Русия призова САЩ и Турция за координация в Сирия

Москва обсъди с Израел как да избегнат случайни сблъсъци
8 окт 2015 07:44,
29
Русия призова САЩ и Турция за координация в Сирия
Снимка: Reuters

Русия проведе в сряда военни разговори на високо равнище с Израел във връзка с нейната кампания в Сирия и отправи призив и към други държави за координация на действията там, в това число към САЩ и Турция, предаде Ройтерс.

Още по темата
Представители на Русия и на Израел са обсъдили как могат да избегнат случайни сблъсъци в Сирия.

"Русия няма да предприеме каквото и да било действие, което ще застраши израелската национална сигурност", заяви в интервю за израелско радио Алексей Дробинин, съветник в руското посолство.

Руската делегация е била водена от първия заместник-началник на Генералния щаб Николай Богдановски, който се е срещнал с израелския си колега Яир Голан.

Бързата поява на контакт лице в лице между израелски и руски генерали е в рязък контраст с по-напрегнатите отношения между Москва, Вашингтон и Анкара, отбелязва Ройтерс.

САЩ няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия, заяви министърът на отбраната Аштън Картър, а Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното й пространство. Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни, заради нарушенията.

Дробинин каза, че Русия започва подобни военни разговори с Турция и се надява, че ще има такива и с други страни, включително със САЩ.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: САЩРусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърция и Турция като са членове на НАТО защо водят война?И защго половината Нато бе против влизане в Ирак, а другата половина - не.И като си увеличи бюджета НАТО какъв е ефекта?Че шефът на Нато говори че Русия ще напада прибалтика, защото разполага войски, пък то се оказа че ще напада Сирия. Толкова им е й Разузнаването....А в Новорусия какво направи Нато?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва обсъди с Израел как да избегнат случайни сблъсъциОт тук нататък ще има само не случайни сблъсъци.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, ама евреите са хорау с тях можеши да преговаряш, а Хамерикосите са смешници. изживяват се като световин жандарми, а реално само проблеми създават.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американкците правят грешки в бомбандировките защото използват по старата и ненадеждна вече навигационна сателитна система. Докато руснаците си разработиха ГЛОНАСС, независими са в момента от космоса и удрят с отклонение до 1 метър в целта.
13
1
 
13
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Да се създаде безпилотна зона на север 100 км в турска Турция и да се унищожат базите за подготовка и каналите за оръжие на турска територия
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, 17, това е нова евроатлантическо-седерастка мода. От една седмица прословутата евро_ейска и пиндостанска толерантност се ориентира в открита подкрепа на терористите от Идил.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Много мразя анти-българските ***."много скоро процента българи в България ще бъде евкивалнтен на процента индианци в САЩ. Тогава няма да те притесняват "анти-българските"
10
0
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Сутрешното приемане на наркотични вещества унищожава мисловните способности на "нежните" индивиди.
9
1
 
26
 
! Отговори
шефа на света преди 8 години
Обама се извини за бомбардирането на болницата и обеща, че следващия път, за разнообразие, ще ударят някоя сватба и по традиция ще убият 70 сватбари.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че Русия щяла да стане придатък на Китай е несериозно и лишено от всякакъв смисъл . Китайците масово се подготвят и е заложено в учебните им програми за да завладеят икономиките на Европа и САЩ , а Русия въобще не им е в дневния ред.
7
1
 
27
 
! Отговори
1306 нарушения преди 8 години
От януари до август 2015 г. са регистрирани 1306 нарушения на въздушното пространство на Гърция от 101 военни самолети на Турция!
6
0
 
27
 
! Отговори
привети с ракети преди 8 години
Русия изпраща привети, с крилати ракети! От Каспийско море.
5
0
 
19
 
! Отговори
координатите преди 8 години
Сащ трябва да предоставят на руснаците координатите на всички бази на ИД в Сирия, в Турция, в Израел, в Ирак, в Катар, в Грузия, във вече бивша Украйна и в Саудитска арабия. За бомбардировки.
4
0
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 4 Да допуснем,че ще стане-Русия суровинен придатък на Китай.Тогава какъв придатък ще са САЩ на Китай,ако съществуват въобще?Щото сегашното положение,няма как да се запази!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път се убеждавам,колко безмоззъчни и ограничени същества са русофобите!
2
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 8 години
САЩ нямало да си сътрудничат военно с Русия, сега вече на всички е ясно, че САЩ подкрепят терористите от ИД. Русия да затваря въздушното пространство и това е, без това западната коалиция освен да пуска с парашути оръжие на ИД друго не прави.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха-ха е иска ти се *** не и днес