Руските ракети в Сирия заплашват полетите до Азия

Авиокомпаниите избягват небето над Иран и Ирак
14 окт 2015 11:30,
185
Руските ракети в Сирия заплашват полетите до Азия
Снимка: bgonair.bg

Руските удари в Сирия заплашват сигурността на полетите до Азия и Далечния Изток, пише британският в. Independent, позовавайки се на Европейската агенция за авиационна безопасност. Експертите предупреждават превозвачите, че сигурността на самолетите им е под заплаха от крилатите ракети, които Москва изпраща към Сирия.

В бюлетин, изпратен до самолетните компании от Европейската агенция за авиационна безопасност, се казва, че руските крилати ракети, изстрелвани от кораби в Каспийско море, пресичат въздушното пространство, използвано от авиокомпаниите.

Преди да достигнат Сирия, тези ракети пресичат въздушното пространство над Иран и Ирак - маршрути, които се използват от самолетите на търговския транспорт.

Предупреждението идва само ден, след като стана ясно, че самолетът на малайзийските авиолинии, който бе свален над Източна Украйна, е бил поразен от ракета "Бук", произведена в Русия. Това беше официалното заключение на провелото се разследване на Холандския съвет за сигурност.

От ръководството на "Бритиш Еъруйез" потвърдиха, че са запознати с бюлетина и увериха, че в никакъв случай компанията не би изпълнила полет в региона, ако има заплаха за сигурността му. Други превозвачи като "Еър Франс" съобщават, че са променили самолетните маршрути, за да бъдат избегнати районите, в които се водят военни действия.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
1
 
! Отговори
Атила преди 8 години
Не знам със какви КАЛАШНИЦИ сте стреляли но на стрелби като сме ходили засичаха само руските нашите от Казанлък нямаха засечка смазани чисти с нови патрони нашите по добри
114
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 170Да при калпава партида боеприпаси съм съгласен. Но поради прах, кал,вода не смазване няма начин.И да аз лично съм бил с ОРИГИНАЛЕН АК-47 СССР Производство 1949 година стрелял съм общо 120 патрона (1995 година като калашника беше на 46 години и следващите Фазани го наследиха от мен)Тежеше яко. завиждах на кашиците за АК-74 но те пък за една година износиха 20 000 изстрели живот на цевта при поти ежедневни стрелби.
113
2
 
6
 
! Отговори
95265 преди 8 години
Ракетата БУК в Русия ли беше произведена или в СССР. Кой разреши граждански полети в Донбас зона на военен конфликт където са разположени авиация и ПВО.Отговорът коренно променя ситуацията. Руските ракети заплашват а американската и на коалицията им авиация не заплашва никого. Със сигурност руснаците са си съгласували коридори с Иран ,Ирак и Сирия.А добрите питаха ли когато с "мирни цели" навлязоха във въздушното пространство на Ирак, Сирия и Либия?
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашките произвеждат "управляеми" ракети, които са на принципа на магарето- с юзди!
111
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Модерните крилати ракети са използвани през 1991!! с/у Ирак.4те типа са :с въздушно базиране 32броя на Б-52,земно базиране компллекс по 4,морско базиране ,и базиране на подводници.Системата за водене и точност :полет на 30метра под радарния обхват и лазене по релефа,точност 5-20 метра от целта.Използването доказа точност под 2 метра.В Русията технологията тръгва късно поради липсата на малък и мощен ТРД.И сега изпитват същата.
110
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 164Евтин? определено не е така. Имаше един бум на евтини калашници при изпразването на складовете на Соц страните. О определено е обект на контрабанда. Защо М-16 не е обект? По-скъпа по-точна и като се намокри или не дай боже окаля спира да стреля ...
109
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 163Ако беше погледал клипчета и малко да беше броил и след това малко да беше ровил в нета щеше да видиш. Кораба е Стражевик - тоест не е Голям Океански кораб. Пуска по 8 ракети (колкото му е и боекомплекта) Освен това ако имаш една ракета с обсег 300км то ти трябва гориво 150л (0.7Л/КГФ по 500кг тяга) за 3000км ти трябва 1500л което е 1100кг или Калибър 300км стартова маса 1700-2300кг (зависи от модификацията)Калибър 3000км стартова маса 3400кг за рашкитеУсещаш ли разликата?
108
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 159Анонимни не се заяждай. При почти полигонните условия в Сирия с 350 слънчеви и ясни дни годишно и без противникова ПВО ако щеш вземи първите прототипи на управляеми ракети и бомби на немците от Втората световна война пак ще постигаш убийствено точни попадения.
107
0
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
До мунчоА бе, ***, ***, кой те учи на правопис, бе, момче младо?
106
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 159Ползват го защото е НАДЕЖДЕН а по-новите модели и ТОЧЕН автомат. След като е разпространен в практически всички страни по света а се произвежда по лиценз или конструкции въз основа на принципите му (Израелския Табор) Приет е на въоръжение в над 50 страни значи става.Точно заради надеждност го ползват ТЕРОРИСТИТЕ. Половината Убити Американски Войници са загинали защото Великата М-16 е отказала в най-неподходящия момент. Статистика ...
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските ракети са много точни!Всяка една е снабдена с алкохолик-камикадзе, който на шише водка я направлява до ....където падне!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-скъпите дупки, изровени в пустинята на Сирия са от съветските ракети!Но за това пък, най-бирзо ги ровят!По 2-3 милиона долара на дупка!
103
2
 
