Провериха 2 влака в ЕС от съображения за сигурност

След претърсване те продължили към Франция
3 окт 2015 13:39, Анисия Иванова
3
Провериха 2 влака в ЕС от съображения за сигурност
Снимка: архив, Reuters

За по-малко от 24 часа два високоскоростни влака от Белгия към Франция бяха отклонени от съображения за сигурност, съобщиха местни медии.

Тази сутрин е бил спрян влак Талис по линията Брюксел-Париж заради двама души, влезли в тоалетните и отказали да излязат. Влакът е бил отклонен и претърсен от полицията, съобщава се за задържани. По информация от пътници влакът ще продължи към френската столица, където се очаква да пристигне с час закъснение.

Снощи бе съобщено за влак от Брюксел за Марсилия, спрян насред полето, след като в един от последните вагони била усетена странна миризма в "съмнителен багаж, оставен без надзор". След евакуация на пътниците и намесата на екип за обезвреждане на взривни вещества, влакът продължи пътя си с три часа закъснение. Оказало се, че миризмата, наподобявала газ, идва от развалена храна в куфар на пътник.

В края на август мароканец се заключи в тоалетна на влак Талис по линията Амстердам-Брюксел-Париж, а след това опита да стреля с автомат по пътниците. Той бе обезвреден от пътуващи във влака американски военни. През септември млад тунизиец без документи за самоличност, познат в Европа с девет различни имена, се заключи в тоалетна на влак Талис в Ротердам.

Той бе изведен от специален антитерористичен екип, но по-късно бе съобщено, че няма да му бъде повдигнато обвинение, защото у него не бе открито нищо подозрително и бе установено, че само искал да пътува без билет. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите да седят до тоалетните да засичат колко време хората се бавят вътре. Ако е повече от 2 минути направо да разбива вратата :))))
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали има БОГ или провидение,но всички,които плюеха срещу българите и ни казваха как да се държим толерантно са гризнали дръвцето.Франция отдавна е ислямизирана,сега Германия и Швеция ще разберът какво е ислямист в къщата ти.Изнасилвания,кражби,побоища това ги чака.А пък като чета как атакуват Великобритания чак ми става драго.Най-после Божието наказание ви застигна.Вие триполови сте свършени,ние няма какво да губим.