ЕС ще обсъжда как да връща мигрантите в родината им

Световната банка: Бежанската вълна може да увеличи глобалния просперитет
Обновена: 8 окт 2015 11:46 | 8 окт 2015 11:36, Анисия Иванова
14
ЕС ще обсъжда как да връща мигрантите в родината им
Снимка: Bulgaria On Air

Управлението на външните граници на ЕС, политиката за връщане на мигранти и напредъка по мерките срещу бежанската криза обсъждат в Люксембург вътрешните министри на страните от ЕС. Междувременно Световната банка прогнозира, че миграционната вълна може да увеличи глобалния просперитет. 

На съвета вътрешните министри ще се съсредоточат предимно върху системата за връщане на мигрантите в родината им. По време на заседанието ще бъде представен и напредъкът по разпределението на 40 000 души, нуждаещи се от международна закрила.

Миграционната вълна може да промени икономическото развитие на света, да сложи край на бедността и да увеличи глобалния просперитет. Такава прогноза прави Световната банка в случай, че потоците от мигранти обаче бъдат правилно регулирани и насочени.

Световният мониторингов доклад за 2015/2016 година показва, че в света се наблюдава демографско неравенство. Причината е, че населението в развитите държави намалява, а в слаборазвитите се увеличава. Именно за това от Световната банка прогнозират, че ако за миграционната вълна бъдат приложени правилните политики, тя има реалната възможност да се превърне в двигател на икономическия растеж. Статистиката показва, че мигрантите работят усилено и допринасят повече с данъците, които плащат, отколкото да консумират социални придобивки.

По темата чуйте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от "Свят" четете в bgonair

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че евроохлювите не могат да се справят и с групи от о стотина души и капитулират. какво остава за стотици хиляди.*** остават завинаги.
9
1
 
8
 
! Отговори
ЕБАЛСЪМГИВТАЛИБАНИТЕ преди 8 години
ЕС ще обсъжда как да връща мигрантите в родината им...С МНОГО И ЯКИ РИТНИЦИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ БОЙ С ТОЯГИ.!!!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връщането е просто, обръщаш лодките им.В смисъл не да издавиш пътниците, макар че те за това са си платили. Не извозваш пътниците до Европа, а ги извозваш до брега на най-близката арабска държава.Не ги искат ли? Че европейците искат ли ги? Защо да ги доставят насам като не ги искаме?Още малко остава и при първите избори във всяка европейска държава, с изключение на Унгария и Чехия, ще спечелят крайните националисти!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги пратят към САЩ ! Те ги пуснаха тук ...
6
1
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
Абе имам аз един въпрос. Как ще увеличиш просперитета в държава с 6.5 млн население от които 3.5 млн работоспособни, но 1 млн безработни, като добавиш още 100 000 безработни ?Много моля някой да ми поясни как като увеличиш броя на безработните увеличаваш просперитета ? Или ми говорят за случаите на гастарбайтери, които отиват да работят не да бездействат, в които случаи бежанците не попадат, или тук има нещо изконно сбъркано ?
5
1
 
8
 
! Отговори
do 6 преди 8 години
Статистиката вярно е такава. Но да не забравяме, че тая статистика до момента е била съставяна основно от източно и югоизточно европейци - поляци, румънци, българи, руснаци, сърби. Все хора, в голямата си част образовани и цивилизованиА болшинството от тея не познават дори латиницата, камо ли да бачкат нещо. Максимално да продават дюнери, фризьорски салони, търговийка. Това е статистиката до момента.
4
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е чак толкова *** виц. Статистиката в Германия до сега е такава, че като от платените от чужди граждани данъци се извадят получените от тях помощи, се получава плюс от около 20 милиарда евро на година в бюджета. Другата е, че чужденците откриват като работнодатели в Германия повече работни места, отколкото заемат. Да не говорим, че граждани извън страните от ЕС, освен ако не са бежанци, нямат право на социални помощи. А бежански статут получаваха досега по-малко от 2% от всички кандидатстващи.
3
1
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Прав си, виц е, при това стар и *** виц. Живея в Германия от 8 години и гледам пришълците дошли през 90-те години от същия регион: помощи от държавата и раждане на деца като от инкубатори. Но не това е най-лошото. Най-лошото е, че германците се правят, че не го забелязват. Питах няколко германеца съвсем честно (насаме признават, но с много увъртания) "що така?". Отговорът винаги беше "не смеем, гузна съвест от WW2, сега трябва да покажем, че вече не сме такива". Само дето отидоха прекалено далеч
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече ми се повдига от такива манипулативни статии. Ще дойдат милиони араби в Европа и ще почнат да бачкат усилено, както германци, чехи и т.н. Това звучи като виц. Защото Е виц.Реално - ще дойдат арабите, ще почнат да бълват мюсулманчета и най-важното производство ще стане производството на джамии и бурки. Медицинските центрове ще бъдат трансформирани в центрове за обрязване и така. Европейците като толерантни ще бъдем принудени да приемем техните порядки - жените са животни, алах над всичко..
1
1
 
20
 
! Отговори
НЕ! преди 8 години
ЦЕЛТА НА СВЕТОВНАТА БАНКА Е СРИВАНЕТО НА ЕВРОПА! НЯМА ЗАЩО ДА МИСЛЯТ КАК ДА ВРЪЩАТ ЕМИГРАНТИТЕ ,ПРОСТО НЕ ГИ ПРИЕМАЙТЕ !ЗАЩО НИКОЙ ЕМИГРАНТ НЕ ОТИВА В КУВЕЙТ,САУДИТСКА АРАБИЯ ИЛИ ОМАН ?Кораби да пресрещат трафакантите и да г връщат емигрантите в Африка или Азия , а корабите -потапяни!