Раниха с нож във врата кандидатка за кмет на Кьолн

Нападателят й е арестуван на мястото на инцидента
17 окт 2015 18:40,
12
Раниха с нож във врата кандидатка за кмет на Кьолн
Мястото на инцидента. Снимка: Reuters

Кандидатката за кмет на западния германски град Кьолн Хенриете Рекер бе ранена при нападение с нож на предизборна проява днес, ден преди утрешните избори за кмет, съобщи ДПА.

Мъж, въоръжен с нож нападна Рекер към 9 ч. сутринта на пазар и я рани, съобщи полицейски говорител. При нападението са ранени сериозно двама души, а още трима са по-леко ранени.

Не е ясно колко сериозно е пострадала 58-годишната независима кандидатка за кмет, подкрепяна от консервативния Християндемократически съюз на канцлерката Ангела Меркел, Свободната демократическа партия и Зелените, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Според Асошиейтед прес Рекер е ранена във врата, но животът й не е в опасност.

Нападателят, около 30-годишен, е арестуван на място. Полицията и прокуратурата разследват нападението, извършено на седмичния пазар в кьолнския район Браунфелд.

Сегашният кмет на Кьолн Юрген Ротерс каза, че е потресен от атаката. Кандидатът на социалдемократите и главен съперник на Рекер - Йохен От прекъсна кампанията си за утрешните избори, добавя АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В германския град Любек децата от училищата били водени в бежанските центрове за да помагат в кухнята и да сменят спалното бельо, за да придобият социални умения. Майките били съветвани да не обличат момиченцата с шорти, а с прилични дрехи за да не обиждат религиозните чувства на мюсюлманите и да не ги предизвикват!
8
0
 
4
 
! Отговори
Западните медии: преди 8 години
Извършителят е безработен германец, Х.Рекер е активна привърженичка на политиката на Меркел по отношение на емигрантите, раните с нож по врата й са сериозни. В Германия е напрегнато. Хората задават въпроси: що за демокрация е да не питаш народа си иска ли това положение или не. Посочват се примери на изнасилвания на жени в центровете за бежанци и на германки. Лекари отказват да отиват в такива центрове, защото са нападани там. Полицията предупреждава германките да не излизат сами и с къси поли!
7
3
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До UДали европееца има права в Саудитска Арабия. .Катар. ..дали може да отиде на църква. .дали може да влезе без виза...европееца дори не може да ги напусне без изходна виза...огледална политика ...спрямо емигрантите. ..
6
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До UИнтеграцията ще стане когато германката сложи бурка и църквите станат джамии. ..емигрантите имат повече права от европейците. .кой сана жилища на бездомните германци. .кой дава работа на безработните германци. ..
5
1
 
25
 
! Отговори
U преди 8 години
ЧИСТОКРЪВЕН ГЕРМАНЕЦ ,КОЙТО Е КАЗАЛ -ЖЕРТВАМ СЕ ЗА ВАС -ДА ВИ ОТЪРВА ОТ ПРЕКАЛЕНО МНОГОТО БЕЖАНЦИ -И ПОСЛЕ СЕ ПРЕДАЛ,А ТАЗИ Е ПРЕДЛАГАЛА ЖИЛИЩАТА В ЦЕНТЪРА НА КЬОЛН ДА СЕ ДАВАТ НА БЕЖАНЦИ,ЗА ПО-ДОБРАТА ИМ ИНТЕГРАЦИЯ-НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ
4
0
 
31
 
! Отговори
Й. Гьобелс преди 8 години
Дойче веле твърди, че нападателят е 44 годишен гражданин, недоволен от нахлуването на мигранти в страната му. Агенцията окачествява атаката, като ксенофобска.
3
4
 
19
 
! Отговори
националност?? преди 8 години
КОЙ НОСИ НОЖ??? Не и германец.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос с понижена трудност: Кои са тия субекти,които се мотаят по пазарищата и винаги ходят с нож?
1
2
 
8
 
! Отговори
atakict преди 8 години
VREME E I NIE DA DEICTVAME