Армиите на Земята: 20-те най-добри във военното изкуство

Бюджет, тренировки, мотивация... какво стои зад една армия?
Обновена: 6 окт 2015 17:55 | 6 окт 2015 17:52,
118

20. Канада
Бюджет: $15,7 милиарда
Редовна армия: 92 000
Танкове: 181
Военновъздушни сили: 420
Подводници: 4

Канада се озова накрая на класацията заради малкия брой активна армия, малкото военновъздушни сили, както и недостатъчните танкове, а и едва 4 подводници. Въпреки това Канада е взела участие в операциите на САЩ в Афганистан и Ирак и е член на НАТО. Също така Канада е партньор в програмата на САЩ за тестване на изтребителите Стелт, но може да откаже покупката им.

Снимка: Reuters

Кои са 20-те най-силни войски в света? На въпроса отговаря изданието "Business Insider" с помощта на доклад за глобализацията, изготвен от Credit Suisse.

Факторите, които биват разглеждани за военна мощ, са: брой на активен личен състав (5% от общия резултат), танкове (10%), ударни хеликоптери (15%), самолети (20%), самолетоносачи (25%) и подводници (25%).

Класацията определя военната мощ в чисто количествено отношение и не отчита реалното качество на оръжията и обучението, което военните могат да имат. Като такава, подредбата на някои държави в списъка може да е изненада за мнозина. Вижте ги!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
3
 
! Отговори
АГФЯАО преди 8 години
ДО 75НЕ Е ВЯРНО. ДОКАЗАНО Е, ЧЕ ГЛАДНИТЕ СЕ СРАЖАВАТ ПО- ДОБРЕ ОТ НАХРАНЕНИТЕ, САМОДОВОЛНИ И МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕИ. ПРОСТАТА ПРИЧИНА- ИНСТИНКТЪТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ Е ПО-СИЛЕН В ПЪРВИТЕ.
64
1
 
1
 
! Отговори
Що? преди 8 години
До АнонименАааа да бе! Сега забелязах, че това било. А аз се чудя на бройките.
63
11
 
13
 
! Отговори
42 преди 8 години
НАЙ- ВЕЛИКАТА НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА Е БЪЛГАРСКАТА. ФАКТ НЕОСПОРИМ.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и САЩ имат поравен брой от всичко. То бива копи пейст , но вие се излагате бе Днес БГ
61
5
 
10
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Щатите с 80 милиарда военен бюджет? Последно като гледах беше със 7-8 пъти повече.
60
4
 
6
 
! Отговори
111 преди 8 години
Данните които са публикуваниза Русия и САЩ са абсолютно равни!
59
3
 
7
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Значи Египет ги има, ама Саудитска Арабия, дето хвърлят повече за оръжие от Русия ги няма?
58
1
 
1
 
! Отговори
сдадас преди 8 години
големият *
57
2
 
7
 
! Отговори
сдадас преди 8 години
Боряна Павлова кажи ми къде разбра че САЩ имат най-големят ядрен арсенал ?? По точно от къде свали тази снимка .... ?? Стегнете се малко ... Ставате смешни понякога ....
56
1
 
0
 
! Отговори
до Гешев преди 8 години
...засега им гледаме сеира и потъването, докато ние си живеем според нашите виждания и им демонстрираме различна гледна точка и варианти за съществуване във физическата реалност, водещи до по-приятни преживявания, които да изберат, ако искат. Ако не всичко ще си доведе до своите последствия и всеки ще си получи преживяванията, космосът е един квантов компютър, който никога не греши.
55
1
 
0
 
! Отговори
до Гешев преди 8 години
За съжаление на този етап има мн ограничени умове, които обединяват енергията си и се фокусират над идеята за тази простотия, в която вярват, те колективно си създават и поддържат сегашната човешка реалност(система), която преживяваме всички заедно и която очевидно води само до негативност, когато повече хора се уморят от тази негативност и поискат по-радостни, весели и смислени неща, тогава ще трансформираме колективно в нещо по-добро реалността, засега им гледаме сеира и потъването.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смехотворна класация - Полша е по-силна от Канада и Германия, а Израел е зад Япония и Италия ? Що за глупости ? Полската армия е като българската - много големи усти, а реално войската е голяма само на хартия, пестят се боеприпаси и военната индустрия произвежда само подобрени копия на съветски образци. Япония и Италия са държави с нулев боен опит и плачевна военна инфраструктура. Израел собственоръчно може да направи на сол поне 3-4 от горепосочените наведнъж.
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мощта на една държава се крепи на икономиката й. Защото именно икономиката стои зад армията и ако тя е закъсала или изостанала, армията се превръща в *** за плашене на гаргите.
52
7
 
23
 
! Отговори
силен съюзник преди 8 години
България е горда, че има зад гърба си такъв силен съюзник като Сащ! Могъщата армия на Сащ загуби от Виетнам, загуби от Иран, загуби от Ирак, загуби от Афганистан, загуби Украйна. Сега губи от собствените си съюзници ислямските главорези.
51
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Снимка 16"Страната разполага с новия си самолетоносач Чарлз де Гол" Чарлз де Гол (?!), алоу, Боряно, ясно е, че не си завършила български в Сорбоната.
50
3
 
5
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
А м/у другото не знам дали сте запознати, ама планетата от космоса няма никакви граници, всичко е едно цяло, няма държави, няма религии, всичко просто е, другото сами си го създавате в собствените си умове и после живеете според тези вярвания, че сте българин, турчин, християнин, евреин, мюсюлманин, всичко е създадено от вас самите и го поддържате с ума си докато сте убедени, че точно така трябва да бъде, реално нищо не е задължително, реалността е неутрална и въобще не и дреме за филмите ви.
49
1
 
4
 
! Отговори
Гадорян преди 8 години
Мадъ Раша е пак напреде ;))?
48
3
 
5
 
! Отговори
OLYMPIA HELLAS преди 8 години
ГЪРЦИЯ Е В ТОП 30...НО АЗ ПИТАМ : КАДЕ СА НИГЕРИЯ, СЕВЕРНА КОРЕА, КОЛУМБИА, МЕКСИКО ,АРЖЕНТИНА, ВЕНЕССУЕЛА, МАЛАИЗИА, ИРАН, МИАНМАР, АЛЖИР, ЕТИОПИА, ЮАР..ДОРИ КУБА ??КАК МОЖЕ ПОЛША ДА Е ПО-СИЛНА ОТ ГЕРМАНИЯ.. ?? !ПОЛША МОГАТ ДОРИ И БЪЛГАРИТЕ ДА ГИ ПОБЕДЯТ .
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно на правилното място си пишем :D
46
2
 
1
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
И не само да се вършат по-съзнателно, ами и да доведат до позитивни последствия и резултати за преживяване във физическата вселена с нейните закони и правила, нещо което човечеството пропуска в момента и после се чуди защо така или иначе ставало :D