3
 
! Отговори
МОМЧИЛ преди 8 години
АМИ ,ОНАЯ МИ ЛИ РАБОТА ЩЕ ТЪРСЯТ ТОЧНО СЕГА ДА ЛЕТЯТ НАД СИРИЯ ?КАКТО ОНЯ САМОЛЕТ ,ДЕТО СЕ РАЗБИ НАД УКРАЙНА - КАКЪВ *** ТЪРСЕШЕ ТАМ ПО ВРЕМЕ НА ТАКАВА ОБСТАНОВКА ?СЕГА ,РУСНАЦИТЕ БИЛИ ВИНОВНИ ,ЧЕ ПРОИЗВЕЛИ НЯКОГА ТАКИВА РАКЕТИ ,ДЕТО ВЕЧЕ И ПЛЕМЕНАТА В АФРИКА НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ! САМО УКРАИНЦИТЕ !
102
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 152Само ще ти кажа една дума и едно число и повече няма да говоря "ЕКСПЕРТЕ" КАЛАШНИКОВПроизведени бройки > 500 000 000
101
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 150О да при изпитанията на Х-55 е имало такъв ГАФ. Програмират маршрута. И на последна позиция слагат 0.0 стойност. Ракетата се шляе по контролни точки над Казахстан няколко часа все пак трябва да мине над 3000 км. След това минава над последна точка и трябва да се забие в земята. Обаче не Ракетата тръгва към точка 0.0 на картата. Пресечната точка на Гринуич с Екватора. В крайна сметка ракетата свършила горивото и паднала върху стадо на някакъв местен като утрепала няколко животни
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиБоби, руското оръжие е гола вода. Навсякъде се е изложило, така че всичко това дето го пишеш си е най-обикновена пропаганда за вдигане на настроението на русофилите.
99
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 148СССР / Руски крилати ракети - Х-55 е първата с цифрова карта - ИЛНС(Жироскопи) и ГПС корекция в тогава зараждащия се ГЛОНАС 1983 година
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко са наивни самолетните компании, били променили маршрутите на самолетите си и си мислят че са се спасили. Те руските ракети като ги изстрелят и господ не знае накъде ще тръгне и чий маршрут ще пресекат камо ли пък руските ракетчици.
97
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 148Нещо си се объркал Колега Фагот е 1962 година а Хелфайър е 1982.Може би питаш за КОРНЕТ 1998 година като за сега това е единствения комплекс който много трудно може да бъде възпрепятстван да уцели жертвата си. За сега има 2 начина да се обвие Жертвата в дим (ако засече лазерния лъч) и не върши работа срещу неподвижни цели или да унищожиш комплекса.
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛИ ТО САМАТА ДУМА КАТО ЧУЕТЕ "РУСКА РУСКО" ВИ ЗАПЛАШВА ОТВСЯКЪДЕ...ЗАПАДНИ КЛАКЬОРИ