Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия

Париж: Цивилното население да е защитено и от терористите, и от Асад
27 сеп 2015 11:27, Елка Василева
92
 Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия на базата на сведения, събрани през последните две седмици по време на разузнавателни полети, съобщи Франс прес.

Елисейският дворец посочи в комюнике, че бомбардировките, извършени в координация с френските партньори в региона, потвърждават решимостта на Франция да се бори срещу терористичната заплаха "Ислямска държава".

Франция ще удря всеки път, когато националната й сигурност е изложена на опасност, уверява френското президентство.

 "Цивилното население трябва да бъде защитено от всички форми на насилие - от "Даеш" ("Ислямска държава") и другите терористични групи, но и от смъртоносните бомбардировки на Башар Асад", допълни Елисейският дворец.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей 1 = ШопМоже да не са един същ човек, но са еднакво ***
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zapochnaha da zamitat dokazatelstvata za prestypleniqta na golqmoto bratche. Utre t.e. dnes shte vi sipi Putin v rechta si pred OON.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия е незавсима страна с легитимно правителство и Президент. Само те могат да поискат военна помощ от когото решат. Франция не е молена до извършва военни операции в суверенна Сирия. РФ и помолена за военна помощ. Ерго, Франция се държи като агресор. РФ - като съюзник на държавата Сирия. За незнаещите - Сирия е била френска колония.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рашките поразчистиха покраи бреговете кажи речи полувината от обитаемата част на сирия,*** никои мък не казва от тотално контролираните медии.
51
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може какво ли не да се каже за французите, но са си решителни - бой по манерката, после каквото и щото. Знаят че нови изстъпления из Франция вероятно би могло да има, но не им пука. действат си. Русия - ама тва, ама онова, ше видиме, руски изтребители със сирийски пилоти, тия направо със собствена авиация.
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съжаление франсетата можеда правят само *!между впрочем къде бяхадо сега?!и защо "гоЛемиа " брат още нее атакувал ИДИЛ!?нещо мирише,мнооооооого мирише!
49
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп 59А дали ще посмеят да бръкнат в устата на мечката, а? Ти как мислиш, ако изобщо можеш да мислиш?
48
3
 
28
 
! Отговори
шопе шопее преди 8 години
Пишеш глупости та няма на къде ,ако изобщо имаш с какво да си спомниш в Либия същите тези французи се *** от всякъде та се наложи краварите да търчат на помощ и сега си седнал да ни разсмиваш с *** въпроси.
47
3
 
27
 
! Отговори
някой на 60 преди 8 години
Не Европа а целият христянски свят си отива и по точно бялата раса.Жълтите превземат Евразия,Арабите превземат Европа,африканците претопяват Америка.Според мене това е апокалипсиса който ни очаква.Този път няма да ни спаси Ноев ковчег, а направо да се товарим на космически кораби и директно към Марс.
46
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЗАПЛАХА ДА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ" НА ФРАНЦИЯ НЯМА, А ИМА ЗАПЛАХА ЗА НЕ ЗА СИГУРНОСТТА НА ЦЯЛА ЕВРОПА, А ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО Й! НИМА ЕВРОПЕЙСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НЕ ВИЖДАТ ТАЗИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ИНВАЗИЯ НА МЮСЮЛМАНИ??
45
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като бомбандирват , да приемат повече бежанци от Сирия
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 56 "Москва ще обмисли дали да прати войски в Сирия, ако получи такава молба от Дамаск, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. По думите му засега този въпрос е "напълно хипотетичен"
43
7
 
29
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Хайде и тия "барабар Петко с мъжете" решили са да запишат и те точки ,че види му се края на ИД наближава та да се строят и те от страната на победителите . Въпроса е дали някой ги е викал изобщо ?
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, сега след тази солидна доза "демокрация" може бежанците да започнат да се връщат по родните си места! А, дано, но надали!:)))
41
5
 
38
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Включването на Франция по този начин в борбата срещу ИД не е най-удачния начин за включване в подялбата на баницата след смачкването на ислямистите. А споменаването на "националната сигурност" е начин да оправдае нелепата си намеса във врящото гърне Сирия. И на слепите е ясно, че националната им сигурност е повече застрашена откъм Алжирските ислямистки организации, отколкото от Сирийските такива. Но както обикновено го правят франсетата - на всяка манджа мерудия, демек световна сила сме, ей...
40
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност сега ще бъде изложена националната им сигурност на Франция...Първо ще трябва да се започне СРЕЩУ сащ защото те са главните военолюбци Явно Путин има големи нерви за да ги изчака но незнам до кога??????*** са и тези чиновници от ООН,ЧЕ НЕ РЕАГИРАТ ПРАВДОПОДОБНО...
39
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия за първи път използва ВСС-то си в Сирия днес. Резултата е хирургическа точност, безпощадност и ликвидирани 500 джихадисти в Алепо. Ами така се действа господа от НАТО!!!! Но Русия използва истински пилоти, а не мамените хрантупничета от САЩ и Великобритания.
38
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Франция ще удря всеки път, когато националната й сигурност е изложена на опасност, уверява френското президентство." Брей! И как точно им е изложена националната сигурност на опасност точно този път? Или май просто са решили да заемат двете страни в конфликта, пък после да се ориентират на къде духа вятъра?
37
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АСАД ОТДАВНА ГО НЯМА!!!НА ВЛАСТ В СИРИЯ Е САМО *** Н!!!!!!
36
5
 
44
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 8 години
Как "ИД войва срещу целия свят" много добре разказват иранските военни, които непрекъснато дават на съюзническите сили разузнавателна информация за скупчванията на бойците от ИД и те, казват, никога не ги бомбандират! Не само това, ами са ги засичали да им пускат припаси от самолетите в разни пустинни точки!Сега видяха дебелия край с Руското прехвърляне на оръжия и ЕС взе да се пълни със здрави мъже-мусюлмани...