Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?

Британски и американски издания коментират конфликта
Обновена: 8 окт 2015 09:13 | 8 окт 2015 09:05,
255
Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?
Снимка: Reuters

За първи път американските власти разпространиха конкретни данни за ефекта от руските въздушни удари в опустошената от война Сирия.

САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари не са били насочени срещу Ислямска държава, пише "Гардиън".

Още по темата

Както знаете Русия вчера изстреля ракети от бойни кораби в Каспийско море по цели на ИД, а силите на Асад започнаха сухопътна офанзива. За пръв път операциите се извършват в явна координация със силите, верни на сирийския президент Башар ал Асад, един от малкото останали съюзници на Кремъл в Близкия изток, посочва "Дейли телеграф".

Изданието цитира изказване на командващия американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, че военноморските сили на НАТО са изправени пред по агресивни и по-способни руски военноморски сили, а Кремъл налива пари в нови бази и техника.

"Вашингтон пост" цитира официален анонимен източник, който посочва, че макар и да е все още на ранен етап, предприетото вчера координирано нападение по суша, въздух и вода разкрива очертанията на току-що задълбочен и оперативно координиран съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула.

Ходовете на Путин в Сирия може да принудят Обама да действа или да отстъпи, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че руската военна стратегия променя облика на сирийската гражданска война, а някои се безпокоят, че репутацията и външнополитическите цели на САЩ може да пострадат, ако Обама не реагира решително.

Руската военна кампания в Сирия и растящото напрежение между Москва и НАТО се очаква да бъде основна тема днес на срещата на министрите на отбраната от Алианса.

Заседанието в Брюксел ще се проведе, след като Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното ѝ пространство. Заради инцидентите Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни.

От своя страна Съединените щати обявиха, че няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия. Вашингтон и Анкара твърдят, че руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
17
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Май само на слепците им е станало ясно това, защото масата от нормално мислещи хора е на друго мнение !
12
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Рано сте прекалил с дрогата. Ще ни "напуснеш" преди коледа.
11
1
 
57
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: А САЩ къде ли са?Ние отговаряме: Търсете ги по болниците и по сватбите. Те там обичат да бомбардират.
10
1
 
14
 
! Отговори
браво преди 8 години
До Василев (11)Май си пропуснал да си пиеш хапчетата тази сутрин ;)
9
1
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
За теб изобщо не ми пука. През к..а ми е.
8
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и за слепците стана ясно, че товарищ Путин е приятел и съюзник на ИД! Както в поговорката: краставите магарета и през 9 планини се намират!
7
2
 
17
 
! Отговори
Коро Моро преди 8 години
Ние вече нямаме армия! Едно време ходехме, обучаваха ни, имахме храна, дрехи, всичко! Помня когато за пръв път ми казаха: "Рън, редник Моро, рън!". За пръв път в живота си разбрах веднага какво трябва да правя, и побягнах през полето. Това бяха най-хубавите ми години! Сага само гледат да вземат парите!
6
36
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 8 години
Русофилчета , най-тъмния агент на КГБ започна война за пари , не му пука нито за скапаната ви държавица , нито за мира в Сирия ...
5
1
 
61
 
! Отговори
е па аз да кажа преди 8 години
Евала на Путин! Реже от корена, защото т.нар. противници на Асад са по същество джихадисти, които искат да свалят светското (т.е. не фанатично религиозно) правителсто на Асад и да установят халифат заедно с другите джихадисти, създадени от сащ. Като бие по противниците на Асад, Путин бие по потенциалните нови джихадисти. Много добър ход!
4
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да вземем тогава да си спретнем една ядрена война, че да не би случайно да пострада репутацията на Обама.
3
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво мислят краварите няма никакво значение , Рамбо се указа гей
2
5
 
87
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Обама имаше повече от година да действа без никой да му пречи, за това време ИД си разшири територията двойно. Сега е ред на руснаците, а както разбрахме НАТО не желае да даде координати на цели на терористите, значи реални ги подкрепя. Обама няма вече полезен ход, може само да гледа как се прави истинска война с тероризма.
1
6
 
95
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
САЩ са в базите на Ислямска Държава да ги инструктират как да оцелеят след атака на руски крилати ракети "Корсар" изстреляни от кораб в Каспийско море!Успех, братя руси!