Полицаи излязоха на протест в Париж

Затворник рани техен колега преди седмица
15 окт 2015 15:21, Анисия Иванова
7
Полицаи излязоха на протест в Париж
Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 7500 полицаи се събраха на протест в Париж. Те изразиха възмущението си от липсата на ресурси, лошите условия на труд и липса на сигурност, растящото насилие и неефективната съдебна система. Акцията беше организирана от всички полицейски синдикати в страната и се проведе пред министерството на правосъдието.

Недоволството на униформените беше разпалено, след като преди седмица техен колега беше ранен от затворник, избягал след домашен отпуск. Протестът започна с мълчание заради ранения полицай, което беше прекъснато от полицейски сирени.

След инцидента от полицията призоваха правителството да даде обяснение защо въпросният затворник е бил освободен. От един от синдикатите поискаха министърът на правосъдието Кристиан Таубира да бъде държана отговорна за това, че техният колега се бори за живота си. Сред основните критики на униформените са, че наказанията са твърде снизходителни и затворниците често успяват да напуснат затвора по-рано.

Президентът Франсоа Оланд обяви, че ще се срещне с полицейските синдикати следващата седмица. Премиерът Манюел Валс пък отговори на протестиращите с думите, че правителството планира да опрости процедурите и бюрократичните формалности около арестите и разследванията. Той допълни, че трябва да бъдат ограничени одобренията на отпуските на затворници в случай, че няма "доказана необходимост".

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от Свят четете в bgonair.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в България,тук всичко е О.К