Руският газ пак тръгна към Украйна

Киев плати доставките от "Газпром" с парите от ЕС
12 окт 2015 12:54,
89
Руският газ пак тръгна към Украйна
Снимка: архив, Ройтерс

Точно в 10 часа днес (12 октомври) руският газов гигант "Газпром" е възобновил доставките на природен газ за Украйна, съобщи ръководителят на компанията Алексей Милер, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

По негови думи украинската "Нафтогаз" е платила на "Газпром" 234 млн. долара от 500-те млн. долара, които получи от ЕС за нагнетяване на газа в хранилищата си. Срещу преведената сума Киев е поискал максимален режим на доставките – 114 млн. куб. метра на денонощие.

Доставките на природен газ са договорени по време на преговорите за зимния пакет, който ще бъде в сила от 1 октомври до 31 март 2016 година. Споразумението беше постигнато и подписано на тристранна среща между ЕС, Русия и Украйна.

Точните количества обаче не бяха определени – те ще бъдат обект на договорки между "Газпром" и "Нафтогаз", потвърдиха преди дни от Европейската комисия.

"Газпром" спря доставките на природен газ за Украйна през лятото, след като двете страни не успяха да се договорят за цената. През това време Киев получаваше нужните количества суровина през реверсивните връзки с Унгария, Полша и Словакия. Според изчисленията на руската страна, Украйна е платила 8,6 млн. долара повече за това, отколкото ако беше купувала газа от Русия.

За гарантиране на доставките за Европа през зимния период обаче Киев трябва да нагнети своите хранилища.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито горди европейци. С вашите пари ще плащате газа на укрите и ще им доставяте оръжия.Отделно от това са ви се наточили милиони близкоизточни, средноизточни и африкански....хм двукраки, жадни да лапкат на аванта и да правят каквото си искат. Плащаааааааай.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДебилите в Русия се увеличават с бързи темпове. Пост във Фейсбук на руска жена:"Вчера си купих грозде от пазара. Не запомних сорта. И, о ужас, в него няма семена. Аз не забелязах и изядох 2 зърна. Защо на пазара не ме предупредиха, че гроздето е ГМО. Сега седя и се боя - дали ще мога да родя деца."Слава Богу, повечето коментари под поста са от рода : "А ние се боим, че все пак ще родиш деца."
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя им се на руснаците - безкрайно богати са, имат 1/8 от сушата и 1/2 от полезните изкопаеми.Междувременно над 20% от 130 милионното им население е под чертата на бедността, която във Великата Русия е едва 100 евро месечно.. други далеч по-бедни държави осигуряват по-висок стандарт на най-бедните си граждани.Не мога да разбера по силата на каква сложна и противоречива логика се получава така?!Хем вода газят, хем жадни ходят..?!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 81За неустойките при провал на транзита нещо няма ли да кажеш? ;))
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 78Пълни глупости, неустойките на руснаците за недоставяне на газта до Европа са КОЛОСАЛНИ!!Сега се молят на Ураинците да им вземат парите за транзита, защото иначе ще има да плащат до трето причастие.Лъжите ти са толкова елементарни и плоски, че освен обикновения савецки човек тип комунклус няма кой друг да ти се върже.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа бе никой не може да противодейства на износа на петрол от русия, защото го дават евтино.Иначе никой не страда от капсулирането на северноазиатците.. и без друго нищо не произвеждат и няма да липсват на никой.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен до 75Е нали нямаше да транзитират през Украйна и да ги оставят да замръзнат, какво стана?Май ти си страшния виц или просто не видя каква е новината под която спамиш?Освен това нали щяха да строят южен, турски и китайски поток.. какво стана?По тяхно желание ли спряха строежа или защото им го наредиха?руснаците са бедни, слаби и отчаяни - това е истината.Приемете я и се примирете, друго освен гречка и самогон няма и няма и да има.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са много смешни като почнат да се правят на големи бабаити, а накрая тихо и смирено приемат наложените им условия.На лъжите и демагогията им обаче никой не може да се намаже, наистина са най-великите!Казаха, че няма да взимат Крим и го анексираха.Казаха, че нямат войска в Украйна, а после си признаха.Като ти кажат добър ден на руски по-добре виж дали е светло.. ;))
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навред из русия се шири мнението, че са унизени и с потъпкано самочувствие.Също така обградени от врагове..Само тукашните *** си продължават с лъжите, че по-хубав живот от руския нямало.. голям смях!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дами и господа пишеш ти за "Америка за България" разбрахме опорните точки. Може да не се хабите повече.Ох. Забравих няма как.Плащат ви на бройка.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До А До анонимен 64Колкото и да се пенявиш дните на матушката ти са бреброени, санкциите и ниската цена на петрола ще а довършат. :))Радвай се на копейките докато идват, че скоро сте дед
40
1
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 8 години
Добре разбрах.Я кажи сега колко милиона руснаци живеят в Украйна .Колко милиана имат близки и роднини и в двете страни.Не ме интересуват няколкото хиляди луди от разни прави и криви секстори и ония дето са поляци .Да говорим за руснаците и рускоезичните
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 61Пак лъжеш, и в момента има НАТОвски подводници в непосредствена близост до москва.Не това е причината, а че ако Украйна се беше отделила това щеше да е края на режима в кремъл.Толкова бяха уплашени от предстоящия Майдан на червения площад, че започнаха война с ужким братски народ.Украинците никога вече няма да застанат редом с русия, последните избори го показаха!
38
1
 
