Компанията Бош доставила на Фолксваген незаконния софтуер

Той обаче бил само за вътрешни тестове
Обновена: 27 сеп 2015 12:55 | 27 сеп 2015 08:28, Елка Василева
51
Компанията Бош доставила на Фолксваген незаконния софтуер
Снимка: архив, Reuters

Германската компанията за автомобилно оборудване Бош е доставила през 2007 г. на Фолксваген софтуера, който е в основата на скандала с двигателите, заблуждаващи тестовете за вредни емисии. Компанията е предупредила, че инсталирането му на автомобили би било незаконно, съобщи Франс прес.

Още по темата

Компания Бош е доставила софтуера, "предвиден само за вътрешни тестове на компанията", пише германският в. "Билд", цитирайки документ на Бош от 2007 година. Фолксваген е инсталирал доставения софтуер, за да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда.

Представител на Бош е отказал коментар за реакцията на Фолксваген на предупреждението, позовавайки се на поверителността на търговските отношения между двете компании.

Фолксваген призна тази седмица, че 11 милиона дизелови автомобили на компанията са снабдени със софтуер, целящ да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда, припомня АФП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ФолксвагенБОШ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
А-такаааа преди 8 години
Еййййй сегъъъъ си купа ШАВРО-ЛЕТЪЪЪхххххххх:D
34
0
 
0
 
! Отговори
БОШняк преди 8 години
Да бе, за тестови цели бил.... това не са ли детски приказки? Не може Бош да не са били наясно, какво става. Вината може да е изцяло на VW, но със сигурност и в Бош има хора, кото са наясно със ситуацията от самото начало.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност истината е друга. Има едни хора, които целят да прекършат Европа. То не бяха изтощаващи кризи в Украйна, то не беше криза за газ, то не бяха атентати, то не бяха бежанци... сега и икономиката удариха. Първо Фолксваген, после БМВ (нищо не пишете, ама и при тях откриха софтуер, даже 5 пъти по-лош). Целта е да се вкарат червеи в икономиката на Германия и да стане червива цялата. Кой ли има сметка от това? Ами който създаде Югославия като противовес! И който искаше ЕВРО-то да убие марката!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОМПАНИЯТА БОШ Е БИЛА СВАЛЕНА ОТ БОРСАТА И Е СОБСТВЕНОСТ НА ФАМИЛИЯТА БОШ 92% И ПОВЕЧЕ!!!ДРУЖЕСТВТО НЕ Е МАЛКО 10-КИ МИЛИАРДИ МУ Е ОБОРОТА ГОДИШНИЯПО-ДОБРЕ ДА ФАЛИРА БОШ ОТКОЛКОТО ФОЛКСВАГЕН!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те американските коли много щадят околната среда. Малки са и са икономични.
30
2
 
2
 
! Отговори
k преди 8 години
До 29:"Колкото до японските автомобили - японски автомобили няма!"При масовката може и да няма,ама аз си карам кола с много звезди на емблемата,с боксер двигател и с перманентно задвижване на четирите колела...
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така сега да оплюеме и БОШ да видим с колко ще му паднат акциите :D
28
1
 
2
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
СЕГА ЕДНА ЖЕНА НА 63 ГОД.ДА ВИ КАЖЕ НЕЩО ЗА КОЛИТЕ.ИМАХ КНИЖКА ОТ БЪЛГАРИЯ,НО ТАКА И НЕ ДОЧАКАХ РЕДА СИ ЗА ТРАБАНТ.ДЪРЖАВАТА,КЪДЕТО ОТИДОХ ДА РАБОТЯ Е НЕ ВЪЗМОЖНО ДА СИ БЕЗ СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ.ПЪРВАТА МИ КОЛА БЕШЕ ТОЙОТА КОРОЛА НА 15ГОД.ЗА ВТОРАТА ПОДХОДИХ ТАКА-ДА НЕ Е ПО-СТАРА ОТ МЕН,ДА Е ИКОНОМИЧНА ,ДА ИМА ЧАСТИ ВТОРА УПОТРЕБА И ПРИ НУЖДА БЪРЗО И ЛЕСНО ОТРЕМОНТИРАНЕ. МЕХАНИКЪТ МЕ ПОСЪВЕТВА ЗА НЯКОЛКО МАРКИ И МИ КАЗА ДА МУ ГИ КАРАМ,А ТОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЗАСЛУЖАВАЛИ СИ.КУПИХ ХОНДА ФИТ(само в японскит
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
WV са добра компания, американците гледат да я разкарат от пазара.Лада ли предпочитат да карат, руска каруца вместо немска кола ?!
26
2
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До Анонимен 32 : Никъде не съм казал, че да си купиш нова кола е лошо! Моето мнение се отнася до това, че новите коли са доста кекави сравнени със старите! Новото е измислено да го караш 5-6-7г и после да си купиш пак ново! Това за България е неприложимо защото доходите ни едвам стигат за стара бангия, камоли за нова!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нема толкова глупаво обяснение, като това! Фв по-добре да си бяха мълчали, вместо да изстрелят тая безмерна глупост! Да не говорим за абсурдността на обстоятелството, че почти 9 години, всички са в неведение какъв софт слагат.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дядо ви ДобриКато един приятел, купи си 10 годишна Е класа, до момента е да около 5000 за ремонти................................................................................................................Дядо,ако беше купил нова Е класа,щеше да даде 20 пъти повече за обслужване и ремонти. Автомобилите от висок клас имат много скъпа поддръжка-Каско 4-5-6к лв на година.,гаранционен сервиз на всеки 15к км,ремонт,качествени гуми,джанти...Тези разходи надхвърлят стойността им.
23
1
 
