Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?

Британски и американски издания коментират конфликта
Обновена: 8 окт 2015 09:13 | 8 окт 2015 09:05,
255
Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?
Снимка: Reuters

За първи път американските власти разпространиха конкретни данни за ефекта от руските въздушни удари в опустошената от война Сирия.

САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари не са били насочени срещу Ислямска държава, пише "Гардиън".

Още по темата

Както знаете Русия вчера изстреля ракети от бойни кораби в Каспийско море по цели на ИД, а силите на Асад започнаха сухопътна офанзива. За пръв път операциите се извършват в явна координация със силите, верни на сирийския президент Башар ал Асад, един от малкото останали съюзници на Кремъл в Близкия изток, посочва "Дейли телеграф".

Изданието цитира изказване на командващия американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, че военноморските сили на НАТО са изправени пред по агресивни и по-способни руски военноморски сили, а Кремъл налива пари в нови бази и техника.

"Вашингтон пост" цитира официален анонимен източник, който посочва, че макар и да е все още на ранен етап, предприетото вчера координирано нападение по суша, въздух и вода разкрива очертанията на току-що задълбочен и оперативно координиран съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула.

Ходовете на Путин в Сирия може да принудят Обама да действа или да отстъпи, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че руската военна стратегия променя облика на сирийската гражданска война, а някои се безпокоят, че репутацията и външнополитическите цели на САЩ може да пострадат, ако Обама не реагира решително.

Руската военна кампания в Сирия и растящото напрежение между Москва и НАТО се очаква да бъде основна тема днес на срещата на министрите на отбраната от Алианса.

Заседанието в Брюксел ще се проведе, след като Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното ѝ пространство. Заради инцидентите Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни.

От своя страна Съединените щати обявиха, че няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия. Вашингтон и Анкара твърдят, че руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 225 *** *** .
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Washington (CNN)A number of cruise missiles launched from a Russian ship and aimed at targets in Syria have crashed in Iran, two U.S. officials told CNN Thursday.Monitoring by U.S. military and intelligence assets has concluded that at least four missiles crashed as they flew over Iran.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХа ха ха. По-спокойно, ще дойде и твоят ред.
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До руски излагацииХа ха ха. Ако имаше паднали ракети, до сега НАТО и компания да са били тъпана до небето. Мечтай си!
129
5
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Моля се само някоя заблудена руска ракета да не експлоадира в Израел, че ония не си поплюват, ще гръмнат резиденцията на Путин в Ново Огарьово като фоерверк по Нова година.
128
5
 
17
 
! Отговори
ss преди 8 години
Не съм русофил,но рашките в момента могат да спечелят всяка една война защото освен техника имат и висок боен дух подплатен с патриотизъм.С армия от глезени геяове воина не се печели.
127
1
 
10
 
! Отговори
Гого преди 8 години
До МИР,а не Война"Тарикатите воюват с хартийки наречени пари :))))"Само с пари не става, трябва и нещо друго, което Русия е доказала в две отечествени войни, че го има.
126
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е в Сирия, а САЩ пътуват за Луната с междинно кацане в Холивуд.
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАНОЙ ОТ АХЕЛОЙ ДА МУ ГО НАТАКВОЙ.
124
2
 
15
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
А САЩ са в жопе. Не зная, как *** по-болгарски. Сте ли вие отбелязали, как се е превърнал тон на разговор? Русские станаха уверены за себе си и не обръщат по-вече никакво внимание към америкосы и особенно към комментарии от т.н. европейски масс-медия. Русские просто-напросто плюят на америкосы. Закъде глеждат ООН, европейски суд по правам на човек и съдия in den Haag? Върхът на безобразие!!!
123
1
 
14
 
! Отговори
неук преди 8 години
политолога Боян Чуков в свое интервю,каза защо е този вой ,вторите удари са били срещу бизнесмени търгуващи сИдил,третия срещу камионите цистерни изнасящи Идилски нефт,човека посредник между запада и Идил е синът на султан Ердоган
122
2
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРуско китайската банка .БРИКС. ..НИКАКЪВ ИЗНОС НА КАПИТАЛИ КЪМ САЩ..АМЕРИКА Е ПЪТНИК. Е НЯМА ДА Е УТРЕ. ..
121
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю твоите братушки построиха най голямата джамия в москва ,така.ли се борите с исляма . Лицемерни милиционерокомунистически ***. Ако не си разбрал *** в съюз и.с нацистите са били и сега с ислямистите утре може и с марсианците да са само да са на власт
120
20
 
4
 
! Отговори
монархист преди 8 години
съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула. "Най-християнския съюз"
119
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашистка Русия със своята наглост може да радва единствено маргинали и ***.
118
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свалям шапка на братушките.. руснаци, братя христяни ,,мачкате Алаха Акабаровците .. Обичаме ви
117
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до като руските ни братя тазмазват джихадистите и терористите Американските ни партньори бомбардират ''ДОКТОРИ и болници'''
116
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да има толкова крякане и такава кампания срещу Асад и Москва, явно найстина са ударили много лошо брадатите диваци. Имайки приятели сирийски христяни, не се съмнявам, кой получава бомбите и безплатен билет за ада. Надявам се турция да плати с лихвите за мръсните си игрички.
115
3
 
42
 
! Отговори
УУУУУУУУУФФФФФФ преди 8 години
До ЛърчТи много добре гледаш всичките медии. Значи трябва да ти е ясно, че те са днешния начин за водене на пропаганда от силните на деня.А ако взимаш от медиите всичко за чиста монета, значи си изгубен.Те САЩ убедиха целия свят че Садам Хюсеин имал химически оръжия, ама на края нищо не намериха и оставиха след себе си това което виждаме сега. Ето това е силата на медиите, да повярваш на нещо което може и да не е истина.
114
4
 
26
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Станой от АхелойАко се самоубиеш няма да решиш проблема . По-добре малко се пообразовай. Как може образец за страна да ти бъде тази , която е с десетки ТРИЛИОНА долара дългове? Това е една страна , която на база невърнати заеми към Китай и други държави поддържа изкуствен стандарт на живота, твоята любима валута е абсолютно куха без грам покритие, печатницата заа долари роботи без прекъсване. Единственият начин да има приходи е производство на оръжие , продажба и стотици военни конфликти .