Открити са и двете черни кутии на разбилия се самолет

Египет: Машината не е подавала сигнал за бедствие
Обновена: 31 окт 2015 22:17 | 31 окт 2015 22:01, Анисия Иванова
82

Снимка: БТА

Египетските власти са открили и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който днес се разби на Синайския полуостров, съобщи на пресконференция министърът на гражданската авиация, цитиран от Ройтерс.

Обикновено на всеки самолет има по две черни кутии - една за записите от пилотската кабина и една - за данните за полета. По-рано египетските власти съобщиха, че са открили само една от черните кутии, припомня Ройтерс.

Още по темата

Египетският премиер Шериф Исмаил каза, че е прекалено рано да се говори за причините за катастрофата на самолета, разбил се тази сутрин в Синай, преди специалистите да са проучили записите от намерената черна кутия на самолета, предаде ДПА, цитирайки вестник "Ал Ахрам".

На мястото на катастрофата са намерени 129 тела, съобщи премиерът. Минимални са шансовете да има оцелели, каза той, цитиран от Ройтерс.

Египетският министър на гражданската авиацията Хосам Камал каза, че от самолета не е бил подаден сигнал за бедствие. Комуникацията между самолета и египетския въздушен контрол е била нормална и е продължила, докато самолетът изведнъж не е изчезнал от радарите, каза министърът, цитиран от вестник "Ал Ахрам".

Египетските власти ще разследват катастрофата на руския самолет. Съдействие ще им окаже Междудържавният авиационен комитет (МАК) и Росавиация, съобщи днес представител на Руската федерална агенция за въздушен транспорт (Росавиация), цитиран от ТАСС.

"По-нататъшното разследване ще направи египетската страна във взаимодействие с МАК и Росавиация", допълни същият източник.

По-рано със самолет на министерството на извънредните ситуации за Египет излетя ръководителят на Росавиация Александър Нерадко.

Към полунощ за Египет ще излети самолет на министерството на извънредните ситуации, с който до Санкт Петербург ще бъдат транспортирани телата на загиналите, допълва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Soxtella преди 8 години
И аз съм джудже,само зяпам като теле ...
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази височина десетки самолети са се разпадали. Особенно, че този вече веднъж е имал остъргване с пистата е напълно вероятно грешка при ремонт преди 14 години сега да е причинил нещастието... Случвало се е 1:1 вече и пак ще сте случва.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците не могат ли да произведат собствен самолет?
48
0
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Бог да прости жертвите.Много е лошо когато загиват деца.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не на две части а на много и разпръснати на огромна площ. от тук е извода че се е разпаднал в въздуха. защо не е ясно но двигател не е защото а321 може да лети с един
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами сега, да не спрат парите на Волен за бело.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Airbus са несигурни *** и аз не бих се качил на техен самолет.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛелееДа пази Бог.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123456Ако всички са 227 от които 217 пътници и 7 екипаж ще рече че на борда е имало трима на гости.Кои, и какви са били тези гости ?
42
2
 
13
 
! Отговори
Жалко за жертвите преди 8 години
С това сваляне на руския пътнически самолет, от терористичните групировки в Синай които са комбина от бойци на ИД и палестинския ислямски джихад с един куршум удариха два заека,. 1. Удариха туризма в Египет.2. Посочиха показалеца си на Путин за военните му удари против ИД в Сирия.3. Няма да се учудя, ако ракетата с която е ударен самолета е руска, но това едва ли ще го кажат. Само преди 4 месеца Египет хванаха в Синай терористи с руско ново поколение оръжие.Жалко за хората, Бог да ги прости
41
2
 
1
 
! Отговори
123456 преди 8 години
До въпросВсички са 227- пътници 217 и екипаж 7
40
2
 
23
 
! Отговори
123456 преди 8 години
В шок съм от злобата! Май само пишете за да си чешете езиците, иначе треперуцате вкъщи!Гледах по телевизията репортаж от летището в Русия, няма такава мъка да си там и да се молиш да има друг полет от ШАрм-Ел-Шейх и да се надяваш твоите близки да не са в разбилия се самолет.Никога, ама никога не искам да разбирам!Всички сме равни пред смъртта и пред мъката. Няма силни, няма бедни, богати, руснаци и т.нДа почиват в мир!
39
0
 
36
 
! Отговори
Лелее преди 8 години
Какви са тези коментари бе хора? Всеки от нас се е возил на самолет и на всеки може да се случи!Как е възможно човек да реагира така при смъртта на толкова невинни хора? Няма значение Русия, САЩ, ИД и т.н имат значение почернените семейства! Това са толкова много хора...Бог да прости мъртвите и да дава сила на семействата! Няма какво друго да кажа...
38
1
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 60Не знам откъде я черпиш тази информация за техническия проблем, но според египетските, както и рашките официални лица, няма никаква комуникация, индикираща какъвто и да е проблем в самолета. Радио-връзката се прекъсва внезапно, самолетът се разкъсва на две части във ВЪЗДУХА!!!, близо до опашката, и пада вертикално на земята. Хммм ... аз съм само тютюнокопач, не че много ги разбирам тези работи, но самолетът да се саморазцепи във въздуха от само-себе си ...ъъъъ....????
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До въпрос217 са пътниците, не 117
36
13
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
пътниците в самолета са 117 , екипажът 7 общо =124 .Как така са открити 129 тела ? откъде са се взели тели 5 трупа в повече ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб ОсманлиятаНе, няма никакви данни за експлозия. Пилотът е съобщил за технически проблем и е поискал аварийно кацане. След това, според данни на Flightradar24 самолетът е започнал рязко да намалява височина, с около километър на минута. Това е. Останалото са спекулации. Окончателно ще се разбере какво се е случило след обработка на данните от черните кутии
34
1
 
4
 
! Отговори
anonim преди 8 години
moite saboleznovania,kam Rusia i Rumania za jetrvite pri neshtastnite incidenti.Bog da gi prosti .i te sa nechii roditeli i deca .
33
3
 
29
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Очертава се, че този самолет се е разбил в резултат на експлозия.Жалко за загиналите!!!! И ... някой злобар може ли да се обоснове защо се радват на смъртта на тези по всяка вероятност съвсем невинни хора!?
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗнаете ли, българчета? Просто се радвам на съдбата ви. Нация, която може да пише такива коментари, не заслужава не мизерията, в която живее, тя не заслужава---------Че кво ни е на съдбата бе *** ?