Над 700 мигранти избягали от бежански центрове в Германия

И дори имат достатъчно пари, за да пътуват с такси из страната!
Обновена: 24 окт 2015 16:58 | 24 окт 2015 16:53,
68
Над 700 мигранти избягали от бежански центрове в Германия
Снимка: Reuters, архив

За последните няколко дни около 700 бежанци са избягали от центрове за прием и първично разпределяне на мигранти в германската федерална провинция Долна Саксония, предаде ТАСС, като се позова на в. "Зюддойче цайтунг".

По данни на изданието мигрантите, които самоволно са напуснали центровете, са отишли при познати и роднини, които вече пребивават в Германия или са в други страни от ЕС.

Точният брой на избягалите не става ясен, защото мигрантите дори не са били регистрирани като бежанци. По този повод германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза, че "преди началото на лятото бежанците в Германия са били благодарни, че са тук, а сега те си мислят, че могат да ходят, където си поискат".

"Те напускат административните учреждения, в които са настанени, поръчват си такси и за мое учудване разполагат с пари, за да пропътуват стотици километри в Германия", каза министърът, цитиран от БТА.

"Те организират стачки, защото не им харесват приютите, защото не им харесва храната, устройват размирици. Разбира се такива хора са малцинство, но ние трябва ясно да кажем, че искаме от бежанците да проявяват културно отношение", посочи Де Мезиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огромен брой хора в момента има в Германия без никакви документи за самоличност! Ако направят някоя голяма беля как ще ги издирват! Изнасилвания, кражби,обири, отвличания и други
6
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
700 джихата са избягали ! И ко прайм сега?
5
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Остене да ама не американците само войни подклаждат бежанци не гледат
4
0
 
55
 
! Отговори
Остен преди 8 години
До ****Дай Боже!Амин!Там им е мястото,при янките които им разрушиха държавите.Справедливо и те да ги издържат!
3
1
 
103
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Типично поведении от бежанци!? И очаквали културно отношение!? Араби и култура? Хаха... каква е тяхната култура-тази на шериата ли!? Споко господа следва продължение. Ние имаме приказка " Кой каквото си направи, никой друг не може да направи" Араби и култура. Обяснете ми като на малко дето какви културни постижения имат близките 50г. примерно. Бурки и убийства с камъни, бесилки и изнасилвания.
2
2
 
69
 
! Отговори
**** преди 8 години
До Анонименможе би гонят американдката мечта и са се отправили към америка
1
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е нали искаха в Германия а сега къде искат