97 са вече жертвите на взривовете в Анкара

Хиляди хора протестираха в Истанбул
Обновена: 11 окт 2015 08:03 | 10 окт 2015 23:39, Елка Василева
106
97 са вече жертвите на взривовете в Анкара
Снимка: Reuters

Жертвите на двете координирани бомбени нападения в Анкара вече са 97, каза за ДПА представител на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) и добави, че възможно броят на загиналите да продължи да расте.

Официалните данни са за 86 убити, но според източника на ДПА лекари в Анкара са потвърдили, че жертвите са повече.

Представителят на ДПН, пожелал да остане анонимен, отхвърли като "глупости" твърденията на премиера Ахмет Давутоглу, че зад нападението стоят леви или кюрдски въоръжени групи.

Още по темата

Той каза, че сред заподозрените е "Ислямска държава", но в същото време заяви, че партията му обвинява и турската държава, която според нея "или е организирала, или не е предотвратила" атентата.

Източникът от ДПН изрази опасения, че заради случилото се правителството ще поиска да бъдат отменени извънредните парламентарни избори, които трябва да се състоят на 1 ноември.

Около 10 000 души преминаха днес по "Истиклял" - един от най-големите булеварди на Истанбул, за да протестират срещу днешните два самоубийствени атентата в турската столица Анкара.  Полицейското присъствие беше сериозно, но органите на реда не се намесиха, съобщи фоторепортер на Франс прес.

Някои от демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: "Държавата е убиец" и "Знаем кои са убийците", повтаряйки появилите се непосредствено след взривовете твърдения, че той е дело на турските власти.

Правителството категорично отрече и каза, че той е извършен от терористични организации.

Протести днес имаше и в други турски градове, включително в Измир, Батман, Диарбекир, съобщи агенция Доган. В Диарбекир полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
осман преди 8 години
До 40 Поп ГруюАбе човек, заболя ме корема от смях... ха ха!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бравос астребе, ашколсун машала. Да можех да те видя само веднъж, така бих те прегърнал, че чак ана лът ти да усети!
31
3
 
15
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До ШопЪхъ. Забелязали са Путин в Анкара. Карал "Иж" с кош, а в коша се возил мечок с ***, свирещ на балалайка и пиещ водка "Столичная". От бутилката. На ушанката имало червена петолъчка...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно колко на брой са кюрдите в момента а какъв е приръстът им. Босна 2 я чака Турция тогава. Да му мислят селянчетата от български произход в армията.
29
2
 
18
 
! Отговори
No Terrorism преди 8 години
Щатите искат да запалят турците . Да ги накарат да нападнат кюрдите и в Турция, и в Сирия, да имат после причина да се включат срещу Русия на сирийска територия.Военопромишленните комплекси ще направят милиарди.Жертвите - кучета ги яли....за съжаление.Еврейската алчност край няма.
28
21
 
3
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
До PinЧе то всеки един кюрдин си е Ботев и Левски, умножено по 5! Ти да не си мислиш, че кюрдите са по-малко разбойници и убийци от Левски и Ботев?!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе лунгур, тези от Тяншан, нали дойдоха тук от Хазария( бивша Стара Велика България) и говореха на тЮркски старобългарски. Отделно към тях се вляха и малоазийските българи и де що видяха още други ман га лори. Още говорите на старобългарски. Китайци...
26
0
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До 13Полоний, а не плутоний.Полоний като Полша. Открит е от полякинята Мария Склодовска-Кюри.Идеално чайче за предатели. Даже много бързо се отърва гнидата, трябваше да се гърчи поне месец.
25
1
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Не знам откъде ги вади човека тези цифри, но като гледам парламента в Турция е с 550 места, а кюрдската партия има 80 места. Къде си учил математика, за да ми обясниш как може да стигнеш до 6%?
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, вижте вашите братя кюрди на снимката и помислете. Искате ли да имате обща граница с подобни като тях или искате турци които са много кръвожадни и зли? Толкова кръвожадни, че в продължение на една седмица турски войници бягаха по Одринските чукари и върнаха 200 хиляди араби от БГ-границата която се охранява единствено от турски военни в бежански центрове в Истанбул?----------------Да, искаме, а по нашата граница има 5 метрова ограда за разлика от вашата. Сори Майкъл!
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите изкарват 6%, щото и Таийб си има "Костинбротска" печатница и прави същите шменти- капели, като гербаджиите тук.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко долен и безскрупулен трябва да е човек за да причини това на хора, които искат мир? Когато едната страна протестира против другата (кюрди и турци) мисля, че е нормално да се стига до размирици, защото заслепените от омраза хора са винаги готови да обвиняват сляпо "другите" за всичко лошо и са готови да правят глупости - глупаво, но човешко... Явно зад това стоят интереси за много пари, както при други известни атентати от близчко и далечно минало. Но все пак това минава всякакви граници!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Тяншан? Власите се обявиха за римляни- Romania, македонците за наследници на Филип и Александър, вие пък за чисти китайци. А гените( едни малкички анджаклами в кръвта) едни и същи- ТРАКИЙСКИ. Но имамите не признават ГЕНЕТИКАТА, само корана, нали?!
20
5
 
2
 
! Отговори
осман преди 8 години
Продажните ционистки медии като Снн "тюрк" и Фокс веднага поставиха черните връзки до логата си докато когато загинаха 30 войничета при поставен взрив от валията на Диярбекир същите телевизии излъчваха музика и филми. Първо грузинеца а след това ДАВИДоглу трябва да бъде обесен на площада и след това всичкото кюрд да бъде качено на гумени лодки и пуснато в средиземно море към Африка.
19
1
 
9
 
! Отговори
жалко преди 8 години
Горките хора, дано Господ им погне...хората станах зли
18
1
 
6
 
! Отговори
ястреб великолепни преди 8 години
в траур сам три дана
17
3
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Истанбул - 15 милиона с 3 милиона кюрди.Измир - 4 милиона с 500 хиляди кюрди.Анкара - 6 милиона с 400 хиляди кюрди.Северно Черноморие - турци и лази. Кюрди 0,1%.Мерсин, Адана, - 2 милиона кюрди.Югоизточна Турция - 7 милиона кюрди.Общо 13 милиона кюрди.Парламент - 550 души от които 80 кюрди.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи в Турция кюрдите са към 20 милиона, със смесена кръв са още толкова, а може да ви се иска и да няма кюрди, но там ври от кюрди.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците били бели и синеоки, хахаха. Може, но тези, които са с български корени. Теракта е дело на Таийб Ердуган.Аз продължих да търся данни за "свален" руски самолет. Оказаха се укропитекски глупости на куб, което ме навежда на мисълта, че двайсетината укропитеци живеещи в България, продължават своята подривна дейност представяйки я като мнение на български граждани. Тъкмо работа за ФСБ!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанец от Афганистан е бил нападнат с нож в София 27За опита за убийство е задържан друг афганистански имигрант