Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия

Париж: Цивилното население да е защитено и от терористите, и от Асад
27 сеп 2015 11:27, Елка Василева
92
 Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Франция нанесе първите си въздушни удари в Сирия на базата на сведения, събрани през последните две седмици по време на разузнавателни полети, съобщи Франс прес.

Елисейският дворец посочи в комюнике, че бомбардировките, извършени в координация с френските партньори в региона, потвърждават решимостта на Франция да се бори срещу терористичната заплаха "Ислямска държава".

Франция ще удря всеки път, когато националната й сигурност е изложена на опасност, уверява френското президентство.

 "Цивилното население трябва да бъде защитено от всички форми на насилие - от "Даеш" ("Ислямска държава") и другите терористични групи, но и от смъртоносните бомбардировки на Башар Асад", допълни Елисейският дворец.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
23
 
! Отговори
Ще вдигнат преди 8 години
френския БВП с нови поръчки за ВПК- бомби, самолетчета, оръдия и т.н спецоборудване. А тихо и спокойно ще продължат да се настаняват в Европа и да обладават и напомпват европейки с малки, сладки резачета...
34
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TRQBVA da se ma4ka glavata na zmiyata narechena ASAD toy kolkoto poveche se zadurji na vlast tolkova poveche bejanci shte ima v Evropa ,toya *** izbiva naroda si zaradi tova che sa suniti a ne sa shiiti otkadeto toy e pruknal
33
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаци и французи какво търсят там, на хиляди км от държавите си ?!Руснаците са пияни ***, а франсетата на много добри ли се правят ?!
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои човешки същества са изключително прости!
31
4
 
45
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тая шашма със "националните интереси" на хиляди километри от националните граници не се ли контролира от ООН? За какво е тази *** организация с огромен чиновнически апарат и с огромен бюджет? За да я оглави другарката Бокова ? Изглежда само за това е създадена .... А иначе по света кой къде иска хвърля бомби, мята ракети... А иначе френците,/ и те барабар Петко с мъжете/ са страшна военна сила! Още лежат на славата си от преди 1812 година.
30
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето Оланд явно заявява нагло, че ще бомби и сирийската армия на Асад ?? А иска ли да изяде един голям руски, ако наистина започне да го прави ?!
29
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия, Иран, Ирак и Русия да натикат ислямистите в Саудитска Арабия където си им е мястото.Франсетата никой не ги взема насериозно.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега пък стана от ислама на даеш лесно за изговаряне на бойците от фронтовата линия-Даеш.-Есть,даю от все по немного,брат-Неврат,ти мне не брат,вор не обманеш как на манеж,я тебе не боркор,а ти наверно коркодуб,будь и незабудь никогда.
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще има свалени френски самолети.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега вече всички сирийци ще побягнат към Европа. Всеки ги бомби припознавайки ги за терористи. От една страна русняците, от друга янки, франсета и саудитци. Горките хорица. Тези дето идват в Европа и вадят пачки с долари са идилци, заплатите им са били по 5 к долара месечно. Обикновените сирийци обедняха от тази война като църковни мишки.
25
3
 
19
 
! Отговори
шлосер преди 8 години
миг-31 са добро лекарство
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи хитреци тези мине*чии. Включват се в последния момент, когато ДАЕШ вече ги няма там( те са тук в Европа) и пак ще дефилират като победители. Виж ВСВ, воюваха на страната на фашагите, после гръмнаха една- две бомби и хоп победители! *** долни, тези що пари и оръжие дадоха на джихадистите само един Аллах знае.
23
3
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Бе какви въздушни удари ще правят тия умрели франсета, бре? Не ме занимавайте с глупости, бе- ще пратят 2-3 изтребителя, ще пуснат няколко ракети и това ще е цялата дъндания. Щели да се борят срещу ИД....колкото се бориха и хамериканските ***- пуснаха 2-3 ракети някъде из пясъка за да отчетат дейност преди 3-4 месеца и това беше битката им срещу платените си главорези от ИД.
22
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тези " бомбардировки " са просто отчитане на някаква дейност."========Аз бих допълнил - с присвояване на огромни париПреди няколко дни стана ясно, че на пентагона не му излизат сметките за $8.5 трилиона.Не е грешка. Нарочно изписвам думата и повтарям - трилиона.
21
4
 
34
 
! Отговори
akut преди 8 години
оланд е смешен лицемер
20
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига манипулации. От кога Асад "избива" собственото си население?! Провалихте се с ИДИЛ, видяхте дебелия сега и ако може и вълкът сит, и агнето цяло! Е, не може! има "да", "не" и "или-или".
19
5
 
27
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Европейците до ВСВ бяха най смелите и доблестни воини. Сега са страхливи пусита. Знаят само от въздуха да бомбят. Колкото и да е тъжно, тарамбуките са много по курназ и яко мотивирани.
18
6
 
39
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Единствено Русия може да унищожи армията на САЩ наречена ИД !
17
4
 
31
 
! Отговори
набльдател преди 8 години
"бомбардировките" в подкрепа на ислямска държава водят до руска атака след утрешното събрание на оон французи и американци трябва незабавно да си обират крушите за да не изгорят със джихадистите
16
4
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
до 15, има трето отделение, не ми обръщаи внимание, а се акцентираи върху тава което искам да кажа. Но тъи като си анонимен няма ка да ти следя постовете и да дебна за правописни грешки, къде от недоглеждане, къде от незнание. Хайде лек ден, че ще ходя за риба, ще си взема и читанката с мен да се ограмотявам.