Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?

Британски и американски издания коментират конфликта
Обновена: 8 окт 2015 09:13 | 8 окт 2015 09:05,
255
Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?
Снимка: Reuters

За първи път американските власти разпространиха конкретни данни за ефекта от руските въздушни удари в опустошената от война Сирия.

САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари не са били насочени срещу Ислямска държава, пише "Гардиън".

Още по темата

Както знаете Русия вчера изстреля ракети от бойни кораби в Каспийско море по цели на ИД, а силите на Асад започнаха сухопътна офанзива. За пръв път операциите се извършват в явна координация със силите, верни на сирийския президент Башар ал Асад, един от малкото останали съюзници на Кремъл в Близкия изток, посочва "Дейли телеграф".

Изданието цитира изказване на командващия американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, че военноморските сили на НАТО са изправени пред по агресивни и по-способни руски военноморски сили, а Кремъл налива пари в нови бази и техника.

"Вашингтон пост" цитира официален анонимен източник, който посочва, че макар и да е все още на ранен етап, предприетото вчера координирано нападение по суша, въздух и вода разкрива очертанията на току-що задълбочен и оперативно координиран съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула.

Ходовете на Путин в Сирия може да принудят Обама да действа или да отстъпи, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че руската военна стратегия променя облика на сирийската гражданска война, а някои се безпокоят, че репутацията и външнополитическите цели на САЩ може да пострадат, ако Обама не реагира решително.

Руската военна кампания в Сирия и растящото напрежение между Москва и НАТО се очаква да бъде основна тема днес на срещата на министрите на отбраната от Алианса.

Заседанието в Брюксел ще се проведе, след като Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното ѝ пространство. Заради инцидентите Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни.

От своя страна Съединените щати обявиха, че няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия. Вашингтон и Анкара твърдят, че руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
16
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Станой от АхелойАко се самоубиеш няма да решиш проблема . По-добре малко се пообразовай. Как може образец за страна да ти бъде тази , която е с десетки ТРИЛИОНА долара дългове? Това е една страна , която на база невърнати заеми към Китай и други държави поддържа изкуствен стандарт на живота, твоята любима валута е абсолютно куха без грам покритие, печатницата заа долари роботи без прекъсване. Единственият начин да има приходи е производство на оръжие , продажба и стотици военни конфликти .
112
2
 
35
 
! Отговори
МММММДА преди 8 години
Да, а САЩ на скоро по грешка бомбандираха болница в Афганистан. Не знам вече кой е по-точен.
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПешкоСкъпи Пешко,Както Стив Джобс беше визионер в областта на информационните технологии, така има и такива в областта на социологията и историята на цивилизациите........прочети малко, няма да съжаляваш и най-важното няма да си загубиш времето.В идващата епоха ще има и нова цивилизация , който ще развие всичко най-добро от тези до сега.Останалите цивилизации няма да изчезнат,но там вече няма да се случва нищо интересно!
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
https://youtube/watch?v=vYlBWGB4_pk#t=49
109
2
 
9
 
! Отговори
az преди 8 години
shte vouvam za rysia ,nikoga niama da q predam .
108
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 191ПОДКРЕПЯМ. И НА ВЪПРОСА НА ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ВОДЕШ ЖУРНАЛИСТ НА ЕДНА МЕЖДУНАРОДНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ "ЗАЩО В РУСИЯ СЕ НАРУШАВА И СЕ ПРЕСЛЕДВА СВОБОДА НА СЛОВОТО?" ПУТИН СПОКОЙНО ЗАДАДЕ ВЪПРОС "ТОГАВ ЗАЩО ВАШИЯ ОСАНЖ Е В ЗАТВОРА? ЧИЯ БЫ КОРОВА МЪЧАЛА ДА ТОЛКО ВАША БЫ МОЛЧАЛА" СЛЕД КОЕТО ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ПОЧНАЛИ ДА СЕ ПРЕВИВАТ ОТ СМЯХ
107
5
 
22
 
! Отговори
777 преди 8 години
А къде са китайските подводници? Около Африка! В Африка има огромни количества залежи. От началото на м. октомври йоанът измести долара /доларът отдавна няма покритие/. Русия е в съюз с Китай. "Русия и в Сирия, а САЩ къде ли са?"
106
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бензиновата и газовата икономика на Путин не може да се разпадне. Енергията е най ценната суровина в днешно време. Русия притежава огромно количество от тази суровина за разлика от краварите. Така че които държи кранчето, той е водеща сила в света.
105
4
 
