Давутоглу ще търси булки на младите турци

Правителството обещава и финансова помощ на младите семейства
24 окт 2015 20:48,
121
Давутоглу ще търси булки на младите турци
Снимка: архив Reuters

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и самият премиер Ахмет Давутоглу ще помагат на младите турци, ако техните родители не успеят да им намерят половинки.

Обещанието министър-председателят даде на предизборен митинг в югоизточната турска провинция Шанлъурфа, пише в. „Тудейс Заман”, цитиран от bTV.

"Веднъж щом имате работа, заплата и храна какво ви остава? Съпруга. Искаме хората в тази държава да просперират. Искаме да имат деца и заедно с това – професия. Когато си кажете: "Имам нужда от съпруга", може първо да се консултирате с вашите родители и с благословията на Господ те ще ви намерят подходяща. Ако не успеят, можете да се обърнете към нас", каза Давутоглу.

Правителството ще окаже и финансова помощ на младите кандидат-съпрузи.

"Правителството ще добави 20% от сумата, която родителите са депозирали в банкова сметка за сватбата на своето дете", обеща той и попита риторично: "Как може да не обичате такова правителство?!"

В Турция предстоят парламентарни избори на 1 ноември. Те идват само половин година след предишните. Резултатът от тях обаче беше такъв, че постигането на споразумение за правителство се оказа невъзможно. На тези избори за първи път от 2002 г. насам ПСР не можа да осигури категорично мнозинство и да управлява самостоятелно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА-ХА !
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЗАЩО НЕ И НА ЖЕНИТЕ ДА ТЪРСЯТ КАНДИДАТИ???? А ТАМ ВСЕ ОЩЕ ЖЕНАТА НЯМА ПРАВО НА ИЗБОР ? И ЗА КАКВА ЕВРОПА СЕ НАТИСКАТ ТОГАВА? В ЕВРОПА ВЕЧЕ ЕДНОПОЛОВИ СА УЗАКОНЕНИ...
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 82Искаш да кажеш, че булките в Истанбул са 18 милиона? Под булки разбираш от баба и дядо до пеленаче от мъжки и женски пол?Говоря за сключилите брак -10% от сключилите брак млади жени в Истанбул са рускини.
50
4
 
7
 
! Отговори
глупост преди 8 години
Какви пари, депозирани за сватба??? И родителите ще търсят съпруга?Или правителството??Ама Турция иска в ЕС???Нито сватба прави сина ми, нито имаме пари за сватба- сключиха САМИ брак, САМ си избра съпруга, с ДВЕТЕ СИ деца сключили църковен брак.БЕЗ родители, БЕЗ правителство.
49
2
 
9
 
! Отговори
Боз ку.. преди 8 години
Надписи в Автобусите:Русия: "Не пийте с шофьора по време на движение!"Колумбия: "Не застрелвайте шофьора по време на движение!"Турция: "Не изнасилвайте шофьора по време на движение!"
48
5
 
12
 
! Отговори
Мазен дюнер преди 8 години
Турски сериал:- Фатма, плакала ли си?- Да, как разбра?- Мокри ти са мустаците!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Истанбул 10% от булките са рускини. Каква инвазия!tova znachi okolo 1 800 000 ruskini matematika uchil li si
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ай чиституТези сто хиляди,които ще влязат в Турция с бодра стъпка са от джихадистите, обръстнали си брадите и навлекли позорните женски дрехи- нали?Турция ще ги пропусне с бодра стъпка до българската граница. Ха до видим каксво ще правим като нямаме нито ограда нито войска каквите трябва да са!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поради достижението на цивилизацията - видеозона, туркините масово са абортирали женските зародиши, затова се е стигнало до липса на булки.В Истанбул 10% от булките са рускини. Каква инвазия!
44
1
 
9
 
! Отговори
* преди 8 години
Еврейският хитрушко пак я измисли - ще омъжи сирийките за кюрди , а сирийците ще ги изпрати на Меркел да им бере гайлето ....+ това САЩ за благодарност ще го направят следващият президент на Турция
43
22
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Не знам кое племе какво обича, но като гледам отрицателният прираст на населението в бугарашката ***, имам чувството, че все още на са могли да направят пробив в хилядолетните опити по оплождането на мъжете. До 1989 г. имаше прираст на населението, защото хора като мене правехме всичко възможно да покрием необходимата бройка на опложане на комшийките, за да покрием загубата от мъжколюбивата част на българите! Но те почти всички са такива бе бате!!!
42
6
 
3
 
! Отговори
хо хо преди 8 години
Руснаците лееекичко затъват , с двата крака по отделно. С единия в Украйна , който е малка локвичка в сравнение с огромното блато , Сирия. А ти докога ще правиш таратор с чужди краставици ?
41
4
 
15
 
! Отговори
да преди 8 години
на младите турци не им трябват жени.. те си имат кюрди, които ги оправят.. в момента Русия бавничко създава Кюрдистан.. краят на тоя балон Турция е близо
40
1
 
10
 
! Отговори
ай чиститу преди 8 години
Снощи от Халеп са тръгнали 100 хиляди кандидат европейци. След около 2 дни щели да стигнат до Килис ( Турция ).
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кога станаха провинци бе ? И ако са станали , не е ли по добре да са предни.
38
2
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Ястреб ОсманлиятаБулките ще се търсят в западните провинции на османската империя...Берлин. .Хамбург. ...
37
2
 
3
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
:). Ами добре тогава. Щом съм *** , кажи нещо и за БГ троловете ,че идеологията им е плитка , колкото тас от хамам. Когато няма какво да кажат , загрубяват с термини като кюпек или *** , кой родил... щом са *** , да си заработват парите по достойно , по смислово.
36
1
 
1
 
! Отговори
Чеп преди 8 години
Има да се църкат бодро и ритмично
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно алъш-вериша на анадолните *** с ИД е на прекрасно ниво,щом има алтъни за толкова турски ***.Обаче е доста забавно,как се опитват да обяснят,че е нормално родителите им да търсят булката,а ако не могат-и султана се включвал.Със средния пръст.Абе с две думи-агарянска история...
34
7
 
6
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Не питай неща , за които какъвто и отговор да получиш , нищо няма да схванеш. Исляма за теб ще е винаги криво разбана цивилизация. Но шишето с wискито , винаги стои в барчето ми.