НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!

Русия не трябва да се възприема като враг, подчерта Вършбоу
19 окт 2015 22:00,
127
НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!
Снимка: архив, Reuters

НАТО може да отвърне на всяка заплаха, откъдето и да идва, увери заместник-генералният секретар на алианса Александър Вършбоу на официалното откриване на военни учения в Трапани на остров Сицилия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Тези учения ще подобрят подготвеността и оперативното взаимодействие и ще покажат, че НАТО е способна да отвърне на всяка заплаха, откъдето и да идва", каза Вършбоу по повод стартирането на тези учения в Италия. Той отбеляза, че всичко, което прави НАТО е "с отбранителна цел, пропорционално и отговарящо на международните ангажименти" на алианса.

Вършбоу подчерта, че не трябва "Русия да се възприема като врага в тези учения, врагът е фиктивен".

Още по темата

Командващият силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав обаче изпрати по-енергично послание.

"Тези учения целят да изпратят ясно послание на всеки потенциален агресор, който би се опитал да наруши суверенитета на някоя от страните от НАТО и който ще трябва да очаква решителен военен ангажимент от 28-те страни членки", каза той.

Ученията "Трайдънт джънкчър" протичат от 3 октомври до 6 ноември с участието на 36 000 войници от няколко страни.
Освен сухопътните и военновъздушните учения, които протичат в Италия, Испания и Португалия, са планирани също и военноморски учения в Атлантическия океан и Средиземно море.

България участва в ученията с фрегатата "Дръзки", както и сухопътни части, които ще изпратим в Португалия и Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Участието на фрегатата ни "Дръзки" ни струва на държавния бюджет 3,5 милиона евро- 5 дни на вода. Дали сме толкова богата държава че да си позволим тези разходи?Ами боеприпасите които се изстрелват и те струват пари да не говорим за разходите на военните участие в мисии заплати храна. Тези пари можеха да отидат за коледно добавки към пенсии или за ремонт на болници или детски градини.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи заплаха за сащ, извинете-за нато?Ето формула:"Всяка страна, която има нефт и газ, е заплаха за сащ, извинете, за нато".Това е като при хората- някои са по-красиви, други по-грозни, някои са по-образовани, други-не. Едните са по-богати, други-по-бедни.Вариациите са много.Заплаха в чист смисъл е, някой да нахлуе в дома ти и да иска да те ограби и да те убие.Кой иска това от сащ и нато?Не може да е виновен целият свят и да е заплаха на икономика на мошеничество и хартийки.
56
0
 
3
 
! Отговори
Чокундурски преди 8 години
На к,ва заплаха можете да отвърнете ,една ислямска държава си разиграва коня под носа на НАТО толкова време и к,во да не би да я уплашихте ,Нато е куц кон ,може и да хвърли некой къч,ама за бегането ич го нема
55
3
 
7
 
! Отговори
ДА БЕ! преди 8 години
"НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!"Блажени са вярващите.....
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първи път в историята на САЩ пентагона беше оглавен от отявлен хомосексуалист ,след като държавния глава на САЩ Барак Хюсейн Обама назначи 47 годишния Ерик Фенинг за министър на отбраната на щатите. Информира Вашингтон Пост../ Те такива ли такива екземпляри ще водят война с непобедимата Руска Армия ,а хрантутници на Сорос ?!
53
10
 
2
 
! Отговори
СМЕРТЬ РОССИИ преди 8 години
До свидетелПутин бил казал.Ей ще падна от смях.И Садам Хюсеин така казваше ама 7 милионната му армия въоръжена с руска техника беше сгазена от 200 000 рейнджъра за няколко седмици.Русия е едно голямо нищо!Русия ще умре както умря великия *** съюз.И Русия ще пукне като него де.Няма да има нужда да се води война срещу нея.
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некви безпризорни *** драскат ли драскат тука за некви скапани рубли.....
51
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До свидетелМного добре.Когато врагът се готви да умира, това е обнадеждаващо.
50
1
 
6
 
! Отговори
Потърпевш преди 8 години
Да бе да, едни граници не можете да опазите.
49
3
 
11
 
! Отговори
друг преди 8 години
Параноя ги гони завалиите, параноя от Русия.
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За невежите,NATO е съюз в които се съчетават голям брои държави, много ресурси и повече от половината БВП НА СВЕТА.и ТОВА САМО ПО СЕБЕ СИ ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСЕКИ *** ТРЪГНАЛ СРЕЩУ НЕГО СЕ ОБРИЧА НА СИГУРЕН ПРОВАЛ!
47
2
 
14
 
! Отговори
333 преди 8 години
АКО ИНСЦЕНИРАТ НАПАДЕНИЕ ЗА ДА КРЪЖАТ НАД ЕВРОПА ТОВА ВЕЧЕ Е ПОДЛА ИГРА..ДА ХОДЯТ ДА ТРЕПЯТ СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ *** ..А НЕ С УЧЕНИЯ ДА ЛЕТЯТ И ДА ПУЦАТ ГАРГИТЕ ПО ПОЛЯТА ТОВА ВСЕКИ ГО МОЖЕ.
46
4
 
22
 
! Отговори
без страх преди 8 години
НАТО: Можем да отвърнем на всяка измислена от нас заплаха!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невероятно безумие , това представляват коментарите.Липса на култура , при това на елементарна култура .Липса на образованост , при това на елементарна образованост.Каква е целта.Да ни накарате да мразим България , да търсим начин да не сме българи , да бягаме от тази страна .Ще попитате защо.Ами защото простотията и простащината са най отвратителното насилие , което е в основата на всички видове насилие.Спрете ги тези извратеняци.
44
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаврата с кремъслкото недоносче, Владимир Късий е пълна! Истината е, че от всяка страна руската кочинаа е заобиколена и е натикана в ъгъла. Вийте ***, голяма наслада е за ухото жалките ви стонове :)
43
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е член на НАТО. Само напомням.
42
5
 
18
 
! Отговори
е ли го преди 8 години
,,НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!" ... видях ме в Ирак , Югославия , Либия , Египет , Украйна , Авганистан , Сирия , Панама - центрове на мир и стабилност по света за послените 20 години .
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ще учавства с пехота , която ще я закара фрегатата " Дръзки" до Испания ! Тия пехотинци да бяха пазили българската граница !
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не вземе да се изпотрепат ?А иначе надават вой, че руски самолети обхождат границата си , щото от другата страна са " Натовски територйй "?!
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, една държава, когато се управлява от отявлени обратни психопати, това не води до нищо добро. Такава им е и армията и всичко, жалко за американския народ, които е така зомбиран с разни психогенератори, гмо и наркотици. САЩ ще се разпаднат отвътре, рано или късно американския народ ще прогледне и ще помете престъпната върхушка, която е окупирала не само финансовата система, но и цялата държава. Обратните, са същества с увредени мозъци, запомнете го.