Армиите на Земята: 20-те най-добри във военното изкуство

Бюджет, тренировки, мотивация... какво стои зад една армия?
Обновена: 6 окт 2015 17:55 | 6 окт 2015 17:52,
118

20. Канада
Бюджет: $15,7 милиарда
Редовна армия: 92 000
Танкове: 181
Военновъздушни сили: 420
Подводници: 4

Канада се озова накрая на класацията заради малкия брой активна армия, малкото военновъздушни сили, както и недостатъчните танкове, а и едва 4 подводници. Въпреки това Канада е взела участие в операциите на САЩ в Афганистан и Ирак и е член на НАТО. Също така Канада е партньор в програмата на САЩ за тестване на изтребителите Стелт, но може да откаже покупката им.

Снимка: Reuters

Кои са 20-те най-силни войски в света? На въпроса отговаря изданието "Business Insider" с помощта на доклад за глобализацията, изготвен от Credit Suisse.

Факторите, които биват разглеждани за военна мощ, са: брой на активен личен състав (5% от общия резултат), танкове (10%), ударни хеликоптери (15%), самолети (20%), самолетоносачи (25%) и подводници (25%).

Класацията определя военната мощ в чисто количествено отношение и не отчита реалното качество на оръжията и обучението, което военните могат да имат. Като такава, подредбата на някои държави в списъка може да е изненада за мнозина. Вижте ги!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Преместете се в тесеракта веднага! Какво ми пишете тук??? Трябва да пишете само в шестата равнина! Шефа пак ли се е напил???
44
3
 
2
 
! Отговори
до Гешев преди 8 години
Всеки е на неговото си ниво на съзнание и всеки е дошъл за собствените си преживявания във физическата реалност, действайте според радостната си възбуда във всеки един момент, това което усещате, че искате да правите, дори това да е да ходите на война, явно там имате нужните преживявания за развитието на собственото ви индивидуално съзнание, аз не казвам кой какво да прави, всеки си знае за него си, аз само давам различна гледна точка, от която може да се вършат нещата мн по-съзнателно.
43
3
 
3
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Напротив, проблемът е в управляваните, те поддържат идеята, те приемат за нормално да има войни, подкрепят управляващите, и нямат нищо против, виж даже как се кефят кой колко милиарда харчи за да създава негативност по света където и да отиде, нали точно тия с големите милиарди създадоха ид и им продават оръжието си, те им го произвеждат в собствените си заводи и фабрики за оръжие, ид не разполагат със собствени фабрики, а тия филмирани *** седят и спорят отстрани кой бил по-великият :D
42
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
Политиците оставили България без армия в размириня 21 в. тикнете в затвора за национално предателство. Българите трябва да храним такава армия че никой да не посмее да поиска земята ни. Върнете наборната армия и патриотичното възпитание на младежите. България е единствения дом на българите по добър няма да намерим. Напусналите България 2-3 поколение и вече не са българи.
41
3
 
3
 
! Отговори
до Осъзнат преди 8 години
Братле, проблема не е в управляваните, а в управляващите!!!!!!!
40
3
 
3
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Tulski, по-добре си избий комплексите и предубеденостите от съзнанието и се замисли над това което казвам, погледни се отстрани, виж си начина на мислене и разбери дали си готов да живееш в реалността, за която споменавам. Защото предстои голямо почистване на ***.
39
4
 
1
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Готови ли сте да живеем в радост и любов, или ще продължаваме да си създаваме негативни последствия за преживяване, като някакви напълно неосъзнати, неконтролируеми, зомбясали индивиди, без никакви знания, мъдрост и способност да поемем отговорността за живота си и реалността ни, от която всички сме част точно в този единствено съществуващ момент част от вечността?
38
6
 
3
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Като осъзнаете колко е глупава войната и каква е дълбоката подсъзнателна причина, че да се стига дотам, знайте че винаги е възможно да изберете друго и с избора си да промените цялото си пребиваване и преживяванията си във физическата реалност, в която се намирате да преживеете време-пространствена матрица от позицията на съзнанието и осъзнаването като човешко същество за кратък период от време, време, коeто реално е илюзия на съзнанието ви в момента, за да имате тримерно преживяване :D
37
5
 
