Пхенян предложи мирен договор на Вашингтон

След това КНДР и САЩ можело да водят диалог
2 окт 2015 09:50, Елка Василева
9
Пхенян предложи мирен договор на Вашингтон
И Су Йон. Снимка: Reuters

Севернокорейският министър на външните работи И Су Йон предложи на Съединените щати диалог за подобряване на сигурността на Корейския полуостров, но при условие, че САЩ се съгласят да подпишат пълноценен мирен договор вместо споразумението за примирие от 1953 г. , предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

КНДР ще се съгласи на конструктивен диалог със САЩ само при условие, че те подпишат с нея пълноценен мирен договор, каза министърът от трибуната на ООН.

Той защити правото на страната си да изстрелва сателити и да извършва ядрени опити. Забраняването на тези дейности с резолюции на Съвета за сигурност на ООН показва, че тази международна структура се е превърнала в посмешище заради поведението на Съединените щати, посочи И Су Йон.

В подкрепа на тезата си той каза, че към този момент 10 държави са изстрелвали спътници и 9 са разработили ядрено оръжие, но Съветът за сигурност е забранил тези дейности само на една от тях - Северна Корея.

Речта на севернокорейския външен министър не съдържаше изненади, но и не бе толкова враждебна, колкото са обикновено речите, произнасяни от представители на Пхенян от международни трибуни, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
Оох другари комунисти май и на най-големите *** от Сев.Корея им идва в повече гладуването и казармата.Това че правят опити да се сдобрят със САЩ показва че са почнали да мислят!Куба счупи гипса и леко по-леко върви.Ред е на на-най върлите крепостни да се отворят към света.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай иване какво обявяват там диктатура отказват примирие и правят една освободителна война и помагат на най умерената опозицоинна армия
5
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дежурните *** и тук успели да се изложат
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое си е право - право си е!браво на Севернокорейският министър на външните работи.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключителна новина! Ще се съгласи ли Барак? Нали е миротворец. Или е, но наушким?Истинското лице на сатрапа излиза на бял свят. Народе, не позволявай да бъдеш заблуден за пореден път. Истината е проста. КНДР предлага МИР, а ти какво отговаряш? Май ти не искаш мир, а мечтаеш за огромен пожар.
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В подкрепа на тезата си той каза, че към този момент 10 държави са изстрелвали спътници и 9 са разработили ядрено оръжие...--------------------- Нагъл минзухар - Забранено е на южните ви съседи и те спазват забраната (не разработват). Беше забранено на Бразилия (те предварително уведомиха ООН че възнамеряват да разработят), забранено беше на Пакистан и на Индия, забранено е и на Иран и на Ирак. Беше забранено на Украйна и Казахстан да "наследят" ядрено оръжие от СССР
1
3
 
21
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
какво ли ще измислят Янките за оправдание.