Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 221Експерте да те светна малко След като свърших ШЗО в плевен като новоиспечен Химик ме назначиха във ВВС. На 2 седмица ми взеха уредите за калиброване и аз стана Расилен. С генералите от ВВС/ПВО съм обиколим всички планини около София където са ЗРК позиции и през ден бях на Доброславци. Говорил съм с обикновени летци, Стрелци от ЗРК и инженери. Те са ми казвали че това което го има в Тубето и Википедия отговаря на действителност но при тези и тези ГРАНИЧНИ условия.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 225НЕЩО НЕ СИ В РЕД С ГЛАВАТА. ЗА КАКВО ПОРАЖЕНИЕ В УКРАЙНА И В СИРИЯ СЪНУВАШ? УКРЙНА ОТ 92 Е ОТДЕЛЕНА И РУСИЯ НЯМАЛА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НЕЯ. АКУРАТНО КРИМ ОТИДЕ КЪМ РУСИЯ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ НА РУСКО-ЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ И ТОВА Е. ПУТИН АКО ИСКАШЕ ДА Я ПРИБЕРЕ УКРАЙНА ТО МОЖЕШЕ ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЙДАН ДА ВКАРА ВОЙСКА И ДА ГИ УСПОКОИ . НО НЕ ГО Е НАПРАВИЛ ЩОТО НЕ МУ Е ТРЯБВАЛО. В СИРИЯ -110 ОБЕКТА НА ИД СА УНИЩОЖЕНИ. ТОВА САМО ПРИ НАС НЕ ГО ПИШАТ -ДА НЕ СЕ СРИНЕ АВТОРИТЕТА НА ЩАТИТЕ
146
3
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Днешната модерна икономика се движи от технологиите.те създават влияние .Русия за последните 25 години не е създала в технолологично отношение нито един модерен двигател за лека кола камо ли за самолет или хеликоптер.Технологиите за ТВ-3-117 и ПС-90 са от средата на 80те.Опитва се да копира през Китай и Индия западни постижения но такива които вече не са актуални и продуктивни.А военната индустрия е пряко зависима от постиженията.
145
3
 
5
 
! Отговори
мохикан преди 8 години
много знаещи и можешщи инджовци, гледайте своята губерния на америка, с всеки измиат ден индуси ви погълщат. Вие на изчезване.
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 231Товаришч Боби, виждам че много се ровиш из руските сайтове, но както всеки русофил си неспособен да отделиш лъжите от истината. В тези сайтове дирижирани от ФСБ 50% от спецификациите на руските оръжия са измишльотини и не отговарят по никакъв начин на действителните им параметри. Това е направено с цел пропаганда на която наивници като теб да се ловят и да плямпат по форумите за великите руски врели-некипели достижения.
143
3
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Русия не иска да е част от АНТИРЕЛИГИОЗНА ВОЙНА в Сирия ..... тя иска просто да се изяви като световен ДИКТАТОР!
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиЗапозна ли се вече с ттд на малогабаритния двуконтурен двигател на крилатите ракети "Калибр"? Дължина - 850 мм, диаметър - 330 мм, сухо тегло - 82 кг - колкото промишлена прахосмукачка.
141
1
 