4
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Ммхм, разбирам, реалността ви е отражение на начина ви на мислене, вие действате в реалността от нивото си на съзнание(вярвания, убеждения, дефиниции, разбирания, знания, преживявания, начин на мислене, емоционално състояние и т.н.), не е необходимо да има войни, просто гледната ви точка в момента е такава, че ви се струва, че не може без, ама може, само с една промяна в начина ви на мислене и всички можем да живеем в радост и любов, но очевидно, че не сте готови за такива честоти на вибрации :D
36
4
 
8
 
! Отговори
Поручика преди 8 години
"Дайте ми пари и светът ще бъде мой!"Наполеон БонапартМощта на всяка една армия в реални бойни условия е пропорционална на нейния производствения и ресурсен капацитет. Всичко друго са емоции на комплексари.
35
4
 
1
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
А, има ли такива хора? Или човечеството е обречено да си тъпче на едно място без да развива съзнанието си хиляди години, потънало в илюзиите на ума и егото си, които приема за свои истини в този момент от време-пространствената матрица, която преживяваме заедно?
34
5
 
1
 
! Отговори
пешеБГиме преди 8 години
А къде пише че тря да има? Секи може да си живее както си иска нали за тва е демукрация... ако искам ей ся ше се пред блока и че срежа на 2-3 коли гумите ... това че ми оправи настроението без бедност без негативност и мизерия .... а да и съм сигурен че още много хора биха го направили...а да и буджета на сащ за войските е 600 миларда...дефакто нема кой да ги пипне дори и папата и арменскиа поп....да живее джеб буш
33
2
 
11
 
! Отговори
до Иван преди 8 години
Сбъркали са. (На най-интересното) Копирали са данните на Русия върху САЩ.САЩ имат по-малко танкове, но повече самолети и подводници, и разбира се, много по-голям бюджет.
32
6
 
9
 
! Отговори
Осъзнат преди 8 години
Тук има ли някой под 35, някой който не е програмиран с тъпизъм и омраза от манипулациите на правителствата, и който е готов да живеем в разбирателство, мир и взаимоотношения като в един общ човешки колектив, в който да си създадем една реалност без бедност, негативност и мизерия, докато изучаваме космоса, вселената, реалността и съществуването такива каквито са без ограничаващи, потискащи личностната индивидуалност идеологии, които сляпо да следваме като ***?
31
14
 
21
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Хм, от 1945г. та до наши дни САЩ нямат нито една победа над сериозен или равностоен противник!Проклятието, което ги преследва се нарича....... АК-47 и РПГ-7 . -)))))))))
30
2
 
4
 
! Отговори
Генерал преди 8 години
"кат лъвове тичат по страшний редут,не сещат ни жега, ни жажда, ни труд."Къде ще сравняваш царя на животните с разни железа, ч'авечета и т'ем подобни глупости. Нашите са над тая класация ;)
29
4
 
3
 
! Отговори
FIKI преди 8 години
a armiqta na MARS e nomer 1
28
3
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Като сме го закъсали с авиацията,братушките за шише водка или две някое самолетче на нещо като концесия нямат ли?
27
3
 
6
 
! Отговори
Сидер Ага преди 8 години
Хайде без глупости. САЩ харчат над 400 млрд на година. Така де. Нали трябва да съ изнася димокрацията ;)))
26
1
 
21
 
! Отговори
Стисни гъз преди 8 години
Стисни *** и води в плен!Вашингтон бе домакин на годишна среща на офицерите травестити от 18 армии повечето натовски, които обсъдиха проблемите си, съобщи британският в. Дейли мейл. На форума стана ясно, че транссексуалните военни в САЩ са около 15 000 и че повечето се представят с пола си по рождение, тъй като парадирането с нетрадиционна ориентация в казармата води до незабавно уволнение.Независими експерти, водени от бившия главен военен лекар на армията, призовават президента Барак Обама да внесе поправки в закона за отмяна на забраната.