Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна

Делегацията на Русия напусна залата по време на изказването му
28 сеп 2015 09:13, Елка Василева
104
Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че страната му няма да изпълни целите на ООН за устойчиво развитие, докато Русия не прекрати военната агресия срещу нея, предаде ДПА.

В изказването си на Срещата на върха на ООН за приемането на Дневния ред за развитие Порошенко изтъкна, че мирът и свободата са необходими за постигане на целите на устойчивото развитие през следващите 15 години, но руските действия пречат на Украйна да напредва по този път.

"Устойчиво развитие не се постига, когато се чуват експлозии и мирни жители биват убивани", добави украинският президент.

В изказването си Порошенко заяви също, че Украйна иска да получи оръжие, за да се защитава по-ефективно, като уточни, че не става дума за смъртоносно оръжие, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Президентът призова западните страни да помогнат на Украйна, защото тя представлява преден пост за защита на мира и демокрацията.

По време на изказването на Порошенко руската делегация напусна залата на Общото събрание на ООН, съобщи пред ТАСС високопоставен руски дипломат. "Ние напуснахме залата в знак на протест срещу откровено политизираната и агресивна реч, която изобщо не отговаряше на темата на срещата", изтъкна източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, Порошенко е за разстрел, защото не Русия, а този *** разтури Украйна и заради неговата алчност и кликата му, Украйна е разкъсана! САЩ се възползва от алчността на тези пост комунисти и разтури поредната държава. Русия просто си взе своето. Точно като този са и нашите управляващи. Наистина се чудя, кога ще разкъсат и България по този начин.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Педрошенко се е изнервил, да си хапне едно шоколадово бонбонче от неговите, белким се отрови и ни отърве от себе си.
9
1
 
21
 
! Отговори
Театрален Критик преди 8 години
Слабо, Вальцман, слабо!
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя и врабчетата му се смеят вечебезумието му е тотално
7
2
 
33
 
! Отговори
карина преди 8 години
Още малко и никой вече няма да го взема на сериозно.......
6
2
 
32
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Да бе, преден пост "за защита на мира и демокрацията"! Да избиваш собствените си граждани едва ли представлява "защита на мира", още по-малко "защита на демокрацията"! Що не го проверят какво е взел преди да се качи на трибуната...Така и не разбра, че онез на запад вече се усетиха с какво *** си имат работа, и че го държат само и само да са контра на Русия...
5
2
 
34
 
! Отговори
прекрасна статия преди 8 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от лъжите на Пороченко. Висотата на полета на неговата лъжовна мисъл е направо ненадмината. Дори шефът му, Обамата, обяви, че повече няма да лъже, защото Пороченко го е бил в тази дисциплина. От оня свят се обади и Йозеф Гьобелс и заяви, че сваля шапка на Педро. Вече има предложение, Педро да получи почетното звание Педро Партенката.
4
3
 
40
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Укротете САЩ, с техните налудничави намерения да владеят и да управляват света, и тогава всички световни кризи ще бъдат преустановени.
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормални хора не трябва да слушат брътвежа на жидо-бандеровец и военно престъпник, избиващ народа на Украйна.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за пореден път тоя *** доказа че *** са най-долните човечета---------
1
2
 
37
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Кретененко....