Асад благодарен на Путин за военната намеса в Сирия

Русия готова да участва в политическото уреждане на кризата
21 окт 2015 12:12, Елка Василева
74
Асад благодарен на Путин за военната намеса в Сирия
Башар Асад и Владимир Путин. Снимка: БТА

Сирийският президент Башар Асад е благодарил на руския си колега Владимир Путин за оказаната военна подкрепа, предаде Ройтерс, като цитира стенограма от срещата между двамата лидери в Москва, публикувана на сайта на Кремъл.

"Бих желал да изразя огромната си благодарност към цялото ръководство на Руската федерация и на руския народ за помощта, която оказват на Сирия", казал Асад.

Още по темата

"Благодаря ви, че се застъпвате за единството на Сирия и за нейната независимост. Политическите стъпки, които бяха предприети от Руската федерация от началото на кризата, не позволиха събитията да се развият по трагичен сценарий", заявил още Асад.

Путин пък казал на срещата, че Русия е готова да даде своя принос за решаването на сирийския конфликт не само чрез бойни действия срещу тероризма, но и в хода на политически процес, в тесен контакт с други световни държави и със страните от региона, които са заинтересувани от мирно уреждане на конфликта.

Позитивната динамика в хода на бойните действия ще осигури основа за дългосрочно политическо уреждане, включващо всички политически сили, етнически и религиозни групи, отбелязал той.

По думите на руския президент на територията на Сирия срещу правителствените войски се бият минимум 4000 граждани на бивши съветски републики.

"Ние не можем да допуснем те да получат боен опит и да бъдат подложени на идеологическа обработка, след което да се върнат на територията на Русия", казал Путин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
JANA преди 8 години
****PYTIN E GOLIAM POLITIK****DE DA IMACHME I NIE TAKAV****
48
1
 
3
 
! Отговори
Анон преди 8 години
Путин запуши географски и геополитически мераците на УСА ,Катар и СА за излаз на Средиземно море . Създаде първата руска база извън територията на Русия от времето на СССР , и то каква база - държи целия Близък Изток, Средиземноморието и Проливите.Как няма да е трън в очите на "цялата демократична общност - вкл. и Демократичните Турция, Катар и СА.
47
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До комунист с фес 62Укро армията не е мръднала от позициите си. ЛНР И ДНР са на рублева икономика като отдавна са изхвърлили гривната от обръщение. 400 000 пенсионери завеждат дело срещу Украйна за неизпълнение на елементарното - изплащане на пенсиите(ФАКТ). Всеки съд включително и този в Украйна ще осъди Украинското правителство. Това е основополагащ принцип във всяка пенсионна система.Голям смях ще стане ако КИЕВ обяви бабичките и старците за терористи... Само това му остава като глупав ход
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така,едните бяха умерени/запад/ и бяха срещу Асад въобще както казаха от и до,другите бяха от незнайното ИД само армия 50 на 50 то иракски и от СССР щом расте числото както е пораснало от 2500 на 4000,какво от името на СССР като ги ловят в Русия,там ги набират или от там тръгват,в САЩ отчетоха 6 по курс 5000,другите проверени,не се класирали,но от проверените има ли от Русия и бивши СССР обучавани след като за братята Църнаеви са получили сигнал за дейност,а на клипа нещо плаши хората преди бум.
45
1
 
9
 
! Отговори
___________________ преди 8 години
Как се оцелява 500 години по ислямско робство?! С наведена глава и примирение! Тази ни черта не може да изчезне моментално за някакви си 150 години...Сигурно ще ни трябват още 350, но това не пречи да се опитаме по-рано да се разделим с примирението и да вдигнем глава и да кажем СТИГА сте ни мачкали! И политици и бизнесмени и външни посланици и дипломати, и чужди страни! По-добре е да се борим срещу това и да умрем ако трябва с чест, от колкото да съществуваме така мизерно душевно!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря Ви, Асен А.!
43
0
 
7
 
! Отговори
поклон пред българит преди 8 години
до47 Приятелю, колко родени, израстли в Анлия, араби въпреки образованието и кулурата, пак си остават ислямисти! Ние българите би трябвало да го знаем най добре! В края на първата световна, Турция обявява Джихат на Русия! Е, как сме живяли 500г. с такива!???????????
42
3
 
14
 
! Отговори
???????????????????? преди 8 години
Какви надежди имаше в България преди 20 години и какво се случи до ден днешен? Доволни ли са повечето българи от сегашния си живот? Защо сме на последните места в негативните класации? Защо сме най-бързо изчезващата нация на Света? Май останахме излъгани от някого?! И дума да не става да им вярвам! Нито на Запада, нито на Изтока!И сега си делят тортата, а ние като будали подкрепяме ту едните, ту другите! Време е Българския народ да се осъзнае и да не вярва на лъжите им!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46. С ново въоръжение и в действие . Това не е само присъствие ! Аз не съм в България и гледам други новини .Ти си живей с твоите понятия и чувства ..
40
0
 
14
 
! Отговори
до 34, 35 преди 8 години
35, родена е в Лондон, защото родителите и са дипломати и по това време са работили в посолството на Сирия в Лондон. Асма Асад е сирийка и е от стар сунитски род, но това не и пречи да влиза в черкви, да пали свещи и да се моли под православните сирийски икони. За сирийците до преди 4 години не беше удивително мюсюлмани да влизат в черкви, християни да влизат в джамии, абсолютна толерантност.
39
4
 
2
 
! Отговори
соколов преди 8 години
ЕГАТИ ЮНАЦИТЕ. .... КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТЕЗИ БЕ ????? ДА НЕ БИ ЗА БЕС.......?
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
41. Ако ти си роден в Лондон като нея . Баща -доктор кардиолог .Завършва Кралския Университет ! Това е друга среда , до която ти не си се добирал . И си личи , за съжаление !
37
11
 
4
 
! Отговори
d;r преди 8 години
до 44 - ами те руснаците винаги са били в Сирия. Аз не знам период от последните 200 години, в който руснаците да не са имали влияние в Близкия изток, а военната им база в Сирия е поне от 50 години. Така че не виждам Путин нещо да е променил съществено. Просто за вътрешна употреба говори, че нещо прави, щото Украинците го биха в Донбас и сега отиде в Сирия.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
41 до 35
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
36.Правилно , преговаря след като е вече в Сирие с въоръжение ! И колкото сега САЩ си мисли че ще въоръжава " опозиция " толкова си бие щита от там . Щото си гледа оръжието в Джихадистите ! А Русия ще отговори със друго оръжие !
34
8
 
3
 
! Отговори
e преди 8 години
какво излезе - Путин и Асад са живи докато САЩ решат. Ето сирийските бунтовници поискаха Стингъри и Путин веднага клекна пред Америка.
33
1
 
5
 
! Отговори
до36 преди 8 години
*** то и някой роми се родиха в Англия, но пак са си роми! Бъркаш расите и религийте, също като Меркел
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия е толерантна към злото- трети пол.хомосексулизъм,ислямизъм.Но разрушава християнска Европа подобно на болшевикия СССР.
31
1
 
3
 
! Отговори
За Мир на планетата! преди 8 години
"Човечество, мирно! Благодарете на този гений!"========Всеки, който има желание може да го направи тук - dearputin -ако искате да подкрепите Президента на Руската Федерация и да му благодарите.
30
1
 
1
 
! Отговори
анонси 4 преди 8 години
Грешиш,германците са отново фанатични ,но мултикултуралисти .Ще избиват християни през 21 век и ще им викат фашисти.Помни ми думата!