ЕП пак ще бистри бежанския поток по балканския маршрут

Ще се обсъждат и решенията от извънредната среща в Брюксел
27 окт 2015 12:15,
11
ЕП пак ще бистри бежанския поток по балканския маршрут
Снимка: bgonair.bg

Мигрантската криза в Европа, в частност бежанския наплив по балканския маршрут, сътрудничеството с Турция, както и необходимите средства за справяне с тези предизвикателства ще обсъжда днес Европейският парламент в Страсбург. В заседанието ще участват председателят на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Дебатът в Страсбург ще се фокусира върху заключенията от заседанието на Европейския съвет от 15 октомври и срещата на европейските лидерите от 25 октомври, посветена на миграционния наплив към Стария континент. Ще бъде обсъдена и предстоящата среща на върха в Ла Валета на 11 и 12 ноември, която ще събере африканските лидери и лидерите на ЕС в търсене на общото решение на бежанския проблем.

Днешният дебат идва, след като на извънредната среща на високо равнище в Брюксел, свикана от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, беше приет план от 17 точки за преодоляване на кризата с бежанците по "балканския маршрут". Лидерите на засегнатите държави се съгласиха да предоставят 100 хиляди места за настаняване на мигрантите, половината от които – в Гърция. Атина изрази готовност да предостави 30 хиляди места до края на текущата 2015 г.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел призна, че миграционната политика на ЕС все още "не е толкова порядъчна, колкото би могла да бъде”. По време на събитие в Нюрнберг бундесканцлерът посочи, че все още е невъзможно да се постигне справедливо разпределение на бежанците в страните от ЕС, както и да се приложи споразумението с Турция.

"Ние работим по въпроса. Далеч сме от съвършенство”, призна тя.

Въпреки това, канцлерът изрази увереност, че Германия ще преодолее успешно миграционната криза. Канцлерът отново подчерта, че тези имигранти, които не отговарят на условията за получаване на статут на бежанец в Германия, по-специално около 100 000 граждани на балканските страни, ще бъдат принудени да напуснат Федералната република.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам съмнения, че номерата, които кроят т.нар. западни държави от ЕС крои на нас и комшиите, няма да минат.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЕП пак ще бистри бежанския поток по балканския маршрут"...А кой го "размъти"? Време е да дойде горския! През гугъла : Жанна Бичевская "Русские идут"
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БИСТРЯТ БИСТРЯТ БИСТРЯТ...И АЗ АКО ВЗИМАМ ПО 40000ЕВРО КАТО ЕВРО ДЕПУТАТ ЩЕ СИ СЕДЯ В НЯКОЕ БИСТРО И ЩЕ БИСТРЯ ЩЕ БИСТРЯ....
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ ТЕЗИ 100 000 ВИЖДАМЕ, ЧЕ ЗА ГЪРЦИЯ СА 30 000, ЗА БЪЛГАРИЯ НЯМА ЦИФРА, ВСЕ ЕДНО НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА.НЯКОЙ ДА КАЖЕ КОЛКО СА В МОМЕНТА НЕЛЕГАЛНО ПРЕБИВАВАЩИТЕ?АБСУРД, ТА ТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРИЯТ КОЛКО СМЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ ОФИЦИАЛНО ДА ПРИЕМЕМ, ТА ЩЕ НИ ИНФОРМИРАТ ЗА НЕЛЕГАЛНИТЕ
6
1
 
7
 
! Отговори
Отчаян преди 8 години
До АнонименПроклет да е той и целият му род, ако го направи. Предатели-*** ни управляват.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вчера прочетох хубав виц. сириец се разхожда из щутгарт и въздиша: колко красив град! вижда шляещ се минувач и пита: как го постигнахте? минувачът отговаря: красив град, но аз съм сириец. след това сириецът вижда парк и пак пита друг минувач: как? оня казва: аз съм афганистанец, но паркът е ок. следва трети минувач покрай спортна площадка. 'сигурно спортувате много? минувачът казва: не, но е хубаво, аз съм иракчанин. сириецът пита: а къде въобще са немците? ааа, те са на работа!
4
0
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Герб ще тегли нов заем - 5,3 млрд лева
3
0
 
17
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Нищо не бистрят,а го сгъстяват и накрая за нас ще останат вредите,защото ползи от въпросните просто няма.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом срещата ще е в Страсбург, значи ЕС готви мръсотия за Балканите.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Брюксел ще утвърдят плана за буферна зона на Балканите...ЗАПОМНЕТЕ го това-----ставаме депо за мигрантите!!!!А Б.Борисов ще вземе нов заем--да ги издържаме...