Турските власти искат отлагане на руски наблюдателен полет

Отлагането е заради текущата ситуация в съседката ни
12 окт 2015 16:20,
18
Турските власти искат отлагане на руски наблюдателен полет
Снимка: архив Reuters

Русия отложи планиран наблюдателен полет над Турция по искане на турските власти, заяви днес руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

"В съответствие с договора за открито небе руски специалисти трябваше да извършат на 12 октомври планиран наблюдателен полет със самолет "Ан-30Б" над територията на Турция, използвайки летищата в Ескишехир и Диарбекир", каза говорителят на министерството Игор Конашенков.

По думите му Анкара се е обърнала към Москва с искане за преместване на полета за по-нататък във връзка с провеждане на операции по сигурността.

"Вземайки предвид настоящата ситуация в Турция и официалното обръщение на нашите колеги, министерството на отбраната на Русия взе решение да премести въпросния полет в рамките на договора за открито небе за по-късен срок", заяви той.

По данни на министерството руски военни самолети са нанесли 55 удара в Сирия през последните 24 часа и са поразили 53 цели на групировката "Ислямска държава".

Конашенков каза, че в авиационната група на въздушно-космическите сили на Русия в Сирия са включени изтребители "Су-30".

Той заяви, че руски бомбардировачи "Су-24М" са унищожили голям транзитен пункт на "Ислямска държава" с подземни скривалища и складове за боеприпаси в провинция Латакия.

По думите му руски самолети са унищожили за 24 часа 25 укрепени района и отбранителни позиции на групировката в Сирия.

"За едно денонощие руски военни самолети унищожиха база на терористите в района на селището Салма в провинция Латакия, седем командни пункта на бойците, шест полеви лагера за подготовка на терористи, шест склада за боеприпаси", каза Конашенков.

Унищожени са били също така колона с автомобилна техника, мобилна минометна група и три подземни скривалища в Латакия, а бойни самолети "Су-34" са унищожили в провинция Идлиб лагер за подготовка на бойци на "Ислямска държава".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
1
 
! Отговори
САМО ПРОПАГАНДА ... преди 8 години
...ОТ КГБ И ПУТИН....!НИТО ИМЕНА ...НИТО ФАКТИ ....НИТО СНИМКИ НА ТЕРОРИСТИТЕ ....!Пълна измишльотина...!Само замазване на руското участие в атантата в Турция!
8
16
 
3
 
! Отговори
разветчик... преди 8 години
"АТЕНТАТА В РУСИЯ"----е само пропаганден трик на КГБ!!!Руски таарикатлъци и внушения от времето на "соца".С него се прикрива руското участие в атантата в Турция!НИЩО ПОВЕЧЕ!!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТЕНТАТ В РУСИЯ ,ЛИ."КОЙ ДРУГ ОСВЕН РУСИЯ И АСАД --ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ВСЯВАТ ХАОС В ТУРЦИЯ ???!!!!"Например ИЗРАЕЛ!!! С който Ердоган замрази отношенията си, заради грубото, враждебно щурмуване на турски кораб в международни води от еврейски спецчасти. Освен това Сирия участваше във всички войни с Израел от създаването му в 1948 г та чак до 90-те години на 20 век. Тези войни ги ВОДИ ФАМИЛИЯТА АСАД!!! СЕГА АМЕРИКА ИСКА ДА СВАЛИ АСАД ОТ ВЛАСТ ЗАЩОТО ВОЮВАХА С ИЗРАЕЛ! А САЩ са еврейска държава.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7международният договор си е международен договор. И щом е подписан от НАТО, в това число Турция, не може да има "неподходящо" време за проверки. Сателит летящ на 400 км височина е едно, а полет на 5-10 км височина съвсем друго.Ако тези наблюдателни полети се отлагат и опменят това ще означава, че НАТО отново не спазва споразуменията с Русия за пореден път, след нарушаването на споразумението с Горбачов за неразширяване на НАТО в Източна Европа. Което беше грубо нарушено.
5
2
 
11
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Почти като във вица за лова на "носърчета". Отива един бял на сафари в Африка. В края на деня го питат:- Какво утрепа днес?- Две антилопи, еден носорог, един лъв и три носърчета.- Какви са тези носърчета? - го питат с почуда.- Ами, едни такива чернички, изскочиха от храстите и като вдигнах пушката, завикаха - Но сър, но сър.За това и казах "почти" като във вица - в Сирия бомбардираните джихадисти не сварват да извикат, когато руснаците излетят на лов.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tyrcia krie neshto ,pytin triabva da bade nashterek ....
3
31
 
7
 
! Отговори
АТЕНТАТ В РУСИЯ ,ЛИ. преди 8 години
НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!ТОВА СА "НОВИТЕ ПИЕСКИ НА КГБ" , ОТ "БАЛШОЙ ТЕАТЪР"---за да прикрият участието си в атентата в Турция!ВНУШЕНИЕТО Е:......."виждате ли ..и нас ни атакуват от ИД."....!!!!!!!!!!!!!!!СТАРИ ПОХВАТИ ОТ СОЦА НА КГБ!!!КОЙ ДРУГ ОСВЕН РУСИЯ И АСАД --ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ВСЯВАТ ХАОС В ТУРЦИЯ ???!!!!/...основния защитник на границите на ЕС и България../ЛОГИКАТА Е ПРОСТА !!!!!!!
2
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците щяха да хванат Турция по бели *** по границата със Сирия май?Русия постъпва достойно - дава им време да си оберат базите на терористите по границата, в името на бъдещите петролни проекти!Ех, тая политика!
1
4
 
44
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Още не са доставили оръжията за ИД :)