Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна

Делегацията на Русия напусна залата по време на изказването му
28 сеп 2015 09:13, Елка Василева
104
Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че страната му няма да изпълни целите на ООН за устойчиво развитие, докато Русия не прекрати военната агресия срещу нея, предаде ДПА.

В изказването си на Срещата на върха на ООН за приемането на Дневния ред за развитие Порошенко изтъкна, че мирът и свободата са необходими за постигане на целите на устойчивото развитие през следващите 15 години, но руските действия пречат на Украйна да напредва по този път.

"Устойчиво развитие не се постига, когато се чуват експлозии и мирни жители биват убивани", добави украинският президент.

В изказването си Порошенко заяви също, че Украйна иска да получи оръжие, за да се защитава по-ефективно, като уточни, че не става дума за смъртоносно оръжие, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Президентът призова западните страни да помогнат на Украйна, защото тя представлява преден пост за защита на мира и демокрацията.

По време на изказването на Порошенко руската делегация напусна залата на Общото събрание на ООН, съобщи пред ТАСС високопоставен руски дипломат. "Ние напуснахме залата в знак на протест срещу откровено политизираната и агресивна реч, която изобщо не отговаряше на темата на срещата", изтъкна източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Скоро преди 8 години
Скоро ще има нова бежанска вълна, този път от изток. Ще се казва преселението на майдана подкрепено от фашисти-снайперисти.
30
2
 
16
 
! Отговори
Укрофашагите преди 8 години
Укрофашагите с подкрепата на снайперисти и шоколадови мозъци пречат на развитието на Украйна, като обслужват властелините от Вашингтон.
29
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
На връщане от ООН - *** ще се отбие до Хага да разгледа бъдещата си квартира... - килията на Милошевич...
28
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
този милионер окраде парите които уж краварите давали за възхода на украйнаще има да ровят по кофите ама всеки от главата си пати а посланикът им в българияе такъв *** като вземе да бръщолеви по тв само простотии
27
1
 
25
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Украинските свински очички пак не са разбрали темата и си карат по тяхната. Едно си баба знае - едно си бае - Дайте още!
26
1
 
14
 
! Отговори
Do 47 преди 8 години
,,18:30 ще има пресконференция на НАСА за важно научно откритие на Марс."Този път от Холивуд ли ще предават директно или от Невада?
25
0
 
6
 
! Отговори
МОНЕВ преди 8 години
До до 44: ТОЧНО ТАКА ,ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК Е ВИНОВЕН ЗА РАЗРУХАТА НА РУСИЯ ,БЪЛГАРИЯ И МНОГО ДРУГИ БИВШИ СОЦ.СТРАНИ !НЕ СЛУЧАЙНО Е НАЙ ОХРАНЯВАНИЯ ЧОВЕК В МОМЕНТА-ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ !
24
1
 
17
 
! Отговори
МОНЕВ преди 8 години
ТОЯ ФАШАГА Е ВЗЕЛ НАЙ МНОГО МИЛИОНИ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА -ЗА ТЕЗИ,ДЕТО ГОВОРИ ПУТИН И ГИ ИМА ИЗРЕДЕНИ НА СПИСЪК !
23
1
 
14
 
! Отговори
НН преди 8 години
ИМА УКР ПРИКАЗКА СНАХА ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО НО НЕЯ НЯМА НО ИМА РОКЛЯ НА СНАХА ТАКА И НА ТОЙ ВИНОВНА МУ РУСИЯ А ТОЙ МНОГО ХУБОВ
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига ,че е потрошил Украйна, а и обвинява съседна Русия във всичко. Нахално.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бандит, който се подвизава във власта повече от 15 години, обслужвал всякакви президенти, тоест подмазвал се даже на "омразния" Янукович; занимавал се с рекет, изнудване, унищожаване на конкурентите си по най-мръсен мафиотски начин сега е станал от *** на вътрешни сега на външни сили. И той ще ми говори за "демокрация"! Боже, колко ми напомня на мили родни картинки! Тоя малко му е Хага, тоя май неговите си *** направо ще си го линчуват. И той го усеща, имаче щеше да е по-умерен!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия е агресорът, защо Порошенко има голям бизнес в Русия? Защо Украйна има търговски отношения с агресор? Защо повече от 4 милиона украинците избягли в Русия? Защо днес няма война в Крим?
19
7
 
2
 
! Отговори
до Одисей 1 Платения преди 8 години
32 не са антобългарски точно напротив разясняеам ви какво може да произлезе от незачитането на международните договори както направи ПутинВие сте тези които поставяте под угроза мирът..След Сев.Кипър и Косово,едните анексирани и другите отцепени след военни агресии на страни все членки на НАТО,може да очакакваме:Мексико да си поиска Тексас,Испания да поиска ФлоридаИталия да поиска да анексира почти цяла ЕвропаГърция Близкия Изток и Индия.Когато си елементарен,всичко е просто.
18
19
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
*** кога ще се извини за сваления малайзийски самолет...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Odi sei ne e 4len na DPS. Odi sei e c_ionist.
16
2
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, в глобалните конфликти и войни няма добри и лоши, има защита на геостратегически интереси и ще победи, този който си изиграе картите по умно!А вие селяни нямате карти и не сте на масата за игра!!!Селяни, днес дъждовни ли да ги пиша или да ходя да работа???Агент Дари Харпър!ЦРУ!!!
15
1
 
11
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
казват че руснака много пие.зададох въпрос колко литра самагон правите.20литра четри човека ми отговориха 25л повечето 20л.колко литра ракия варят наще българи по 200л и 400 или 500л вино.аз.им казах че сърбите и българите пият много повече от руснака поляците са на първо място по пиене на алкохол.пиша по просто да да разберат българските ***.че като чета коментарите българина е много *** счупи си чинията нарочно .за да иде при сащ да ги хранят вместо руснака.които купуваше дори и *** н
14
9
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Когато има конфликт между две или повече държави и една от участничките е Русия... - не е нужно да се разследва кой е виновника...
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 29В украйна има фашисткия преврат организиран от САЩ!
12
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Вярно е, че тази реч изобщо не отговаряше на темата на срещата... - но отговаряше на ИСТИНАТА...