Атентат срещу военен конвой е извършен в Кабул

Не е ясно колко са пострадалите
Обновена: 11 окт 2015 09:52 | 11 окт 2015 09:50, Веселина Йорданова
13
Атентат срещу военен конвой е извършен в Кабул
Снимка: архив, Ройтерс

Атентатор самоубиец с кола бомба атакува днес конвой с чуждестранни войници в афганистанската столица в сутрешния час пик, предаде Ройтерс.

Телевизионни кадри показаха бронетранспортьор, обърнат настрана от взрива, и афганистански войници, които блокират улицата в квартал Джой Шир, където е избухнала експлозията.

Министерството на вътрешните работи потвърди, че е извършен самоубийствен атентат срещу чуждестранните сили и има ранени, без да уточни броят им. Говроител на международната мисия Решителна подкрепа в Кабул заяви само, че се проверяват информациите.

Талибаните, които поеха отговорност, претендират, че са убили много чуждестранни войници, но те обикновено силно преувеличават загубите, които причиняват на афганистанските и коалиционните сили, отбелязва Ройтерс. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
ити преди 8 години
войната е навсякъде и все по близо до нас и никой не може да направи нищо
9
2
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До РавиТова е умерената опозиция. ..така ще се наричат терористите ако бяха подкрепяни от САЩ. ..
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бахххх и демокрацията им донесоха американците--всеки ден атентати.....
7
3
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Оръжието в тези стани е като да си купиш хляб от магазина,навсякъде.Стига да имаш пари за това,може и танк.
6
2
 
15
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Петоъгълникът веднага да взриви две болници за назидание и наказание!
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези атентатори - самоубийци не ги ли видяхте вече в редиците на бежанците в западна Европа? Страх ме е да си помисля какви порази ще направят в даден момент.
4
2
 
15
 
! Отговори
до умник преди 8 години
Много е просто калашника е най-доброто и евтино леко стрелково оръжие и това го знае цял свят. Колкото до бизнеса си прав ,но не забравяй че в доста държави произвеждат именно това оръжие ,а не претенциозните краварски железа така ,че не се знае кой си пълни гушите може пък да сме ние.
3
2
 
22
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Умник 2Ами защото една фирма на амер.сенатор ги снабдява с оръжие произведено в България и Русия...явно Калашника върши работа и е по-евтин, което увеличава печалбата на въпросния Сенатор...Време е Сащ да се обърнат към ценностите на основателите на държавата си! Прекалената еврейщина не вещае нищо добро!
2
4
 
12
 
! Отговори
Умник преди 8 години
Привет, може ли да припомним малко история .... нали пореди там последно бяха американцитезащо редовната армия е с калашници ... чичо сам не ги ли е въоражил с м16 ...?Май бизнеса си е бизнес ...
1
2
 
32
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ало краварите какво се случва изтеглихте се пардон избягахте от там уж защото нещата бяха вече на ред и победихте злото което сами сътворихте. Сега май трябва друг да чисти авгиевите ви обори.