Разногласия за бежанската вълна в Германия

Меркел не успя да изглади различията с коалиционните партньори
2 ное 2015 21:55,
10
Разногласия за бежанската вълна в Германия
Снимка: bgonair.bg

Германският канцлер Ангела Меркел не успя да изглади напълно различията в управляващата коалиция на страната, относно бежанската криза.

Извънредно заседание на коалиционните партньори от Християндемократическия съюз, баварския Християнсоциален съюз и Социалдемократическата партия приключи без консенсус, заради което е свикана нова среща в четвъртък.

Бавария е областта, която е най-тежко засегната от бежанския наплив. Затова лидерите на баварската партия притискат централното правителство да спре бежанската вълна. Те предлагат създаването на съвместна австрийско-германска полиция на границата, както и органичаване на възможностите бежанците да бъдат последвани от семействата си, когато се установят в Германия.

През последните седмици лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер отправи няколко ултиматума към канцлера Меркел, в това число заплахата, че ще съди правителството за политиките му.

Зам.-финансовият министър на Германия Йенс Спан заяви, че няма нито едно общество в света, което да се справи с прииждането на 10 хил. мигранти всеки ден. Той призова Левицата да подкрепи идеите на консерваторите за намаляване на приема на бежанци.

Последните социологически проучвания показват, че подкрепата за Християнсоциалния и Християндемократическия съюз е в рамкие на 36% - резултат, който е доста под отчетените през август над 40 на сто.

Социалистите поддържат ниво от 25% одобрение, докато Алтернатива за Германия се радва на подкрепата на 8% от обществото.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
европейка преди 8 години
Цяла Европа трябва да се обединим и да съдим Меркел заради безотговорната и абсурдна политика на унищожението ни.В Германия буквално назрява гражданска война, хората са на нокти, а Меркел си живее в някакво друго измерение.....Германците са подпалили две световни войни, третата е на път.КОГА ЩЕ ГИ ЕКСТРАДИРАТ ТЕЗИ НАВЛЕЦИ ?!?ТОВА СА ОКУПАТОРИ И НАШЕСТВЕНИЦИ - със скъпи телефони, плащат на трафиканти по 7-8 хиляди евро.....НЕГРАМОТНИ, НАГЛИ, АГРЕСИВНИ - МЪЖЕ В ТРУДОСПОСОБНА И БОЕСПОСОБНА ВЪЗРАСТ
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разногласия няма - има трезвомислещи и политически клоуни. Въпросът е ,че властта се оказа в клоуните, обаче трезвомислещите принизиха топката и ще има шут.
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е пътник. Няма как да се замаже фиаското вече, обаче не вярвам да сдаде поста лесно...
2
0
 
26
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Вместо спиране на бежанската вълна,Меркел се е подготвяла за "гости" от Истока.Накрая официално ги покани, за да унищожи Европа.
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята се повтаря. За пореден път немците ще страдат заради грешките на лидерите си