НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!

Русия не трябва да се възприема като враг, подчерта Вършбоу
19 окт 2015 22:00,
127
НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!
Снимка: архив, Reuters

НАТО може да отвърне на всяка заплаха, откъдето и да идва, увери заместник-генералният секретар на алианса Александър Вършбоу на официалното откриване на военни учения в Трапани на остров Сицилия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Тези учения ще подобрят подготвеността и оперативното взаимодействие и ще покажат, че НАТО е способна да отвърне на всяка заплаха, откъдето и да идва", каза Вършбоу по повод стартирането на тези учения в Италия. Той отбеляза, че всичко, което прави НАТО е "с отбранителна цел, пропорционално и отговарящо на международните ангажименти" на алианса.

Вършбоу подчерта, че не трябва "Русия да се възприема като врага в тези учения, врагът е фиктивен".

Още по темата

Командващият силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав обаче изпрати по-енергично послание.

"Тези учения целят да изпратят ясно послание на всеки потенциален агресор, който би се опитал да наруши суверенитета на някоя от страните от НАТО и който ще трябва да очаква решителен военен ангажимент от 28-те страни членки", каза той.

Ученията "Трайдънт джънкчър" протичат от 3 октомври до 6 ноември с участието на 36 000 войници от няколко страни.
Освен сухопътните и военновъздушните учения, които протичат в Италия, Испания и Португалия, са планирани също и военноморски учения в Атлантическия океан и Средиземно море.

България участва в ученията с фрегатата "Дръзки", както и сухопътни части, които ще изпратим в Португалия и Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
24
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Най-голямат заплаха за НАТО е самото НАТО ... когато сам си копаеш гроба е трудно сам да си помогнеш. Като наркоман вкопчен в последните си дози.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО: Можем да отвърнем на всяка заплаха!"Даа и аз мога да свърша работата, която се очаква от мен предвид професията ми, за която ми се плаща заплата, която трябва да оправдая с дейност, ама не се хваля по медиите. Все едно Меси утре да заяви по медиите, че може да играе футбол....
36
3
 
8
 
! Отговори
Баба Ви преди 8 години
Какво е туй Натуту бе?Ако е на дедото макароня,неща да зная...
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 1945 Сталин на фоне практически оконченной войны решил изгнать из Маньчжурии японскую армию, чтобы уравновесить эффект от американской атомной бомбардировки, он опирался на отличные войска, которые ранее бились в Европе, и промышленное производство вооружений, развернутое в тот период на максимум. Огромные транспортные самолеты доставляли дивизии и оружие на поля сражений в рамках операции на земле и в воздухе невиданного масштаба. От восьмисот тысячной японской армии не осталось ни следа.Войска Москвы существовали в американском и европейском восприятии до сей поры под знаком советского к
34
1
 
14
 
! Отговори
NATO преди 8 години
North Atlantic Terrorist Organization
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЯРВАМЕ! РУСНАЦИТЕ ЗНАЯТ ЛИ?
32
1
 
23
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Защо този смелчага Александър Вършбоу не отиде в Сирия да се бие срещу ИД? А вместо това се мотка по плажовете на Сицилия?
31
2
 
20
 
! Отговори
от Каспийско море преди 8 години
Сърдечни поздрави от Каспийско море! Времето е хубаво и е подходящо за стрелба с ракети.
30
2
 
14
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ДУМАТА Ф А ШИ СТКИ Е ЦЕНЗУРИРНА ЗАЩО ЛИ??? САЩ Е ФА ШИ СТКА СТРАНА НЯМА НУЖДА ДА ЦЕНЗУРИРАШ САМИ ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ ВЕНТИЛАТОРА ЖУРНАЛИСТЧЕТА ЩЕ ПЛАЧИТЕ КЪДЕ ВИКАШЕ БОРИСОВ НА ЕДНО МОМЧЕ ПО ТЕЛЕФОНА И НИКОЙ НЕ МУ ПОТЪРСИ СМЕТКА ЗА ЗАПЛАХИТЕ!!!
29
2
 
22
 
! Отговори
искаме мир преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
28
4
 
11
 
! Отговори
Somebody преди 8 години
Това заглавие звучи точно като - "можем да отговорим на всяка една заплаха, с изключение на Русия, ако тя се окаже такава, защото руснаците ни *** във всички военни аспекти и сега тряа показваме мускули пред НАТО-вските партньори, за да не си помислят, че не можем да ги пазим (а ние верно не можем)"... Жалкото е, че България пак и отново е от страната на булката...
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопе, глей си подуенската гара с натуралните седесари в подлеза и не се бъркай в неща дето не разбираш. Кипър е бил гръцки когато ние сме били или в белоруските блата или по азиатските степите. Отдето и поганската *** иде.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да каже тоя на Украйна,че Русия не е враг.
25
18
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Кипър има повече общо с Турция, отколкото с Гърция.Кипър е на 500 км от Гърция и само на 40 км от Турция.И половината му население е от турци.
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО - кошмара на КГБ ченгетата !
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дръзки ... от разпалването на либийската касапница си спомням това име. Ремонтирали ли са този път двигателя и или са отигравали плаването на шамандура по времем на ученията?
22
1
 
8
 
! Отговори
стар войн преди 8 години
на теляците еки ли со *** ! да не помисляг еврогейцити ,че си у женската бания! ша става гией купон!!!
21
19
 
2
 
! Отговори
Айде , ушанките ... преди 8 години
ЗАПОВЯДАЙТЕ НА УЧЕНИЯТА НА НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Като свършат.........ше Ви раздаваме консерви , долни *** и партенки с "бръснарски одеколон"--ЛЮБИМИЯ за нашите "руски Другари" .........като при ВСВ!!ЗА СПОМЕН ,БЕ ...ХА,ХА,ХААААААААА...ОТ СЪРЦЕ!!!
20
2
 
15
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Кипър бил ли е член на НАТО по време на турското нашествие? Питам, защото незнам.
19
17
 
0
 
! Отговори
Гейцерон преди 8 години
В частност да отбележим че пидораша.... те гледайте: "Славната Армия на РФ" https://youtu.be/XnBWaSqFY_0