1
 
! Отговори
ситоен преди 8 години
В нашата държава всеки утеплик,неудачника,комплексар,злобар -к. Всичките разбират от политика. Смешни сте инжевци - предатели!
140
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 229"ЕКСПЕРТЕ" ЛОГИКАТА ТИ КУЦА!!!Тръгваш от, в разсъжденията си, че всичките 80+% СУНИТИ в СИРИЯ са привърженици на ИСЛЯМИСТИТЕ и се стремят да живеят в страна управлявана от УЛТРА ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ ВЪВЕЛ ШЕРИАТА КАТО ЗАКОН САрабия е такъв режим за последната година ОФИЦИАЛНО са ОБЕЗГЛАВИЛИ 700 човека(разбирай МЪЖЕ) Жените РЕАЛНО НЯМАТ НИКАКВИ ПРАВА и колко са екзекутирани с бой с камъни до смърт даже статистика няма"ЕКСПЕРТЕ" Къде се живее по-лесно при СВЕТСКИ режим или ШЕРИАТА
139
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokospa"Китай ги третира като пазар."Китай третира руснаците като роби. В земите които Путин предаде на 50 годишна аренда на Китай, наетите руснаци за работа по полето ги бият като роби за да бачкат. Вече има и спонтанни протести, но това не тревожи ни най-малко Путин. Путин е разтревожен за приятеля си кръвoлoк Асад.
138
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 227"ЕКСПЕРТЕ" - ТВЗ-117 семейството на Мотор Сич е разработено от Климов Русия но се произвежда в УкрайнаВК-2500 и ВК-1500 които заменят Украинските двигатели вече се произвеждат в РФ Като от началото на тази година производството вече покрива всички военни нужди и почти целите граждански нужди. Все още МиЛ и Камов имат на склад украински нови двигатели за граждански вертолетиТопол М е 100% руска разработка, САТАНА обаче е смесена и се сваля от въоръжение останали са 10-15 в шахти
137
1
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
не иска да участва но взема страна и то страната на най-върлите черни ***- иранските.Иначе добро признание че догонват запада(или поне се стремят).Наистина е трудно БВП на Русия Е колкото на Калифорния!!!Бразилия ги изпревари по този показател.Китай ги третира като пазар.
136
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 235ОПОРНО ТОЧКОВ,6 часа след като се появиха войски на РФ в Сирия медиите получиха сателитни снимки.1,6 години след началото на Украинската криза няма сателитни снимки на руски войски в Украйна - Самолети и Спътници над Украйна не летят ли? Няма хванати редовни войници освен заблудилите се новобранци с БМД-1 още преди да се появят сепаратистите.СТАРФОР - Американска анализаторска агенция дава на 60-80 000 руски военни да превземат Украйна за 4-16 дни и това беше преди загубите на
135
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 235Продажна Украйна - ФактиУкрайна продаде на САЩ в една(или символични) бройка Р-73, Р-27, БМП-3,Т-64, Т-72, Т-80, Тунгуска, РСЗО Ураган и Смерч и прочие техника и това регистрирано в ООН като сделка. Това са всички основни СССР разработки с които беше/е въоръжен половината свят.Дънпингово произведе Десантни кораби ЗУБЪР и предаде документация на КИТАЙ... Правята се държат от "Северное" Конструкторско Бюро РФ.За АСАД - Кажи ми поне един ЛИДЕР на опозицията който да замени АСАД
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до САМО АТАК Психо, защо крещиш ?!
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай сега ! Какъв Асад ?! Нали щяхме да громим Ислямска държава ?
132
5
 
5
 
! Отговори
12345 преди 8 години
Епа като нямате нужда от нови земи върни Крим и Донбас обратно! Също Приднестровието, Абхазия, Осетия, Чечня .........
131
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 289"Умнико" и Китай и дори ПРОДАЖНА УКРАЙНА не си позволяват да продават ПЗРК на всеки срещнат. Дори ПЗРК 1 поколение(1967г) като Стрела 2 с едно-канална глава за самонасочване и която в 95% от случаите се лъже от първата "Ловушка" пре спокойно може да свали някой пътнически самолет при излитане или кацане навсякъде по света. С ПЗРК 1 и 2 поколение не можеш да свалиш Руски самолет имат надеждна защита. Виж 3 поколение ... Но кой ще достави Кутията на Пандора на Главорезите от ИДИЛ
130
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Заглавието е манипулативно. Защо тази журналистка не е посочила, че Русия няма да участва в удари по Сирия, които не са разрешени от ООН или от правителството на Сирия. Тоест незаконни действия срещу суверенна държава.
129
0
 
3
 
! Отговори
Правилно! преди 8 години
Вярно майна! Никакво "между"! За'тва - бой наред!