8
 
! Отговори
PD преди 8 години
Промиването на мозъци, продължава с пъна сила. Имаме градация! От манипулиращ и лъжещ. кода стана незаконен. Следва, терористичен или поне да се обяви за геноциден. А истинските въпроси, за това, кой и как монтира в разбирането на човеците идеята, че регулациите мога да подменят физическите закони.Как човечеството допусна рекламата и търговските трикове, за норма в съвремието.Лъжата, измамата, заблудата приемаме за норма, и не се свеним да правим пари от това. И си намираме жертва да се умием.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Проблема не е в Бош, още по-малко пък в ЕС. проблема е в особеностите на региона, 80% от техниката в българия се внася от турция (в по-добрия случай) или от китай.Причината е в цената разбира се, както и в далаверите на нашите вносители и търгаши.Аз отдавна не купувам техника от българия. Ако е нещо малко си го поръчвам от Амазон най-вече. Ако е нещо по-голямо, австрия е на 10 часа път с кола, отивам и си пазарувам каквото ми трябва, направя си една почивка и се върна.
21
0
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Изказването ми е направено на база на това, че се доста коли са ми минали през ръцете и грубо знам за какво става въпрос. А за колите "нов внос" в България, всеки е запознат. Пристига на 400 хиляди, наще я правят на 150 и е "нова"!
20
1
 
13
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Колите много отдавна не са това което бяха преди години! Аз лично имам две коли, различни марки - едната е 94г, а другата 2002. Еми от 100км си личи качеството в материалите. Тази която е 94 е в пъти по-здрава, а е на повече километри даже! Гигантите осъзнаха, че от "вечни" коли няма файда и започнаха да правят ***! Иначе няма на кой да продават резервни части! Не си мислете, че това е само във VW! Ако подгонят всички марки, на всички ще лъснат мизеиите и лъжите! Новите коли са ***!
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците вече станаха лъжливи ***. Работя с техника на "Bosch" от 10 години - постоянен спад на качеството, постоянно увеличаване на пластмасата и постоянен растеж на цените. Алчни измамници! Намалят себестойност, а цените се повишават=по-голяма печалба.Клиентите постоянно ми задават (с плачлив гласец...) въпроса: "Ама нали е Бош?!?" Аз какво да направя? Нито аз съм го правил това изделие, нито аз съм им го продал! Е, ами нали искахте ЕС, нали вдигахте "двата пръста", нали??????
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Милкоживото доказателство колко *** може да е народа... не било случайно :))) Е как ще е случайно като джамбазите само ви пълнят главите с лафове от рода на "само немско" и "мерцедес и всички останали", та да могат да си слагат повече горница на немските печки 5та ръка...смешни комплексарски тъпни. Я си подай носа навън от българския *** и виж там каква е разликата в цените на тия дето си изброил
17
0
 
6
 
! Отговори
4-тия Райх е в USA преди 8 години
Неблагодарни тия US-ейци.Взеха всички учени след 2СВ на германците,които им направиха индустрията,космическата програма,качиха ги на Луната(жалко че не всичките).А възраждането на индустрията в Европа бе благодарение на плана Маршал. Да,ама се попрекали-в Детройт пустеят халета(скоро и във Волсбург),рапари карат Поршета,а адвокати БМВ-та(те са следващите).И докато някои си правят номерца(можеха US да си гълтат канцерогенния дизел, заради дружбата),то Азиатеца превзема света(икономически)арабите
16
7
 
1
 
! Отговори
фен преди 8 години
Само да отбележа че хубавите японки са Тойота и Хонда, виж цените втора употреба. Маздата- Форд, Нисан - Рено.