7
 
! Отговори
ЕС са нещастници преди 8 години
Защо не дадоха тия пари, за да построим южен поток и да подсигурим бъдещето на България и доставките на газ в Европа. Нека да наливат пари, и то отчасти наще пари в продънената кофа Украйна. Малко им беше Гърция.
37
0
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 8 години
Между миролюбив и глупав има разлика.Ти какво искаш .Да чака Русия в Крим да се разположи американския флот ли ?.Ако преценят ,че се зстрашава националната и сигурност ще пометат и Украйна за няколко дена.Няма да чакат да из исталират ракети на 100 км от Москва.Не забравяй ,че кой каквото си търси винаги си го намира.Между другото има разлика между Украинско Правителство и Украинския народ-Стигне ли се до конфликт ще видиш ,че и 5% от хората няма да отидат срещу Русия а ще се прегръщат с тях
36
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЛъжеш като дърт росиянин.Обикновените украинци пожелаха да бъдат част от Запада, а това не се понрави на руските сатрапи, които държат да имат достатъчно роби на една ръка разстояние. Никой няма право да лишава свободния човек от бъдеще по негов вкус.Ето това обаче не се нрави на руснаците, те мразят свободата и създават само робство.Всъшност самите те не могат да функционират в режим на свобода и ето защо налагат робството и деградацията навсякъде където идат.
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 57Пълни лъжи, емиграцията им изяжда и без друго оредяващото население. Всички нормални си тръгват от Империята на Злото и идват само разни потомствени роби от близкита азиатски бантустани. Ако на това му викаш качествена емиграция.. ясен си на всички!Истината е, че рф не може да съперничи по нищо на Запада и за това им остава само лъжата и тоталното отричане на обективната реалност. Виждам че и тук добре се справяте с 'православната северо-азиатска линия на поведение'.
34
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 55Е нали уж руснаците не воюват извън рамките на държавата си, каква е тази ерес, какви са тези великоруски лъжи сега?!Ще те глобят отговорноците по 'разпространение на истината' и копейките намаляват!Руснаците са най-миролюбивите и хрисими православни славяни.Разбира се, за пари и майка си ще продадат, но това е част от специфичния им генетичен код. ;))
33
1
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
Стига си бръщолевил глупости бе.Русия е на едно от първите места в света по брой на икономически емигранти в нея.Само от Украйна там работят над 3 милиона души.Защо не отидат в Братсккия ЕС ,а отиват във вражеска Русия
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия е заобиколена от врагове! - проплака наскоро путин.Интересно при положение, че всички са врагове на руснаците, те как имат изобщо доверие и тръгват да транзитират единствената си останала продукция с платежоспособно търсене?!Сега освен пари наливат и гориво на Домбабве, но скоро и двете ще секнат и чакаме Майдан на Червения Площад организират от недоволните жители на същото Домбабве.Честито на рашистите!