Навигационна грешка пратила руския СУ-30 над Турция

Самолетът бил навлязъл едва на няколкостотин метра
Обновена: 5 окт 2015 14:49 | 5 окт 2015 13:15, Елка Василева
247
Навигационна грешка пратила руския СУ-30 над Турция
Снимка: архив, Reuters

Русия е информирала Турция, че нарушаването на турското въздушно пространство край сирийската граница на 3 октомври е било резултат от "навигационна грешка", съобщи "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на източници от турската армия.

Още по темата

Според източниците руски СУ-30 е навлязъл на няколкостотин метра в турското въздушно пространство над град Яйладагъ, окръг Хатай, в събота, но се е върнал в пространството над Сирия след получено предупреждение.

Руските власти са информирали турския военен аташе в Москва за грешката, съобщиха пред "Хюриет дейли нюз" източници от руското посолство в Анкара.

Руският летателен апарат е напуснал турското въздушно пространство в посока Сирия, след като е бил прехванат от два изтребителя F-16 на турските ВВС, които патрулирали в района, бе посочено в огласено днес изявление на турското външно министерство.

Министерството е повикало посланика на Русия, за да протестира срещу нарушението, а външният министър Феридун Синирлиоглу е разговарял с руския си колега Сергей Лавров, както и с ключови партньори от НАТО.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: РусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
13
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Днес - нагла провокация, утре - нагла провокация и накрая ще изреват на умрело. Явно пияният мужик от дума не разбира, а само от пердах.
8
5
 
52
 
! Отговори
полуумерен ислямист преди 8 години
Слава на Турция и САЩ!-руснаци лоши хора-замерят нас с бомби и се чува буум и ставаме на пихтия,a американци добри хора-пускат нас автомати храна и списания с голи жени...
7
51
 
12
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Добре че имаме съюзник като Турция иначе руските агресори и българското въздушно пространство ще нарушат...Турците трябваше да ги свалят-немедлено!
6
6
 
52
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Никаква грешка не е, тествали са какво ще вдигнат турците във въздуха.
5
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си ... самолетите им стрелят на око :) Голям резил, че и си го признават :) Но какво да се учудваме след като най-съвременните им танкове ... не палят - дори след дърпане :)
4
19
 
48
 
! Отговори
Ф16 преди 8 години
2*Ф16 срещу 1*Су30 = без шанс за остарелите еФчета.
3
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-накрая и натовците за нещо да протестират че една седмица стоят в ъгъла и гледат като накълвани как Русия раздава шамари по ислямистите в Сирия.
2
18
 
39
 
! Отговори
Турците преди 8 години
Турците да си траят, че ядрения арсенал е на ход.
1
48
 
19
 
! Отговори
ми преди 8 години
Глосснав-чето се прецакало и турците са му казали да изчезва преди да го направят герой на рассия