7
 
! Отговори
Стоян Бургас преди 8 години
До Станой от АхелойНай добре се самоубий
104
7
 
44
 
! Отговори
Лърч преди 8 години
Прави ми впечатление едно нещо. Във всички новини по темата, преобладават коментари, насочени срещу Русия и нейната политика.Интересното обаче е, че тези, противоруски, коментари събират ОГРОМЕН брой отрицателни мнения (червени ръчички с пръстчета надолу).Извода, който си вадя аз е че платените *** си съдират долната част на гърба, за да прокарват "правилната" евре-атлантическа нагласа, ама "простия", с кавички човечец не е сляп и чаак толкова проС и не им се връзва. Което е добре!
103
3
 
8
 
! Отговори
45г. преди 8 години
Аз невиждам какво общо има НАТО. Та там (в Сирия) всеки си атакува както му падне. Прилича ми на надредварата за Берлин 45г. Подялба на чуждото - това става там. Както винаги големите заграбват по-малките. А после се правят на хуманисти.Само че забравят че тук сме за има няма 100г. а в ада ще горят вечно!
102
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПешкоОтвори десетина руски сайта и ще се изненадаш от свободата на словото. Поне половината от тях оплюват Путин. Къде остава истината - в западните СМИ които твърдят че всички ревнали срещу Путин ги окошарват? Русия не е това което "свободният демократичен свят" се опитва да ви набие в мозъците. Ако можете да мислите и разсъждавате обективно сами ще разберете. Русия си е чисто капиталистическа държава, но е съумяла да запази човешка социална политика! Това вбесява запада!
101
2
 
22
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Пешко 180 Време е вече да се събудиш от сън. Ти сериозно ли мислиш , че в България има свобода на медиите? Всички "национални " медии са изцяло под диктовката на САЩ. Нормално ли е журналисти с два грама мозък да взимат по 18 000 лева заплата? Нормално ли е Лора Крумова и Галя Щърбева да са на яслата от "Америка за България" ? Тези за метачки по улиците не стават , защото не знаят от къде се държи метлата.От тях да чакаш обективна журналистика е все едно да чакаш от умрял писмо.
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пешко с тая снимчица требе да са ти присадили нещоинак си само за ИД там такива с нетърпение ги очакват
99
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Haide sega da vidim kade sa kravarskite mage karpata e hvarlena.Tova ne e kato da si saborich kulite i da obvinich sazdadenata ot sebesi Alkaida.
98
2
 
25
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Русия може да се справи сама в Сирия и не и трябва лицемерната помощ от САЩ. Който гледа изказванията на руски генерал за събитията в Сирия много добре знае какво и къде удря Русия. На американски медии никой не вярва, както и на тяхните "заблудени ракети". Русия е най-развитата във военно отношение страна в света. Икономиката и е здраво във държавни ръце , а това че е много добре развита говори факта че Русия направи най-скъпата зимна олимпиада и ще направи най-скъпото световно по футбол.
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава."ДА КАЖАТ, КОИ СА ЦЕЛИТЕ ТОГАВА...
96
1
 
20
 
! Отговори
Читател преди 8 години
До ПешкоЛипсва ти гледна точка за глобалните конфликти и човешките цивилизации. Прочети нещо от Ален Беноа, Самюел Хънтингтън......... идва краят на англо-саксонската цивилизация и това вече е видно за всеки...каквото дали на света до този момент дали. ... това, което идва даже не може да си го представим. От сегашният ред и порядък няма да остане нищо...
95
2
 
20
 
! Отговори
До Пешко преди 8 години
Русия сама ли си измисли комунизма или и бе привнесен отвън? Руснаците може и към момента да изостават от тези които са ти мерило за просперитет, но не за дълго и не завинаги. Налаганият капиталистически модел и ценности, по-градивни, хуманни и устойчиви ли са? А на теб харесва ли ти случващото се в Европа и света, та толкова ревностно го подкрепяш?
94
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Къса памет, многонационална диагноза. Колко войни бяхте срещу Русия? А колко от тях спечелихте? А в коя се бихте рамо до рамо? И не загубихте...