Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 251Само не разбрах в твоите очи коя е значимата сила зад икономиката Китай е производител номер 1 но САЩ е икономически поробител номер 1.Канада е с добро здравеопазване и САЩ пенсионери чак там ходят за лекарства.Интернет покритие в БГ е по-високоскоростно от СРЕДНОТО за САЩ и ЕС(но ние сме плюнка на картата)Какво означава модерни технологии? Ако модерна технология е и технология осигуряваща ЛУКС значи нямаш представа от стойностното в живота. Модерно ли е ГМО? Или кола с 500кс
167
8
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Само не разбрах -Русия са знячима сила с какво:икономика ,производство,търговия ,медицина,качество на живот,достъп до услуги,човешки права,интернет покритие,модерни технологии.....С нищо от изброеното което означава че е значима самоо в очите на слепите и заблудени русофили.
166
0
 
1
 
! Отговори
лъч преди 8 години
стрелят с лaзaрния лъч,имa клипови чи стрелят с лaзaрен лъч.лaзaрния лъч е многу силин,мой дa сроп жилязуту
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си зле тогава, много заблуден.
164
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 243Извинявам се не УРАГАН - С а ТОРНАДО - С(С от смерч или 300мм ракети 90км обсег / У от Ураган или 240мм ракети и 40 км обсег / Г от Град 122мм ракети и 40 км обсег(беше 20))
163
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 242 и 241Сори ще те разочаровам 1/2 сам от Врачанско/Монтанско и 1/2 съм от Габровско и в двата рода нищо няма от Рашките. Виж мащехата на Майка ми беше 999% комуниска и ни направи луди. Така че аз за Комунисти една добра дума няма да кажа. Но Аз съм техничар и обичам техническите факти. Като някой се "играе" с технически факти(които лесно могат да се проверят) направо ме предизвиква да му оборя тезата.до 243Старите СМЕРЧ имат обсег 90 км новите УРАГАН - С Имат и по-далекобойни ракети.
162
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 238За ударите на Израел по войски на АСАД преди време малко след журналистическите писания че в Сирия има С-300. Малко след това излязоха 2 факта които Ти си проспал. 1. Още не са били доставени комплексите и евреите са стреляли, а в момента са там. и Евреите са стреляли с далекобойни крилати ракети без да навлизат в Сирийска територияПП първия С-300 е създаден 1975 година
161
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 235Хайде пак не се прави на "ГЕНИИ".6 Часа след като се появиха руски войски в Сирия медиите имаха техни снимки(поне 2 часа е техническото време за обработка). Година и 6 месеца конфликт в Украйна няма една свестна сателитна снимка на руски военни в Украйна. над Украйна спътниците не летят или не правят снимки???
160
2
 
13
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
"Великите създадоха талибани демократи'алкаида' игил' все главорези демократи и други *** подкрепят ценностите им -русия ги започва като дървеници.Харесвам америкаканците как мълчат и се борят да опазят дървениците си
159
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мохиканпиши си на руски бе ушанко, на всички им е ясно, че си руски ***.
158
4
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До БобиЕстествено, че ще им ги предаде.САЩ трябва да са подготвени за руските реваншистки напъни, които очаквано се изявиха.Украйна по този начин защитава себе си.Ти май трудно стопляш?
157
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 227Добре ще ти обясня като за "ГЕНИИ" Имаш ЗРК комплекс с обсег 100км няма значение кой го произвежда. Какво означава това?1. Срещу типична мишена със скорост 1000км/ч и пресичащ се под 90 градуса курс обсег 100км2. при приближаване 0 градуса 120-130км3. При догон 180 градуса 60км 4. Срещу свръхзвукова мишена 90 градуса <50 км5. при 0 гр <100км6. при догон <20кмКато ракетата на ЗРК има скорост поне или повече от 3000км/ч
156
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 228Шопе не се прави на по "УМЕН" от колкото си. Единични бройки се продават за изследване на технологии. Украйна е предала всички свои военни тайни на САЩ (както и междувременно нашите и Руските)защото 98% от въоръжението на Урайна и в Момента е СССР/Руско производство или разработка.
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасоАко бомбандирането на цели квартали с мирни жители и убийството на деца и жени е държане на думата от страна на Русия то тогава ти по нищо не се различаваш от онези 86% фашизирани руснаци които дежурно си поддържат Путин.
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принудени сме да превъоръжим армията означава:Чака ви глад и мизерия, но сме ужасно изостанали, ножът е опрял до кокала.
153
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
бг дезинформационните агенции няма да съобщат никога че в сирия и ирак деиства друг вид ракета освен страховития калибър ръководството на ИД бе елиминирано вчера с ракета ЩАЛ
152
2
 
3
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Русия иска да покаже сила на евентуалните си противници, да докаже на терористи, че няма как да избягат от наказанието, под какъвто и формат да се крият и, който и да си изберат за покровител. Иска още да докаже, че не трябва да я отписват като велика сила и не е онази Русия от времето на Горбачов, и Елцин. И държи на думата си. Не знам защо трябва това да се приема, като нещо нередно. То си е естествено право на избор. Големите се съхраняват със сила, малките си въртят *** насам натам.
151
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До БобиЗащо да е продажна Украйна?Украйна си е отделна държава и има за цел на нея да и е добре.А нейното добро зависи право пропорционално от слабостта на Фашизка Просия.Насшето също.
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 225С една дума не отговаря. Дори и у теб се прокрадват съмнения че много се лъже в руското вики и руските военни клипове, но те е срам да си го признаеш, защото това ще срути картонения руски мир който си си съдал вътре в себе си.
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokospaНещата стоят още по зле за Русия. Понеже руснаците влагат пари единствено в шпионаж, имат много откраднати западни разработки, но руските "учени" вече не са в състояние да ги внедрят защото не разбират дори за какво става въпрос, затова тези откраднати разработки се продават на Китай и Индия срещу жълти копейки.