключава: "Бог создал русский народ, чтобы показать другим народам как нельзя жить."
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чичо ЦъкПропуснах да спомена за победата му в Сирия и през 2013 и тази година и да прогнозирам, че посещението му в Париж след десетина дни ще напомня за почетна обиколка на стадиона на Световен шампион в даден спорт. Тези негови победи ще бъдат легитимирани и аплодирани от световното съобщество на 28.09. в ООН.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе не го знам миротворец ли е Путин, ама има повече акъл от целата менажерия, която се е събрала да му яде ***! От години няма грешен ход!Всичките му ходове са грешни.- След агресията в Украйна - пълна международна изолация. Дори Китай, към който напразно се присламчва, не признава анексията на Крим.- В икономиката - срив на рублата, липса на инвестиции, на технологии, спад в жизненото равнище.- В международните проекти - Южен, Турски, Северен поток 2, Сила Сибири - пълен провал.
32
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Цък преди 8 години
До Анонимен 51Бе не го знам миротворец ли е Путин, ама има повече акъл от целата менажерия, която се е събрала да му яде ***! От години няма грешен ход! Каквото и да направи, цялата западна преса започва да вие на умряло, после аналитиците обясняват как е закопал окончателно Русия, после *** като нас започват да се радват, че Русия се затри и след време се оказва, че Путин пак е спечелил и гейма, и сета. Така ще спечели и мача, докато разни *** му измислят прякори и му се подиграват
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49, пиши смело, че въпросът с Донецк, Луганск и Принестровието също е затворен. Следва обнуляване и изправяне на киевската хунта на подсъдимата скамейка. Пиндостан вече не стои зад жидо-бандерата. Бежанският поток е на път да оправи ориентацията на еврогейтаците. Това ясно ще се види на предстоящата среща на Нормандската четворка в Париж. Помнете ми думата. Путин победи на всички фронтове! Миротворецът Владимир Путин!
30
7
 
1
 
! Отговори
Trafopost преди 8 години
Съгласен съм, но как да решим проблемите създадени от самата Русия, или за папата Южна Осетия, Абхазия, Крим, донетск, луганск, Приднестровието и т.н не са проблем?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EI EDIN PROST LATINOAMERIKANEZ RAZBRA CE BEZ RUSIA NE MOGE,SAMO NASHITE LIZACI PLUIAT RUSIATA VELIKA.
28
0
 
10
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Верно бе, да си избереш военен министър с...меки китки!!!!!! Интересно, с какво ще се занимават там, в тази армия........хи-хи-хи.... Не, не мога да си представя по-голям идиотизъм, започвам наистина да се съмнявам, че от другата "страна" на земното кълбо има някакви въздушни ли, слънчеви ли или други природни явления, хората там малко-по малко напълно изтрещяват!!!! Явно неслучайно всеки втори човек си има собствен психоаналитик! Абе нейсе, да си живеят как искат, нас защо ни барат?
27
0
 
13
 
! Отговори
Рачо Плачо преди 8 години
Скоро всички проблеми по света ще ги решават Русия и Китай, а Гейропа и Обангия ще гледат! Америка вече ще реши проблемите на света чрез мека сила и леви завои от новия им военен министър - дете на дъгата! Муахуахуа!
26
1
 
9
 
! Отговори
Питко преди 8 години
До аноним 40И къде се падат тези обезтревени от Русия места? Щот у Виетнам верно на места още не мож поникна тревица, а на некои места по света, включително и у Европа никне доста радиоактивна трева даже без стъпване, а само след прелитането на американците отгоре!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41На тьпаците като теб трябва да е ясно, че всичко ставащо в света сега,целият този хаос е с един режисьор-щатите, "разделяй и владей",но интересното е другото-защо такива като теб спокойно се отнасят кьм всичко това ако го прави сащ, но ако се намесва русия то започвате да викате "агресори" и т,н, Макар че русия не започва войни-тя ги завьршва,
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че не може без Русия! Нали тя е там където са проблемите,или по точно казано не само САЩ но и Русия и нейни оръжия са там където има проблем.Нима в Украйна не е така,нима в Сирия не е така,нима не е там където има проблеми,там е и то не за добро а нейни лични интереси!Последното го казвам на *** които си затварят очите или са толкова задръстени че си мислят че на нея и пука за някои.Всичко е политика и интереси.Така е било и така ще бъде!
23
26
 
2
 
! Отговори
аноним преди 8 години
РУСИЯ НИКОГА НЕ Е РЕШИЛА НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ В СВЕТА! !!КЪДЕТО СА СЕ НАМЕСВАЛИ ТАМ ТРЕВА НЕ НИКНЕ!!! ТОВА СА ФАКТИТЕ
22
10
 
10
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Брей, и папата бил ***, абе напоследък рубладжиите никнат като гъби след дъжд бе, ''демократчета'', не и ли свършиха обезценените рубли на Русия!?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 29 Тьпчо, каква манипулация ти се превижда? Снощи всички страни медийно са го сьобщили